poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1522 .



Călător
proză [ ]
III

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sickoe.smile ]

2008-07-03  |     | 



Mă ridic din pat, mă duc la bucatarie și o rog pe aceasta, să-mi prepare micul dejun, apoi merg la baie. Frigiderul aruncă ouăle într-o muchie a tigăii, tigaia reține albușul și gălbenușul din ele și pasează mai departe, cu mânerul, coaja, coșului de gunoi, bucuros că a primit ceva de mâncare. Aragazul dă drumul la gaz, bricheta este lipită cu dulceață de masă. Laveta îi sare în ajutor iar cea care pâna acum câteva secunde era captivă, aprinde gazul și se lasă ușor înapoi pe masă, atentă să nu se așeze iar în dulceață, alunecă pe margarină, nu reușește să se mențină pe masă și se izbește violent de parchet, îi sare rotița, îi sare și arcul împreună cu pietricica. Încă o victimă a preparării micului dejun.
Între timp, eu, mă oglindesc în oglinda mată. Sunt catoptrofob, fobia, la mine, este cauzată de anglofobie, de mic îmi era frică de englezi iar spre ghinionul meu, semăn cu unul. Dar nu sunt. Ca să îmi respect ritualul de trezire, găsit pe un site rusesc, din care nu am prea înțeles mare lucru, mi-am cumpărat o oglindă pe care am mătuit-o.
Mă așez pe scaunul wc-ului și iau în mâna stângă periuța de dinți, cu mâna dreaptă țin dușul, întind piciorul spre robinet și dau drumul la apă. Apa începe să curgă, baia se umple până la nivelul gleznelor, încerc să o ajut și îmi direcționez jetul spre podea.
Lichidul îmi ajunge dintr-odata până peste cap. Sunt ca un pește în acvariu, așezat pe wc ca să nu las apa să se scurga, fac un vârtej care deschide gelul de duș și pasta de dinți, acum îmi va fi mai ușor să mă spăl pe corp și pe dinți, șampon nu mai este din păcate. După ce consider că sunt suficient de curat, deschid cabina de duș, pun dopul la scurgere și înghesui toată apa în cabină, nu îmi permit să inund zilnic baia, apa e scumpă și astfel nu sunt nevoit să fac niciun compromis cu privire la igiena mea corporală.
Mă întorc la bucătărie și servesc prima masă din zi. Mă ridic de la masă, iau cutia de Cascara Sagrada de pe bufet, torn 40 de pastile în blender, adaug un shot de ceai și 5 grame de sulfat de morfina pentru a-mi potoli durerea, nu vreau să mă constip așa că suport tratamentul. Dau drumul la blender, trag soluția într-o seringă și mi-o injectez intravenous. Stiu că nu voi avea crampe abdominale și nici constipat nu voi mai fi.
Trebuie să trăiesc sănătos.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!