poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4114 .



Scrisoarea lui Mardare din Toronto pentru iubita lui din România
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ioanid ]

2007-06-20  |     | 



Dragă darling,
Stau intr-un two and a half and I’m staring la picture-ul pe care mi l-ai trimis lately pe e-mail. Parcă in cel de acum două săptamâni n-aveai boob-șii așa de mari. Mă uit la ei și-mi pierd balance-ul. Fară nici un doubt tu ești choice-ul vietii mele. Să-ți spun something about me și despre Toronto the city I leave in. Seara adorm cu “Deșteaptă-te române” and in the morning mă trezesc cu “O, Canada” (cred că am o interferență la my satellite dish). Să știi că și aici e valabil sistemul: relationships, networking și connections adică pile cunoștințe și relații. La primul meu survivor job am avut noroc cu un fost coleg de University, șef de promotion care lucra deja de five years la Pizza Delivery and a pus a good word for me. Toronto it’s a nice city. Pe cerul lui poți să admire toamna the Canadian goose iar vara the Canadian smog. Oamenilor de aici le place mult beer și frunza de arțar, (Toronto Maple Leafs) atunci când nu pierde in deplasare.
Până să primesc letter-ul de la tine eram very depressed. The psychiatrist mi-a zis că e din cauză că n-am positive attitude. I tried să-I explain ceea ce știam din mathematics, că minus cu minus equals plus da mi-a zis că he doesn’t get it. I told him că diploma mea de engineering din România mi-a fost recognized doar de Toronto taxi drivers association and he told me să stop feeling sorry for myself și să vad the bright side of life. M-am ridicat de pe couch m-am dus to the window am tras drape-urile and it was dark. Nici măcar o umbră de brightness. La sfârșitul ședinței mi-a dat să iau Prozac three times a day și mi-a spus că life is a beautiful adventure și că happiness is just an attitude. Cred și eu. Dupa ce I-am signed un check de 100 de dollars, happiness is just an attitude.
Dupa trei weeks au inceput să se vadă efectele Prozac-ului. Puteam să-mi duc clienții anywere in Toronto cu ochii inchiși. Mă trezeau ei directly la destination. Devenisem much more confident. In aceea period am cunoscut-o și pe Katya, a girl from Chișinau. Am plimbat-o prin Toronto pana I left out of gas. Era a little drunk și nu-și mai amintea where she stayed. I-am spus my life story. După half a inceput să se bore, să se borasca a little prin my car. Am poftit-o in my two and a half și I-am dat un cup in gură. Strong. English tea. La inceput n-am vrut sa mă involve emotionally și-am tratat-o like a sister. Like a step-sister. Like a step by step… Anyway nu puteam să raman nici eu de stone. Cand a ieșit din bathroom I-am zis sa lase towel-ul mai jos ca m-afecteaza la system-ul nervos.
Avea un look de purtatoare de cuvânt: ceva așa intre Oana Zavoranu și Andreea Marin. Doar picioarele erau putin in the brackets in rest…
Povestea noastra din two and a half a durat fix 9 and a half weeks, if you know what I mean. S-a dovedit mai apoi că my dear Katya a fost un serpent incalzit la breast. She dumped me pentru cel mai bun friend al meu din Romania, cause that’s what friends are for! I-a durut in elbow de mine. Life is a beautiful adventure, indeed. Depinde pentru cine. Am găsit și un message de la Katya scris cu lipstick pe oglinda din baie: “Am plecat to search my G point.” Bine măcar că n-a pus blame-ul pe mine. După trei pastille de Prozac I felt ca un nou născut, ca un bebeluș, ca un sugar. Sucker!
Acum intelegi, candy-ul meu de chocolate, de ce imi doresc a steady relationship. Vreau să avem children care sa crească into-o family cu doi parents și nu intr-o single parent family cum e moda here. Vreau ca my kids sa aibă o mama si un tată nu două mame sau doi tati. De sake-ul tau aș fi in stare s-o iau from the beginning. Să think big, să-mi schimb job-ul, in loc taxi driver să ma fac truck driver, in loc de two and a half să mă mut in a 3 and a half. Sunt full of positive attitude. Acum am un purpose Am un reason to live. Am plenty of dreams. E drept ca most of them sunt erotice.
Imi inchei letter-ul cu gandul să foot, cu gândul să fit in cu tine in everything. Până când ai să vii am să-mi improve limba română ca să-ți dovedesc că sunt tare și la limbi. Vorba poetului: mai am un singur wish in liniștea serii /să nu ma lași să perish/ de dorul mângâierii. Kiss you allover!
Mardare



.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!