poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 981 .



Înconjurați de trădători -Partea a II-a-
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
Chiar și frații îți înșeală încrederea, uneori

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Danciu-Vlad ]

2019-07-29  |     | 



-I- După cum știm din mai toate creațiile literare ale genului Științifico-Fantastic, în toate ramurile sale există personaje prietenoase și săritoare, dar și mincinoși, profitori și trădători de orice fel, iar creația mea nu face excepție de la regulă, deoarece un naiv prietenos este ținta perfectă pentru un prieten prefăcut, din păcate. Tocmai pe baza acestei idei, în prima parte a acesteia un om s-a-mprietenit cu un altul, și din întâmplare aceștia doi erau practic la poli opuși: Unul era un rege care domnea peste un regat înfloritor și prosper, iar celălalr doar un fermier care s-a făcut remarcat prin talentele sale. Regele, pe numele său Zezar Zvalda, prezentat doar ca Zezar, i-a oferit fermierului Grod Salazar o poziție înaltă în societate, poziția de Baron, de care s-a folosit pentru a se îmbogăți, dar a sfârșit prin a cădea tot mai adânc în lăcomie și a-și înjunghia prietenul pe la spate, oarecum. Zezar a supraviețuit tentativei de asasinat a baronului și s-a retras într-un regat vecin pentru a-și reface puterile, ajutat fiind de un alt fermier, Zilan Laxus. Zezar spera să-și întâlnească sora în acel regat, dar tot ce a văzut când a trecut granița a fost durere și distrugere, lucru care l-a pus pe gânduri și l-a demoralizat puțin. -I-
-II- Ajunși în Kalaat, Zilan și Zezar înaintează încet cu tractorul condus de fermier, având grijă ca nu cumva să calce pe vre un supraviețuitor al acelui infern, dacă există. Privesc în stânga și în dreapta în eventualitatea în care cineva ar mai fi în viață, poate ar obține niște detalii, dar din păcate nimeni nu mai poate spune nimic, morții nu vorbesc. Cei doi țin un drum relativ sigur tot înainte pentru câteva minute, timp în care pe un kilometru întreg nu se zărește țipenie de om viu, iar îngrijorarea lui Zezar sporește gândindu-se că probabil sora lui a murit de asemenea. Zilan nu mai rezistă, oprește vehiculul și coboară să ia o gură de aer și să-și limpezească puțin gândurile, iar la două minute din acel moment, în timp ce stătea rezemat de roata din spate a tractorului său și vomita din pricina mirosului îngrozitor de carne arsă și de alte resturi în putrefacție, un grup de vreo zece indivizi înarmați cu pistoale și cuțite de vânătoare îl înconjoară, iar în mijlocul lor stătea chiar regele din Kalaat, Simo Ran. Era singurul care purta armură de luptă vopsită în roșu, cele ale soldaților fiind albastre. Simo se apropie încet de fermier în timp ce casca lui se deschidea singură și se retrăgea într-un locaș special din colierul protector al gâtului, îi aruncă acestuia un flacon cam de un litru de apă, iar după ce acesta și-a clătit gura și a băut puțin, poate începe conversația dintre cei doi.
Simo: Nu te-am găsit în baza de date a regatului, străine, cine ești și de unde vii?
Zilan: Numele meu este Zilan Laxus, vin tocmai din Baldaron, îndeplinesc probabil ultima dorință a unui concetățean de a-și mai vedea o dată sora care locuiește tocmai aici. Apropo, ce sa întâmplat cu acest loc?
Chiar când Simo se pregătea să răspundă, cerul a devenit brusc foarte luminos, iar dinspre sursa luminii un fascicul concentrat de radiație termică se îndreaptă spre vârful unui munte din apropiere. Impactul îi dezechilibrează pe toți, deoarece în interiorul fasciculului se afla ascuns un meteor. Muntele lovit era un vulcan adormit, dar din pricina impactului acesta a început să erupă vărsând cantități enorme de lavă, fum și gaze spre un oraș la vest de poziția actuală a lui Zilan.
Simo: Asta sa întâmplat. Același scenariu a avut loc și aici, și în alte zeci de orașe și sate din regat.
În timp ce se ridicau de la pământ, Simo face semn soldaților săi să lase armele jos, nu este un pericol pentru ei, iar omul din tractor este vizibil prea rănit pentru a le putea face vreun rău. În același timp, de după o colină din spatele lor iese un alt grup de soldați care se îndreaptă în zbor spre orașul care stă să fie distrus. În fruntea lor este Kloda Ran, regina din Kalaat, care îl vede pe soțul său discutând cu ... cineva, posibil cu un supraviețuitor, și face semn soldaților să-și continue deplasarea, iar ea se apropie de regele său și oprește propulsoarele armurii.
Kloda: Sunteți bine cu toții? Pământul s-a zguduit destul de tare.
Din vehiculul agrar, Zezar aude vocea reginei și o recunoaște de-ndată, chiar dacă încă nu și-a scos masca, iar după ce o strigă pe nume aceasta se îndreaptă uimită spre el, Kloda a recunoscut imediat vocea fratelui său, și a fost oribilată de starea în care era.
Zezar: Kloda? Tu ești? Te căutam, surioară!
Kloda: Zezar? Doamne ferește, ce ți s-a-ntâmplat?!
Zilan: Zezar?! Zezar Zvalda?! Regele?
Zezar: Fostul rege, mai exact. Grod Salazar stă pe tronul din Baldaron acum. Am avut încredere în el, și am fost trădat chiar de omul pe care îl credeam cel mai loial prieten, dând la o parte pe alți, mai puțin talentați dar care aparent aveau mult mai multă onoare decât el.
Fără să mai stea pe gânduri și fără a mai avea nevoie de alte detalii și explicații, Kloda își ia fratele rănit din vehiculul lui Zilan, îl leagă cu centurile costumului său, special adaptate pentru astfel de operațiuni de salvare, și îl duce în baza ei de operațiuni, unde îi acordă îngrijirile medicale necesare, iar Simo și restul soldaților își continuă misiunea de salvare demarată. Chiar și Zilan le dă o mână de ajutor cu sau fără un costum special pentru astfel de operațiuni. Datorită acestor acțiuni mulți oameni sunt salvați, dar Zezar nu este atât de norocos, rănile lui sunt prea severe, va avea nevoie de ani lungi de recuperare sau un miracol pentru a putea merge din nou, darămiteri să lupte. Faptul că a supraviețuit atât de mult timp după smulgerea implanturilor bionice este în sine un miracol. Pentru a se asigura că fratele ei nu moare în timpul vreunei operații, Kloda îl așează într-o capsulă de stază, iar printr-o conexiune neurală aceasta poate vorbi cu el despre acel fascicul care a lovit vârful vulcanului și l-a făcut să erupă, dar și despre alte chestiuni legate de sprijinul pe care îl are Grod din partea foștilor săi supuși. Imaginea lui Zezar apare pe un monitor, iar vocea lui este redată prin boxe.
Kloda: Deci, Zezar, frățioare, ce poți să-mi zici despre acest Grod Salazar și laserul său orbital?
Zezar: Nu pot spune decât că am avut încredere oarbă în el, nu cunosc modalitățile prin care influențează masele de oameni pentru a rămâne la putere, iar laserul nu era funcțional până de curând. Pot doar presupune că l-a actualizat și să teoretizez funcționarea lui. Este unul dintre ultimele sale proiecte, l-a numit „Tunul Termo-Meteor”, cumva poate accelera asteroizi până la viteze ce reprezintă fracțiuni din viteza luminii, concomitent cu un fascicul de radiație concentrată, dar asta înseamnă de asemenea că are nevoie de multă energie, deci următoarea lovitură va veni abia peste vreo 12 ore sau mai mult.
Kloda: Sunt sigură că există rebeli printre oamenii tăi, nu oricine îl urmează de bună voie, dar cred că știu eu cum procedează cu restul oamenilor. Îi manipulează prin mijloacele mass-media, îi face să se teamă de ideea ta cu amplificarea bionică a corpului, iar el se dă drept salvatorul lor. Unealta creată și folosită de tine și restul războinicilor din regat pentru a-i apăra a devenit brusc un mijloc viabil de răspândire a propagandei. Desigur, asta este doar o teorie, nu spun că așa a procedat, dar mie mi se pare logic.
Zezar: Am făcut asta pentru a-mi asigura siguranța în regat, știi doar cât de nesăbuiți și avizi sunt unii lideri mondiali. Cred cu tărie că tehnologiile bionice sunt utile și benefice, chiar dacă la început și mie îmi era oarecum teamă de ideea că în țesuturile mele vor fi implantate tot felul de amplificatori metabolici care ar putea fi instabili.
Kloda: Dacă eu a-și fi îl locul său, aș încerca varianta clasică de „Teoria Conspirației” în care a-și răspândi știrea cum că acele piese din corpul lor sunt o modalitate de a-i controla în cazul în care nu sunt de acord cu tine, ceea ce cred că a și făcut.
Zezar: Asta funcționează în ideea în care el nu este bionic, și poate folosi acest argument pentru a-și susține teoria, dar cred și că îi amenință cu moartea pe unii. Mie mi-a smuls implanturile bionice folosind o putere biologică. Cumva a reușit să își amplifice corpul și mintea în mod natural sau cu un fel de steroid care-i dă puterea de a controla pământul cu puterea minții și forță fizică inumană. Am respins alterarea genetică pentru că este mult mai riscată și mai costisitoare decât amplificarea bionică și implică mult mai multe discuții filozofice și despre etică, de exemplu „Mai este el om?”
Kloda: Îmi dau seama de asta, dar din câte se pare doar asta te va salva. Voi crea chiar aici un ser vindecător, cu ajutorul savanților mei sunt sigură că voi reuși, oricât de mult ar dura și oricât de costisitor ar fi.
Pentru Zezar ideea ca tocmai el să folosească vre-un steroid este complet respingătoare.
Zezar: Se pare că sunt înconjurat și de trădători ai moralității! Nu sunt de acord cu așa ceva!
Kloda: Îmi pare rău, frate, dar este spre binele tău!
Regina întrerupe legătura neurală și începe să discute cu cercetătorii săi despre acel leac imperios necesar. O trădare a încrederii venită tocmai din partea unui membru al familiei este mult mai dureroasă decât oricare alta, dar din fericire pentru Kloda, Zezar va fi în stază vreme bună de acum, pentru a putea supraviețui, iar asta înseamnă că nu va putea interveni în experimentul surorii lui și nu o va putea face să se răzgândească. Această cercetare a durat 20 de ani, dar în final Kloda a obținut un ser cu efect unic. A fost greu și a durat mult, deoarece în acest timp Grod a continuat să asalteze Kalaat și alte regate din vecinătate dorindu-și să le cucerească, iar asta a îngreunat obținerea ingredientelor necesare, și a trebuit să se abată din când în când de la cercetarea asupra acelui ser pentru a dezvolta alte căi de apărare împotriva noilor arme ale lui Grod. Nu a fost chiar ușor nici pentru Kloda să facă asta, dar când în sfârșit a finalizat serul, i l-a administrat chiar ea și l-a scos din stază. Corpul lui Zezar s-a vindecat în întregime într-un minut, și mulțumită faptului că a fost în stază, acesta nu a îmbătrânit nici măcar o zi. Pentru a fi sigură că fratele ei este în siguranță deplină, Kloda a dat ordin unor cercetători să creeze o armură specială pentru el, una a cărei daune se repară de la sine și care îi administrează serul în mod automat dacă funcțiile vitale ale acestuia sunt reduse considerabil. Din păcate armura este metalică iar asta înseamnă că Grod o poate controla. Zezar are la dispoziție tot felul de arme integrate în acea armură, dar mai are nevoie de câteva informații înainte de a ataca, de pildă „Grod a îmbătrânit, mai poate controla metalul sau nu, din moment ce asta solicită foarte mult organismul?”. Fără să mai stea prea mult pe gânduri, Zezar pornește spre Baldaron împreună cu sora sa și câțiva soldați pentru a-l înlătura pe Grod de la putere. Nu-și mai permite să piardă vremea cu alte întrebări, iar Simo a rămas în Kalaat în eventualitatea în care Grod va ataca din nou. Zezar, Kloda și încă 10 soldați au fost ascunși într-o remorcă încărcată cu fân și tractată de către fermierul Zilan, astfel au trecut granița fără să dea de bănuit. Tactică veche, dar a funcționat. Chiar înainte de plecare Zilan a fost înștiințat de existența unei tabere de rebeli în pădurile de la granița celor două regate, dar pentru a nu da de bănuit autorităților acesta trebuia să treacă granița pe la punctul de frontieră. Norocul său era că armurile soldaților pot bruia detectorul de arme. De la punctul de acces, Zilan a continuat către locul de întâlnire specificat într-o transmisie pe un canal securizat de către lidera acelui grup, Kaya, despre care Zezar află mai târziu că este fiica sa și că ea știe că nu Grod este tatăl ei. Zezar reușește să o convingă pe Kaya că el este tatăl ei biologic și că tot ce i-ar fi zis Grod ar fi doar minciuni. Tot de la Kaya află că înaintarea în vârstă a lui Grod îi limitează controlul metalului și al altor elemente obținute din pământ, așadar va folosi mai des pământul pur pentru a ataca. În ziua următoare planul lui Zezar a fost pus în aplicare, soldații din Kalaat și rebelii au atacat gărzile lui Grod pentru a crea o diversiune pentru Zezar și Kloda. Prin curtea palatului se dădea o luptă crâncenă cu lasere și lovituri de pumni, mulți soldați fiind fie bionici fie în armuri de luptă, așadar nu cădeau de la o singură lovitură, iar Zezar putea liniștit să pătrundă în camera tronului și să-l provoace pe Grod. Kloda a mers în urma lui doar în eventualitatea în care ar fi fost atacați pe la spate. Într-un moment de neatenție Zezar este împușcat în cap și cade pe podea, dar armura lui îi administrează serul și îl vindecă înainte de a fi mort cu adevărat în timp ce Kloda îl elimină pe acel țintaș fricos. Cei doi frați înaintează până în camera tronului, unde Grod îi aștepta răbdător. Ajunși acolo, Zezar își retrage masca în locașul său special din guler și îl privește disprețuitor pe fostul său prieten.
Grod: Ca să vezi! S-a-ntors chiar înălțimea sa, regele! Doar că acum eu conduc Baldaron, iar tu ești doar un intrus.
Zezar nu mai stă la discuții, își pune masca din nou și începe lupta. Forța fizică a lui Grod este depășită de cea a armurii lui Zezar datorită vârstei sale, dar acesta poate încă să controleze pământul. Cu o mișcare din brațul său stâng o aruncă pe regină pe gemul camerei împreună cu o parte din podea, iar aceasta își activează propulsoarele armurii pentru a se întoarce și a lupta din nou. Priceperea lor în lupta corp la corp prelungește mult și inutil bătălia, dar controlul metalului este greu de realizat iar porțiunile distruse din armurile celor doi se refac singure, așadar este practic inutil să se obosească cu el. Zezar și Kloda sunt surprinși când Grod transformă o parte din podea în lavă și o trimite spre ei. Cei doi frați trebuie să evite un val de lavă și să atace în același timp, dar Grod își mai folosește o dată puterea de control al metalului pentru a distruge întreaga armură a Klodei, pe urmă atacă înainte ca aceasta să se reconstruiască, lovind în puncte critice ale corpului. Atacul nu a provocat nicio durere la început, dar după câteva secunde Kloda a căzut pur și simplu pe jos fără nicio explicație, iar lava se îndrepta către ea. Zezar a activat o funcție de suprascriere a comenzilor armurii surorii lui, ceea ce a făcut ca armura ei să efectueze mișcările sale și să o ducă pe Kloda la adăpost în timp ce trăgea cu toate armele din dotare. Lupta a continuat în această manieră pentru încă vreo 5 minute, la sfârșitul cărora Grod a fost în cele din urmă răpus. Cu timpul, stricăciunile lui Grod au fost reparate, iar membri nobilimii înlocuiți cu alții aleși de popor, dar pentru Zezar aceștia reprezentau acum doar un alt motiv de suspiciune. După ce a fost trădat chiar de către cel mai bun prieten al său și într-o anumită măsură și de sora sa, Zezar nu va mai avea încredere în oricine, tocmai de aceea se întreba constant „Cei noi sunt de încredere?”. -II-

-Va urma-

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!