poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1111 .



Polemică
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ben_Gal ]

2007-07-12  |     | 



Răspuns la o anumită polemică dintr-o publicație românească.

Aș dori să mă refer la postarea dumneavoastră asupra “legii care ar interzice discutarea Holocaustului”.
Eu citisem de O.U.G. nr. 31/13.03.2002 privind “interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvîrșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.
Tot așa de O.U.G.nr 31/28.03.2002 care “are drept scop definirea fenomenului de xenofobie și anti-semitism ca un fenomen social și o crimă inacceptabilă (există, oare, crimă acceptabila? – nota mea.) care trebuie redusă la minimum și pedepsită dacă este comisă".
Ordonanțele acestea mi se par logice. Păcat, numai, că sunt necesare ordonanțe pe aceste subiecte. De legea care ar interzice discutarea Holocaustului nu am cunostință . V-as ruga să mă îndreptati la link-ul potrivit.
Cred ca o lege ca aceasta dîn urma nu-și are rostul . Discuții în contradictoriu sunt un fenomen pozitiv.
De altfel citesc că prîn inițiativă guvernamentală a luat ființă în Romania o Comisie care studiază fenomenul Holocaustului (prezenta a fost scrisă înainte de inceputul muncii acestei Comisii). Cum ar fi posibilă o astfel de activitate avînd în vedere existența legii de care vorbiți?
Vreau să mă refer acum la celelalte postări.
“Anonim” : În război au murit 50 de MILIOANE incluzand soldații părților beligerante. Au murit și mulți civili . Nu au murit numai evrei” .
Răspuns:
Chestiunea e ca evreii nu s-au luptat . Evreii care au murit au fost civili. Războiul a fost între state, între țări . Evreii nu au avut o țară a lor. Ei nu au fost parte beligerantă. Ei nu au avut arme să se apere. Legea mea e că nu omori un om care nu are putiința să se apere. Nu e just. Altă chestiune e legată de aspectul numeric-procentual.
Au fost uciși 80% din evreimea europeană. Poate că cifra de 6 milioane nu este prea impresionantă față de cei 50 de milioane care au murit, însă procentual vorbind , nici o alta națiune nu a suferit nici pe departe în aceeași măsură . Dîn Romania au murit 150.000 de evrei de mina hoardelor hortiste și cca. 250.000 de mina romanilor . Mai vorbesti dumneata , Anonimule de "evreii care se imbogatesc în prezent în urma santajării tarilor participante la război ...". Care e definiția șantajului? Dacă Germania nu ar plăti despăgubiri ce s-ar intimpla după parerea dumneavoasă? Israelul ar porni un război impotriva Germaniei? E vorba de despăgubiri. Bani care sunt RETURNAÞI în acontul banilor jefuiți de la evrei. Și care este prețul vietților omenesti?
“Net...X" spune:
"Evreii se consideră o rasa superioară".
Evreii nu se consideră o rasa superioară. Evreii, "poporul ales", după cum scrie în Biblie, nu are și nu a avut nimic bun în decursul istoriei de pe urma acestei definitii, dimpotrivă . As transfera altora cu mare placere acest titlu . Cît despre "pavăza numită Israel", uite "cum devine chestia", domnule:
Evreii au fost strîini oriunde timp de 2.000 de ani. Nimeni nu-l iubeste pe strîin. Nici eu. Pe drept sau pe nedrept ai impresia că strîinul îți ia pîinea de la gură, ție și copiilor tăi . Dacă evreii întemeiau Statul Israel în anul, sa zicem, 1930, nu mureau cele 6 milioane. Și am să mai spun ceva care vă va da, poate, motive de a cugeta la un alt aspect. Propaganda împotriva evreilor a avut o împortanță covărșitoare în discursurile incitante ale lui Hitler, pt. a convinge pe germani să înceapă toata dandanaua. O noua ordine, spunea Hitler. Am putea, oare, presupune că Războiul II Mondial ar fi avut proporții mai reduse, sau nu ar fi fost declanșat dacă evreii ar fi părăsit Europa stabilindu-se în Israel?
Evreii au înțeles de mult timp că au nevoie de un cămin al lor. Și ce teritoriu era mai potrivit decît Israelul Biblic? Erau arabi acolo, e drept . Ar fi putut rămîne acolo unde erau . Arabii au hotarît sa pornească război împotriva evreilor. Nici ei nu vroiau strîini . Milioane împotriva a 600.000 de evrei, supraviețuitorii lagărelor
de exterminare naziste. Evreii ăștia s-au încăpățănat să trăiască. Și au căstigat războiul. Nimeni n-a luptat pentru ei, sau în locul lor. Arabii care au rămas în Israel, azi în număr de 1.200.000 , trăiesc bine mersi și au de toate . Cei care nu au vrut să rămînă, căci le-am propus (există documente în sensul acesta), sunt refugiați și o duc ca vai de capul lor. Din rîndul lor sunt mobilizați teroriștii de astăzi.
Mai spui dumneata de comuniștii evrei. Ei ar fi adus, cică, comunismul. Domnule, comunismul a fost instaurat în România în urma ocupării țării de către ruși și conform Pactului de la Yalta. Chiar și fără evrei, Romania devenea o țară comunistă.
Asta e cam tot deocamdată, domnilor.
Să-mi fiți sănătoși și cu voie bună.
Ben_Gal

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!