poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2172 .



Castanilor nr 2
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2007-06-17  |     | 



Aleea se întinde dreaptă, străjuită de castani aranjați militărește în șir indian iar frunzele lor au început încet, incet să cadă la pămînt.Numărînd pînă la al zecelea castan, găsim o casă cu două etaje pe a cărei fațadă iedera s-a cățărat aproape pînă în colțul din dreapta al ultimului geam.În curte moțăie un ciobănesc mioritic care din cînd în cînd m-ai ridică încet capul spre ușa bucătăriei.Tocmai în acest moment , în prag apare o femeie mică de statură, cu părul negru și ondulat care lasă pe dala de piatră o farfurioară cu resturi de mîncare.Mormăi ceva apoi intră din nou înauntru.La masă își făcea de lucru cu o lingură de lemn un bărbat bine facut,parul pe jumătate încărunțit , bronzat si cu doi ochi culoarea cerului senin.Pe frunte i se agită două cicatrici mai vechi semn că a trecut prin multe.
-Du-te și tu să faci un duș Emile, acuși e gata masa și apar copiii.
-Mai spune-mi ce s-a mai întimplat că de cînd am plecat..Ce fac fetele mele?
-Fetele tale? Parcă ar fi făcute cu doi oameni diferiți, una învață pe rupte iar cealaltă nu știe cum să tragă pisica de coadă.Lucia termină medicina peste puțin timp dar nebuna de Miruna nu cred că va termina nici liceul.Mă și învăța atîta de bine anul trecut.Nu știu ce a lovit-o așa tare dar cert este că am scăpat-o din mînă.Mă rog de ea, o ameninț, nimic.
-E îndragostită.Adineauri cînd treceam am vazut-o pe alee.Cu un băiat.M-am făcut că nu observ și am grăbit pasul.
-E cu băiatul Moisestilor.Unu mai mic de statură care umblă în haine de alea largi.Vai de el și de viața lui.În fiecare seară vine Virgil beat rupt și îi i-a la bătaie.Asta ce viață mai este?
-Băieții? Cînd am plecat , Alexandru parcă se înscrisese la un club de arte marțiale.
-Daa.Vine acasă, se repede la bucătărie apoi se duce la etaj unde chinuie fetele cu tot felul de scheme.Miruna e preferata lui.Cînd o prinde ba de păr, ba-i răstoarnă rujurile și face cu ea una una.Cu Lucia nu îndrăznește, are fata aia ceva special în ea, o liniște care te cuprinde de cîte ori stai să o asculți.In fine, pe Mircea nu-l vezi acasă decît seara tîrziu, lucrează brancardier la SMURD de 2 luni.Trage ca un bou în jug în loc să meargă profesor la tara unde e tata.Vrea să lucreze cu toți nebunii? nu are decît.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!