poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2123 .



Alcoolul și urmările lui
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dorneanu ]

2016-11-02  |     | 



ALCOOLUL și URMÃRILE LUI

După două-trei pahare cu mirobolanta licoare, dacă ai picioare reci si umede, înseamnă că încă n-a ajuns alcoolul la ele. Insistă, persistă și rezistă. Nu se există ca picioarele să nu se-ncălzească și-apoi să se împleticească! Încearcă să ții paharul cu gura în sus. Și-a lui și-a ta.
Dacă picioare sunt calde si umede și-aici sunt variante: ori a ajuns tăria și s-a ridicat caloria ori ai făcut pe tine. Du-te și te usucă la toaleta cea mai apropiată.
În caz că tejgheaua e din email alb, încă nu ai ieșit de la toaletă. Încercă să chemi ajutor, adică să-ți mai aducă cineva un pahar...
Posibil ca peretele din fața ta să fie plin de lumini. Probabil ai căzut pe spate. Poziționează-ți corpul la 90 de grade de sol. Știu, e nasol. E greu, precum capul tău.
Dacă gura iți este plină de chiștoace, însemnă că ai căzut cu nasul în scrumieră. Scoate-l afara și scoate-ți chiștoacele din el, apoi clătește-ți gura cu o dușcă. De alcool, binențeles!
Vederea ți-e tulbure. Poate fi din cauză că te uiți printr-un pahar gol sau ți-a intrat părul în ochi. Mai cere un rând. Bând, privirea va fi mai pătrunzătoare, până la dublare...
S-ar putea să ți se pară că se deplaseaza solul sub picioare! Ori n-ai echilibru ori doi bodyguarzi te scot afară din local. Întreabă-i dacă te duc la un alt restaurant.
Cumva de vezi reflexii multiple ale feței, care te privește din apă, e clar te afli la toaleta din WC, în genunchi, încercând să vomiți. Nu-ți băga degetul pe gât, în speranța de-a opri risipirea alcoolului îngurgitat. Și nu mai tot repeta că e...”Păcat!”
De ai simptomul că ringul se cam deplasează și oamenii din jur sunt îmbrăcați
în alb, iar muzica e monotonă, ești într-o ambulanță. Crezi că e de comă, dar e posibila o comă...alcoolică.
De ai impresia că-ți vezi tatăl ,cu un aer cam ciudat, iar frații te privesc perplex, înseamnă că ai gresit casa. Întreabă-i dacă știu unde e casa ta. O cafea ar fi bine venită, dar...cine să ți-o dea?
Final, jură că nu mai pui gura pe băutură, veci! E o
etapă de care ușor treci... Ananie GAGNIUC

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!