poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1282 .



Jurnalul unui naiv. (II)
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adi.rentea ]

2015-01-06  |     | 



Mi-am dat seama că unii oameni au un simț al umorului cel puțin îndoielnic. Spre exemplu azi noapte pe când mă întorceam de la club, trecând pe lângă o farmacie am obsevat un afiș pe ușa: "vă rugăm sunați la sonerie". Eu, cetățean cu spirit civic, am sunat. După câteva momente a apărut o mătușă cu ochii cârpiți de somn, a deschis plictisită gemulețul și m-a întrebat:
-ce doriți?
-eu? păi eu nu doresc nimic. Dumneavoastră m-ați rugat să sun iar eu am sunat. Că așa am fost învățat de mic - când te roagă cineva ceva îl ajuți pe om...
Duduia a făcut niște ochi cât cepele și s-a apucat să tipe ca apucată de streche.
-dom'le ești nebun? îți arde de glume la ora asta? Fugi de aici până nu dau cu ceva după tine. Și zicând asta s-a apucat să caute în jur ceva cu ce să arunce în mine.
Eu văzând că n-am cu cine discuta am luat-o la sănătoasa fără să mă mai uit în spate. M-am oprit doar la shaormeria de pe colț. Fericit că am scăpat de nebună mi-am zis în sinea mea că pănă la urma a fost bun jogging-ul ăsta matinal că mi-a facut poftă de mâncare. Așa că mi-am comandat o shaorma mare cu o porție dublă de cartofi pai și o cola. Apoi pe drumul spre casă mi-am mai luat niste gogoși cu ciocolată. Savurând gogoșile n-am putut să nu mă gândesc ce s-ar fi întamplat dacă în loc să sun la o farmacie aș fi sunat la o plăcintărie. Sau la vreo carmangerie. Probabil aș fi economisit niște bani.
Da, știu la ce vă ganditi acum: "shaorma și cartofi pai? gogosi?! la 3 dimineața?!" cred că sunt în faza aceea în care nu mai îmi pasă de silueta. De ce atâta stres? Pentru ce? Mi-am dat seama că ori n-am eu noroc, ori femeile au gusturi foarte ciudate când vine vorba de bărbați. Spre exemplu zilele trecute iau loc la o terasă ca să mă mai răcoresc și tocmai mă dregeam cu o bere când au apărut patru tipe superbe. M-am uitat în jurul meu și am observat că în afară de mine mai sunt doar doi moșnegi rahitici. Automat m-am gândit că acum e șansa mea așa că, plin de încredere, le-am abordat pe domnișoare. N-a fost să fie. Două dintre ele mi-au spus că au o relație serioasă, împreună, iar celelalte două s-au declarat gerontofile. Întâmplarea asta mi-a zdruncinat serios încrederea în mine. Asta și multe altele.
Ultima fată căreia i-am cerut numărul de telefon mi-a dat numarul de la informații CFR. Îl păstrez și acum că nu se știe când o să am nevoie. Mă consolez cu faptul că măcar nu sunt "cel mai prost din curtea școlii". Am râs cu poftă când am auzit de tipul pe care l-a chemat o fată la ea acasă zicându-i "hai la mine că nu-i nimeni acasă", omul s-a dus și, într-adevăr, nu era nimeni acasă. I-am auzit pe unii zicând că ăsta e doar un banc dar nu mă incred eu în gura lumii.
Acum să nu credeți că toate fetele mi-au zis "nu". Odată aproape am avut o prietenă. De trei ori ne-am dat întâlnire și de fiecare dată soarta a stat în calea iubirii noastre. Ce soartă pe săraca fată! I-au murit doi bunici și o mătușă în decurs de o lună. Și cu toate că trecea prin momente grele și-a găsit de fiecare dată timp să mă sune să-mi comunice că nu mai poate ajunge la întâlnire. Am inteles-o. Tocmai de aceea i-am respectat decizia de a se dedica vieții monahale, pe care, cu inima grea, mi-a comunicat-o printr-un sms foarte emotionant.
Oricum dacă stau bine și mă gândesc mai bine mă lipsesc. Mai bine singur decât să mă stresez să-i fac toate mofturile cine știe cărei domnișoare. Unele sunt de-a dreptul ciudate. Bunăoară nu mai departe de ieri hălăduiam fără o țintă anume, când dau peste fata asta pe care o simpatizam de ceva vreme. Studentă la medicină, fată serioasă, "cu toate țiglele pe casă"- credeam eu. Din vorbă în vorbă ajungem să discutăm despre igiena corporală la care ea, fără nici o legătură cu subiectul, îmi spune: "știi, azi mi-am epilat veverița". Am rămas blocat!
-cum adică ai epilat-o?! de ce ai făcut asta?
-cum de ce? Păi așa se poartă în ziua de azi. Ce, n-ai mai văzut?
-nuuu! Chiar ai putea să-i faci niște poze să le pui pe facebook să văd și eu!
-esti nebun!? Dacă vrei să o vezi vino diseară la mine. Vorbesc eu cu portarul să te lase să urci.
-nu, mulțumesc! De parcă eu nu știu cum te îmbrobodesc fetele. Te cheamă la ele, mai un pahar de vin, o poveste, apoi te trezesti că te trimit să le iei tampoane sau te pun chiar să le epilezi veverița! Totuși nu eram sigur că am înțeles bine așa că am insistat:
-dar totuși colega ta de cameră ce părere are, îi place cum arată așa?
-cum să nu-i placă!? Chiar ea insistă și de multe ori ne certăm care să o facă. Spune ca o excită teribil.
În momentul acela am spus stop! Dacă nu mi-ar fi fost dragă fata asta aș fi mers direct la protecția animalelor. Sau la conducerea facultații. Dar am zis "lasa. Dumnezeu e sus si vede".

(Parte din întâmplările povestite aici sunt inventate însă sunt unele și adevarate. Trăite de mine sau de alții)

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!