poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de același autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 575 .Underground X
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Maria Folea ]

2017-09-30  |     | Reușisem în acest răstimp să-mi risipesc cât de cât neliniștile, așa că am închis în urma mea ușa de scânduri și am început, încet-încet, să cobor pe cărare. Vântul călduț de după amiază bătea numai un pic, cât să pară că mângâie firele înalte de iarbă și în jur mirosea proaspăt, a natură. Mă simțeam odihnit și pregătit să-mi reiau viața de unde o lăsasem agățată. A fost suficient să închid ochii pentru câteva clipe. Când i-am redeschis am văzut uluit că se întunecase brusc, complet și se stârnise furtuna. Tunetele se rostogoleau unul după altul, sufocante, infinite, în timp ce o ploaie deasă și grea se prăvălea ca vărsată din mii de găleți de către zeii furioși. M-am speriat. Cărarea asta, muntele ăsta, poiana erau locurile mele ascunse din minte pe care nu le mai dezvăluisem nimănui, iar furtuna care se dezlănțuia din ce în ce mai intens era departe de a fi fost creația mea. Am încercat cu disperare s-o alung, să mă concentrez în gând la după amiaza plăcută și blândă de acum câteva secunde. Însă cu cât îmi apăsam mințile mai puternic, cu atât ploaia și vântul se întețeau. Copacii trosneau groaznic, frunze și crengi rupte zburau în toate direcțiile și eu, neputincios și înfricoșat, m-am ghemuit la pământ. La lumina unui fulger am apucat să văd o siluetă uriașă și întunecată îndreptându-se rapid către mine. În câteva clipe a ajuns, m-a înhățat de tricou și m-a ridicat cu ușurință în aer, ca pe o frunză. La următorul fulger am observat o glugă neagră care îi acoperea chipul.
“Unde sunt?” am șoptit, paralizat de frică, abia fiind în stare să articulez cuvintele.
“Ești exact acolo unde crezi că ești”, a răsunat vocea, împletindu-se strâns cu tunetele care nu se mai opreau. O voce care-mi părea vag cunoscută.
“Atunci tu… ești diavolul?...”
“Eu nu mă amestec” s-a răstit din nou. “Eu sunt Martor. Eu sunt Martor”, îmi tuna iar și iar în timp ce mă scutura cu putere. “Eu sunt Martor. Sunt Martor. Sunt Martor”, m-am smucit și i-am smuls gluga de pe față și-n timp ce mă luptam cu mâinile în aer l-am apucat de pelerina neagră. “Sunt Martor”, și vocea îi devenea din ce în ce mai umană.” Sunt Domnul Arthur”, am reușit să disting când am deschis din nou, în sfârșit, ochii, și să-mi recunosc mâna dreaptă încleștată pe cămașa lui albăstruie de noapte. Se străduia să mă ridice de pe parchetul din hol, unde se părea că zăcusem împrăștiat.
“Vă recunosc”, am reușit să bălmăjesc.
“Ce bine, ce bine”, a spus bucuros, “acum hai să ajungem în pat, ridică-te, sprijină-te de mine, că singur nu pot să te iau pe sus”. Tot ceea ce abia trăisem mi se derula obsesiv în minte, înainte și înapoi, și nu aveam nicio urmă de îndoială asupra faptului că Domnul Arthur tocmai fusese cu mine acolo în iad. În mintea mea era însă prea multă dezordine ca să risc să-i pun acum vreo întrebare. Trebuia să-mi organizez mai întâi gândurile într-o oarecare structură, să fiu pe o poziție avantajoasă față de el pentru a mă putea încumeta să-l descos. Am încercat să mă ridic și m-am sprijinit greoi de umărul Domnului Arthur. Încet, pe un singur picior, am pornit către pat. Piciorul meu stâng rămăsese în urmă, inert. Trebuia să-l trag după mine și asta îmi provoca un soi de neplăcere sau neliniște vagă.
“Hai, încet, încet”, mă încuraja Domnul Arthur, cu vocea gâtuită de efort.

.  |
 
shim Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. shim
shim
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!