poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1557 .



meandre 60
proză [ ]
flagrantul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viorel-dona ]

2016-12-27  |     | 



Meandre 60- flagrantul

Mihai, sprijinit cu coatele pe marginea ferestrei a reglat focalizarea binoclului. Fuma țigare de la țigare și din când în când mai rupea cu dinții câte o pieliță de la degetele și așa însângerate.
Soneria de la apartamentul propriu i-a ridicat brusc tensiunea. Și-a potrivit mai temeinic casca în ureche și a închis ochii să poată auzi mai clar. Adrenalina era la cel mai înalt grad de secreție.
Poziția mai înaltă a observatorului față de apartamentul vizat făcea ca posibilitatea observării să fie redusă la ceva mai mult de jumătate.
Mihai a privit picioarele celor doi apropiindu-se unele de altele iar faptul că musafirul era îmbrăcat în haine militare i-a mai dat un indiciu. Observatorul intuia că cei doi s-au sărutat de bun-venit.
-Intră și fă-te comod!
Domnul și-a scos pantofii în hol și a încălțat o pereche de papuci de-ai lui Mihai apoi, cu o mișcare care trăda faptul că nu era prima dată în acea casă, a intrat în sufragerie , și-a scos vestonul și l-a așezat pe spătarul unui scaun.
-Pui, hai să mănânci ceva!
„ Deci aseară când fata mea ți-a cerut de mâncare i-ai spus: „ce, eu sunt sluga ta? Du-te și ia-ți în pizda mă-ti, singură, că ești ditamai capra! „
Mihai clocotea.
Tânărul domn mânca iar Mariana i-a pus un pahar cu vin supraveghindu-l drăgăstoasă cum mănâncă. În tot acest timp ea îl mângâia pe păr iar el mânca mâncarea făcută de Mihai.
„E sâmbătă după amiaza. Probabil că se va petrece un sfârșit de săptămână romantic. Fata este la bunici, soțul e plecat iar cheile lui de la casă a avut ea grijă să le subtilizeze. Îmi trebuie doi martori ca să asiste la acest flagrant.“
Rotițele se mișcau cu mare viteză în capul lui Mihai...“Păi, fratele meu, ce scrie la Pravda? La articolul 304 Cod penal Fapta persoanei de a avea relații sexuale afară de căsătorie se pedepseste cu închisoarea de la o luna la șase luni sau cu amendă.
Punerea în mișcare a acțiunii penale și pedepsirea celui vinovat de adulter depind în exclusivitate de soțul nevinovat. Astfel, acțiunea penală va fi "demarată" la plângerea prealabila a soțului nevinovat, acesta putând însă, oricând pe perioada urmăririi penale, procesului penal sau executarii pedepsei, încetarea oricăror acțiuni împotriva soțului vinovat. De asemenea, urmărirea penală sau procesul penal vor înceta și dacă intervine anularea căsătoriei(ATENTIE ! divortul nu reprezinta o anulare a casatoriei !), sau în cazul in care soțul nevinovat decedează.
Nu trebuie să mă amăgesc la gândul că odată pornit acest carusel îl voi mai putea opri. Armata o va taxa imediat excluzând-o din rândurile ei, imediat ce am depus plângerea penală. Viața în civilie e grea, mai ales dacă pleci disciplinar din armată. Știu eu asta foarte bine, îngrozitor de bine...Și ea, ea ce știe să facă în afară de militărie? Înainte de a intra în școala militară tipărea bilete de telefoane și atât. Au primit-o că tatăl ei fusese activist de partid , mort la colectivizare. „
-Vecine, te rog să mă lași să dau niște telefoane.
-Da, domnule, nu e nici o problemă. Cum merge treaba?
-Sunt pe plan, trebuie să-mi convoc doi martori.
Mihai l-a sunat pe Nae, un prieten din copilărie.
-Băi, Năică, am mare nevoie de tine!Þi-am spus că am nevoie de un flagrant delict de adulter și iată că se produce.
-Măi, Mihai, intru de serviciu. Tu știi cum e la noi, la CFR, e ca la voi la armată.
-Și nu poți să schimbi tura? Fă ceva! Te rog, Nae! Indiferent de ce poți sau nu sună-mă la numărul care ți-l dau acum.
Mihai i-a dat numărul de telefon și apoi a sunat un fost coleg de la liceu care era pedagog la profesională:
-Salut, bătrâne! Am mare nevoie de tine. Ai vreo treabă în seara asta?
-Nu, nu am nimic deosebit...
Mihai a făcut niște calcule în minte: „ Deci porumbeii se vor uita la televizor până la ora douăzecișidouă când se încheie programul apoi trec la treabă... „
-Băiatule, la o ra 21,45 ne vedem în stație la autobuz la Râul Doamnei.
E în ordine, bătrâne, vin sigur!
Mihai a pus telefonul în furcă și aștepta telefoul lui Nae, telefon care a sunat imediat.
-Moșule, am schimbat tura, spune.
-Năică, la 21,45 te aștept în stație la Râul Doamnei...
Odată rezolvată această problemă Mihai s-a așezat temeinic cu coatele pe geam. O urmărea pe Mariana cum se săruta cu tipul și la el cum o pipăia frenetic.
Vestonul tânărului locotenent, așzat cu lejeritate pe scaun, demonstra cu certitudine că nu era la prima prezență acolo.
Mihai se observa cu surprindere și detașare. Abandonase probabil orice gând de a cârpi această familie. Dorea, ca un adevărat ofițer de logistică, atingerea punctelor propuse în desfășurarea acelei acțiuni.
„ Se realizează flagrantul, se încheie un proces verbal ca să ateste cele întâmplate și cazul este rezolvat. Dacă nu va fi de acord cu divorțul va uza de actele de flagrant. „
Lucrurile începuseră să se precipite și îndrăgostiții stinseseră lumina în bucătărie, apoi se stinsese lumina în sufragerie și ajunseseră în dormitor.
Dormitorul era plasat pe colțul blocului și ieșea din raza de vizibilitate. Nici sonorul nu-l mai ajuta întrucât cei doi închiseseră și ușa la dormitor.
Iată că elementele care duceau la un scenariu relativ simplu, se schimbau dramatic.
“Dacă amantul procedează soldățește? Dacă l-am investit cu calități pe care nu le are și în loc să se poarte cu tandrețe, evoluând cu un preludiu prelungit, finalizat cu un contact sexual întins până dimineața? Dacă se rezumă la încalecă și fute , descalecă și du-te? „
Hotărârile ce urma să le ia erau marcate de nevoia de luciditate și rapiditate. La tactică fusese întotdeauna bun. O lovitură nucleară cu piese de artilerie va reuși să ofere forțelor aflate în ofensivă un avantaj care poate fi amplificat de elementul surpriză.
Mihai a coborât precipitat din blocul e vis-a vis și s-a dus la ușa apartamentului. Poate că lipsa cheilor l-a mai temperat și l-a obligat să reevalueze situația.
Mihai a scos o monedă din buzunar și a sprijinit-o de ușă ca la reîntoarcere să fie sigur că nu a ieșit nimeni din apartament.
Privind spre dormitor a avut certitudinea că lucrurile se precipită pentru că lumina s-a stins în timp ce el privea la geam.
Mihai s-a întors la ușă și se gândea.
Apoi a mers la apartamentul de alături și a sunat la ușă. Domnul Traian, tatăl tovarășului de șah al lui Mihai , a ieșit la ușă.
-Da, vecine! Intră.
În holul apartamentului Mihai, cu o voce joasă, a explicat vecinului, pe înțelesul lui:
-Vecine, nevastă-mea e cu unul în pat acum, aici în casa mea.
Vecinul îl privea cu o uimire fără margini
Mihai a continuat:
-Mihăiță este major de câteva luni, matale ești om în toată firea. Am nevoie de doi martori, majori.
Vecinul era oarecum îndoit.
-Vecine, nu vreau scandal. Mihăiță o să sune la ușă sub pretextul că mă caută să jucăm o partidă de șah și ea, când deschide ușa, voi intra și realizăm flagrantul.
-Dar matale de ce nu deschizi ușa cu cheia matale și să intri peste ei.
-Mi-a furat cheile, vecine.
-Mihăiță, îmbracă-te și hai încoa!
Cei trei au ieșit pe holul blocului. Mihai l-a îndemnat pe cel mic să sune la ușă.
Nu se întâmpla nimic! Poate că nu auzea, poate că situația o determina să nu se desprindă dintr-un act sexual în plină desfășurare.
Mihai l-a tras pe cel mic de-o parte și a izbit ușa, din săritură, cu ambele picioare. Ușa a căzut în interior iar Mihai, urmat de cei doi martori, a intrat ca o vijelie aprinzând luminile în cale.
Ajuns la dormitor, după ce a aprins lumina a surprins o scenă asupra căreia nu exista nici măcar o urmă de îndoială. Ea, goală, tremura în picioare lângă pat. El cu penisul coborând din erecția anterioară afișa o mirare enormă izvorâtă dintr-un șoc neașteptat.
-Voi sunteți martorii, voi sunteți făptuitorii! Există vreo îndoială asupra a ce se petrece aici?
Mihăiță privea plin de curiozitate trupul gol al femeii. Probabil că era prima femeie goală pe care o vedea atât de aproape.
Mihai, exploatând efectul surprizei a vorbit în continuare.
-Voi doi, vă îmbrăcați și vă aștept în sufragerie!
În timpul acesta domnul Traian, spumega de furie. Vinele gâtului îngroșate tindeau să sufoce glasul care răsuna puternic:
-Omoar-o domnule! Strânge-o de gât cu sârmă, ca pe pisici. Omoar-o!
Privită din exterior situația părea ilară- Mihai se străduia să-și potolească vecinul, Mihăiță îl tot întreba pe tată: „tată, ai văzut-o pe vecina? „ Vecinul era cuprins de nervozitate.
Cei doi au venit îmbrăcați în sufragerie.
-Luați loc!
Mihai s-a aplecat la unul dintre sertarele de la comoda pe care era așezat televizorul și a scos hârtie de scris și două pixuri.
-Scrieți!
Tonul autoritar nu suferea contrazicere. Cei doi au luat pixurile iar Mihai, ca și când făcea o cercetare administrativă asupra unor lipsuri din gestiune , dicta:
-Subsemnatul, scrieți citeț numele și prenumele, fiul lui și al, născut în localitatea...la data, cu domiciliul stabil în localitatea, scrieți adresa exactă din buletine, de bună voie și nesilit de nimeni, fără să se exercite violețe asupra mea, dau următoarea declarație:
Ea, cu o voce regăsită, a întrebat:
-Așa, acum ce mai scriem?
Mihai a cerut buletinul tânărului și a confruntat adresa declarată cu cea din buletin.
-Am crezut că ești bărbat! Scrie mă adresa corectă! Lașule!
Tânărul a tăiat cu o linie adresa eronată și a scris-o pe cea corectă.
-În data de... în timp ce cunoșteam că tovarășul Mihăilescu Mihai este plecat în misiune din garnizoana București, tu scrie soțul meu, Mihăilescu Mihai!
-Tu, tinere scrie ce-ți spun eu!...cunoșteanm că soțul tovarășei Mihăilescu era plecat, am fost surprins de către acesta, complet dezbrăcat în timp ce întrețineam relații sexuale cu aceasta , de către soțul ei.
Pune data și semnează!
El a ezitat și nu a dorit să semneze.
-Tinere, nu-mi da motive să chem o patrulă de la Garnizoana București care să afle care e cauza pentru care erai la mine acasă. Eu am să le spun că am prins un ofițer necunoscut la mine în casă și...
Cred că-ți dai seama că seara de mâine nu te mai prinde ofițer activ.
Mihai a cerut Marianei declarația care nu era semnată încă.
Tânărul s-a adresat lui Mihai:
-Știți, aș dori să vorbesc ceva separat cu soția dumneavostră-
-Măi băiatule, nu-ți recomand să sari de la etaj că riști să rămâi schilod. Vreau ca peste niște ani, prin vreo gară, pe la vreo aplicație, să bem un pahar de vin ca doi bărbați care au futut aceeași curvă.
Tânărul a semnat iar Mihai a pus hârtia în fața martorilor.
-Vă rog să semnați și dumneavoastră după ce vă ascrieți numele.
Martorii au semnat și Mihai, cu același calm, a verificat hârtia scrisă și semnată de Mariana.
Martorii au semnat și ei hârtia și Mihai se pregătea să plece. Mariana prinsese glas,în timp ce Mihai băga și declarația ei în buzunar.
-Băi, vierme împuțit, nenorocitule, pleci și mă lași cu ușa dărâmată?
-Nu! Nici nu mă gândesc, e doar casa mea!
Mihai a scos din debara ciocan, cuie și a pus ușa la locul ei. Apoi a căutat cerceii și inelul pe care i le dăruise și le-a băgat în buzunar.
-Mihaela, te rog să-mi dai cheile de la casă, alea pe care mi le-ai furat
Ea s-a conformat și a scos cheile lui din geantă întinzându-le.
-Avea dreptate mama că ești un nenorocit! Copil de țigani crescut fără părinți.
Toate umilințele datorate faptului că ar fi fost țigan i s-au urcat în cap. Apelativele de la grădiniță, de la școală, din școala militară, toate îi răsunau în urechi cu o forță enormă. A văzut cu ochii minții cum colegii i-au pus o cioară moartă în sertar. Din nou gândul de a o lovi devenise dominant.
„Și cui ar folosi? E posibil să stric tot acest flagrant. „
Doamnă și domnule, îmi cer scuze că v-am stricat petrecerea dar vă las în intimitatea căminului meu.
-Știți, soția dumneavoastră..
-Tinere, nevasta mea, a fost, acum este gagica ta!
Mihai a ieșit din apartament în spatele vecinilor.
Domnul Traian îl tot întreba:
-Vecine, ți-e bine? Hai, intră la mine să bei ceva să-ți revii.
Au intrat în apartamentul alăturat.
-Silvio!!! -a răsunat vocea domnului Traian.
-Fă, vecina era cu unul în casă, în pielea goală.
-Da, mama, am văzut-o în pielea goală, cu unul.
Doamna Silvia era albă la față.
Domnul Traian i s-a adresat lui Mihai:
-Dă, bre hârtiile alea!
Doamna Silvia stătea în picioare în fața fotoliului și citea. La un moment dat i s-au tăiat picioarele și s-a prăbușit pe fotoliu.
-Nu se poate așa ceva!
Mihai a plecat dar a doua zi dimineața a revenit, devreme. A descuiat ușa iar Mihaela își recăpătase tonul arogant dar temătoare a întrebat:
-Ce mai vrei?
-Stai jos și scrie.... subsemnata...sunt de acord ca fiica noastră să urmeze școala în continuare la locul de muncă al soțului meu în Garnizoana Lupeni. Pune data și semnaează!











.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!