poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1577 .



I - Lupta pt cucerirea paradisului
proză [ ]
Demon Sau Inger

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [keNnY ]

2006-03-08  |     | 



Desi lupta intre ingeri si demoni a inceput totul pare sa stea pe loc. Un fulger si totul se pune in miscare iarasi. Sabia de foc pare sa arda mai tare ca niciodata in mainile acestui inger.
Si totusi acest inger taie arhaghelii grasi si lasi fara vreo remuscare. Odata acest inger a fost conducatorul acestor arhangheli, a luptat alaturi de ei si au castigat de fiecare data. A stat mereu la dreapta lui Mihail arhanghelul, a fost printre cei mai iubiti si admirati ingeri. Vitejia sa si felul in care se arunca in lupta ii facea pe toti sa isi piarda toate cuvintele. Nimeni nu a purtat nici un fel de cearta sau pica cu el dar totusi acum el este de partea cealalta. De ce?
Inca un arhangel cade zdrobit de forta loviturii sale, demonii ranjesc si se napustesc si ei asupra arhanghelilor vazand indarjirea din ochii comandantului lor. Lupta este la apogeu si pe campul de lupta sunt multimi de serafimi,arhangheli si ingeri, aceasta armata a binelui pare terifiata si fiecare luptator isi strange in mana sabia gandindu-se ca binele va triumfa si de data asta. Demonii mari si slinosi arunca pietre arzand catre arhangheli, cavaleri ai intunericului avand fetele acoperite se avanta in lupta izbind cu scutul si cu sabia. Fortele binelui incep sa slabeasca, iar acum au ajuns fata in fata Mihail si cu ingerul cazut, o lupta asteptata de toata lumea ceea ce ii face pe toti sa se opreasca si sa ii inconjoare in doua semicercuri. Lui Mihail inca nu-i vine sa creada ca se lupta cu cel care odinioara ii fusese prieten si ochii lui sunt mai degraba mirati decat infricosati, de partea cealalta ingerul pare sa privreasca prin Mihail si sa fie absent, parca ar fi intr-o transa.
Lupta incepe si cele doua sabii de foc se lovesc cu atata putere incat toti ceilalti care priveau sunt orbiti pentru cateva clipe. O lupta data intre doi ingeri atat de asemanatori si care lupta de parti diferite. Fiecare dintre spectatori priveste, neputand ascunde uimirea, caci asemenea lupta nu s-a mai dat de cand Lucifer a fost alungat din rai. Iata-i acum pe cei doi epuizitai si totusi se lovesc cu atat de multa ura incat spui ca ar putea sparge cele doua sabii de foc in mii de cioburi. Mihail este atat de slabit incat ultima lovitura primita face ca sabia sa-i zboare din mana, dar nici adversarul sau nu este mai in forma, singurul lucru care il face sa mai lupte este mania acestuia. Totul este la distanta de o lovitura, o lovitura si totul se va sfarsi, dar exact in momentul in care Mihail se pregatea sa-si primeasca lovitura, Lucifer apare si-i spune locotenentului sau ca vrea sa ii lase in viata pe arhagheli, pentru ca el va conduce raiul de acum inainte. Spusele lui Lucifer nu par sa-l multumeasca pe acesta si acesta isi intoarce spatele plecand de pe campul de lupta ca un invins, cu capul plecat si tarandu-si sabia.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!