poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2098 .



Iarna mea...
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Magnolia ]

2005-12-09  |     | 



Iarna mea imi da tarcoale...

Atunci cand lumina a inceput sa imi scada in suflet, am stiut ca iarna isi gasise adapost acolo. S-a asternut tacuta, ca de obicei, ca un val intunecat, tesut din infrigurare, zapada si singuratate. Si mereu gasea sufletul meu cald, pufos si linistit. Era a nu stiu cata oara cand sosea neanuntata.. Dar... intotdeauna binevenita. Si mereu dupa aceea nimic nu a mai fost la fel.

Iarna mi-a aratat cum sa respir aerul proaspat si inghetat si cum sa il las sa-mi intre in toti porii contopindu-ma cu el. Dintr-o data am invatat cum sa devin ger.

Tot ea m-a invatat cum sa-mi netezesc sentimentele si cuvintele: sa-mi ninga o noapte intreaga. In lumina palida a diminetii urmatoare totul va fi de nerecunoscut. Aparenta si inselatoare liniste. Acum stiu sa devin muta si alba ca neaua.

Iarna mi-a spus ca am ochi frumosi atat timp cat nu plang. Si oricat de tare m-ar durea, incerc sa fiu puternica. Si nu plang. Dar ochii mei stralucesc artificial. Stelele toate sunt adunate acolo si privesc peste umar, din cand in cand, un muritor deznadajduit. M-am speriat la inceput de necuprinsul intunericului tintuit cu stele. Mi se parea ca Dumnezeu ma priveste cu milioane de ochi vorbindu-mi in milioane de feluri.

"Minte obosita! Inima suferinda! Cauta un loc cald langa semineu si asteapta sa vina primavara. Ca va veni... intr-o buna zi!" asa mi-a zis Iarna mea aruncandu-mi o privire piezisa.

Mi-a intins o batista brodata in flori de gheata, dar cu parfum de iarba verde.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!