poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1263 .



Dragoste atipică
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2017-10-02  |     | 





Dragoste atipică
Se știe, este o axiomă, cine nu se mai îndrăgostește este o persoană bătrână. Eu mă pot lăuda, mă îndrăgostesc mereu, de o floare, de un pom,de un animal, chiar și de-o pasăre din curte. Sunt atipic, în ultima vreme m-am îndrăgostit lulea, cum se spune în popor. Anul trecut îmi era foarte dragă Puicuța, săraca a făcut congestie cerebrală în această vară, o legase mamaia (91 de ani) cu o sfoară de un prun să nu-i mai scurme pătrunjelul. Într-o zi, plecasem din câmp din cauza soarelui ucigător, mă întorc acasă. Puicuța, care îmi venea în întâmpinare totdeauna, nicăieri! O caut prin toată curtea, prin grădină, și-o găsesc cu capul în piept, mai vânătă decât o vânătă adevărată, în plin soare. Se dezlegase de la prun și se încurcase cu sfoara de un țăruș pus proptea la o roșie. Nici nu vă închipuiți cât am suferit. Norocul meu, m-a consolat o tânără doamnă căreia îi râd ochii când mă vede și mă întreabă cum mă gândesc la ea noaptea, când mă trezesc singur în pat. Nemaisuportând durerea pricenuită de pierderea Puicuței , chiar dacă enigmatica doamnă îmi spunea, “ce contează, era doar o găină”, mi-am luat inima în dinți și i-am făcut ei însăși o declarație de dragoste. Să fiu sigur că o rumegă în liniște, am așternut-o pe hârtie și i-am dat-o uitându-mă fix în ochii ei. S-a bucurat că a devenit încă odată muza mea. Iată cum suna declarația mea de dragoste:
Draga mea, dragă, te-ai decis, vrei să fii iubita mea? De-mi spui un da hotărât, mi-ar place să nu te-ngrași! Rămâi așa cum ești acum, suplă, sveltă, precum căprioara alergată de un lup! În fiecare zi să-mi fii trufanda, iar noaptea... nu mă lăsa să te admir cum sforăi! Știu, mulți alții te-au vrut să le fii alături, le-ai mărturisit că-l iubești doar pe Iisus. De mă accepți, cu mine mergi direct în rai, aicea pe pământ! Fii deci a mea, cu trup, suflet, unghii, păr, cu lănțicul tău de aur de la gât! M-am îmbolnăvit de când aștept, în brațe să te strâng! Și mă întreb când nu am somn, ce-mi place așa de mult la tine? Zâmbetul, vocea melodioasă, sufletul? Mă iartă pentru aiste vorbe, sunt posesiv. Să-mi cânți din când în când aș vrea, s-adorm cu glasul tău. Și dacă mă vei mângâia, nicicând n-o să îți fiu, copilul rău.

P.S.

Sper să nu arunci dedicația mea la coș, aștept un semn de la tine. De mi-l trimiți încep să cânt, închid ochii și mă învârt prin casă, într-un picior, de nu, mă călugăresc, merg în munți și-mi sap o chilie în stâncă, de dragul tău mă dedic doar celor sfinte, dar gândul ...tot la tine o să-mi fie!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!