poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2553 .



Legenda apusului de Soare
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicodin ]

2006-04-10  |     | 





Odată...demult, a existat neorânduire în rândul lumii. Nu exista nici zi, nici noapte, Soarele răsărea dar niciodată nu apunea.
Într-o zi, Soarele, fiind conducătorul lumii, trebuia să stabilească niște reguli după care toată lumea să fie condusă, și așa se hotărî pentru început să stabilească ordinea zilelor și a nopților. Căuta de mult timp pe cineva care să fie conducător peste noapte alături de el.
Într-una din zile se întâlni cu Luna, o stea încă necunoscută pe acolo, stătu puțin de vorbă cu ea, apoi deodată simți un fior adânc și se îndrăgosti de ea pe loc. O dată cu trecerea timpului au ajuns să se cunoască mai bine și să petreacă mai mult timp împreună. Însă când veni clipa hotărârii conducătorului nopții, Luna vru și ea să fie. Soarele la început nu acceptă căci o vroia tot timpul lângă el, dar în cele din urmă acceptă și o pune pe ea.
Când se văzu conducătoarea nopții fără a putea fi dată jos, nici nu mai vroia să-l vadă pe Soare. Acesta s-a mâhnit foarte mult și a făcut tot posibilul să fie cu ea, dar nu a mai putut face nimic.
Atunci Luna a făcut ca noaptea să fie întuneric ca nu cumva cineva să-i poată face ceva. Între zi și noapte nu era nici o clipă în care să se întânlească și Soarele care nu o mai putea vedea pe Lună, a făcut ca dimineața și seara, ziua să se îngâne cu noaptea; atunci când nici el nici ea nu sunt pe cer, atunci o poate vedea dar doar puțin. Pentru faptul că a adus întuneric asupra nopții, Soarele se hotărî să lumineze Luna, pentru ca lumea să iasă din întuneric.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!