poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de același autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1496 .Noaptea, un bun sfătuitor
proză [ ]
....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [luciakatarine ]

2014-11-15  |     | ....

El și ea se apropiau de minunata relație ce durează de aproape cinci ani de zile. Practic, peste două luni ar sărbători acestă reușită. Ei ȋi spuneau ” recordul comun “.
Cum știi că ești cu adevărata persoană iubită, jumătatea ta? Cum știi dacă relația actuală, ȋn ciuda trecerii timpului, este proaspătă și reală sau a ajuns doar o oglindire diformă și mucegăiată a ȋnceputului vostru frumos? Acestea sunt genul de ȋntrebări care dacă nu ți le pui pe tot parcursul relației, ar trebui să o faci așa măcar din cinci ȋn cinci ani, ca să știi dacă trebuie reparat ceva, ce sau cum, ȋn caz contrar poți să cazi ȋn clișeistica problemă a cuplurilor de a-ți petrece viața ,, ȋn doi- singur ‘’ . Paradoxal, dar adevărat!
Noapte. Nici el, nici ea nu pot adormi. Amândoi stau ȋn pat, ȋn timp ce creierele lor devin disecate și se mișcă ȋn zece mii de direcții, prin gânduri ȋncăpățânate ce ȋi posedă. Pur și simplu stau spate ȋn spate fără să se atingă.
- Nu te supăra, dar ai vrea să nu te mai legeni, pentru că din cauza ta nu pot dormi, spune el dintr-o dată, total revoltat.
- Ǎăăă, ok.
Pauză penibilă de liniște.
- Oricum să știi că nu mă legănam, a adăugat timid ea ȋn final, poate este de la mașinile mai mari de pe stradă, iar patul a avut câteva vibrații...
Pauză penibilă de liniște.
- Nu, nu cred, Îți bate inima tare, stai pe ea și se simt vibrațiile ȋn pat.
- Dacă stau pe partea stângă, crezi că tu simți bătăile inimii mele ȋn vibrații ale patului? ȋntreabă ea stupefiată.
- Da, răspunde el categoric.
Pauză penibilă de liniște.
Ea ȋși mișcă piciorul ȋncercând să se așeze mai bine, forțându-se să doarmă și să treacă peste această discuție nocturnă stupidă.
- Uite, vezi! Te-ai mișcat! Ai mișcat piciorul, nu-i așa? ȋntreabă el, cu un entuziasm de ,, Evrica!‘’ .
Oftează ușor și total sătulă și plictisită, ea ȋi răspunde:
- Da.
- Tocmai despre asta vorbeam, că doar nu sunt nebun. Te miști și nu pot dormi.
- Da.
Ea pleacă din pat să fumeze o țigară, ȋn bucătărie. Simțea o dezamăgire profundă și nu ȋși explica de ce. O dată cu primul fum, corpul s-a relaxat, iar gânduri și răspunsuri ȋi curg cascadă prin fața ochilor. Își amintea că după prima lor noapte ȋn care au dormit ȋmpreună, dimineața el ȋi spuse timid, că a stat și ia ascultat bătăile inimii aproape toată noaptea, privind-o cu un zâmbet tâmp pe față, ȋn lumina difuză ce ȋși făcea loc din strada tăcută, prin geamul ȋncăpățânat al camerei. Încercase să nu clipească, simțind-o ca pe o fantasmă, imposibil să fi fost reală, iar dacă ar fi ȋnchis ochii pentru o fracțiune de secundă, ea ar fi dispărut și ar fi pierdut-o.
Apoi ȋși amintește și momentul când, fiind la o ȋntâlnire ȋntre prieteni, din subiect ȋn subiect, el ajunse să povestească că oricât de mare ar fi fost patul ȋn care doarme cu ea, lui i se revendică oricum aproximativ aceiași șapte centimentri de spațiu de somn, pe care trebuie să ȋi calculeze cu grijă pe parcursul nopții, el fiind ȋntr-un continuu joc periculos de echilibru, pe marginea patului. Toți râseseră, inclusiv ea. Se simțea totuși și vinovată, sentiment șters rapid de el cu un sărut plin de dragoste, spunându-i că ,, dacă aceasta este una din condițiile, ca eu să am bucuria de a fi cel care doarme cu tine ȋn toate nopțile ce vor urma, atunci o accept. "
Imaginile curg val vârtej, fiind ȋntrerupte de scrumul ce ia căzut pe picior. Din cauza șocului sare de pe scaun ca un arc, dar ȋn aceași secundă un gând ȋi fulgeră mintea și ȋi umple ochii de lacrimi.
Merge țintă ȋn sufragerie, ȋși ia o foaie albă și se ȋntoarce la țigara aprinsă din bucătărie, unde se așează din nou la masă, dar de data aceasta cu un scop precis.
* * *

Câteva raze de lumină apasă jucăușe pleoapele ȋnchise ale bărbatului din pat, ȋncercând parcă să le deschidă, amintindu-le că e timpul să se elibereze din somn. Cu un căscat morocănos, acesta ȋși ȋntinde corpul pe tot spațiul patului. Dându-și seama că totuși acest lucru este neobișnuit, realizează brusc lipsa ei. Se ridică și se ȋndreaptă agale spre bucătărie, zicând tare ,, Iubireee, am o veste bună! Am dormit ca un ȋngeraș, demult nu am mai dormit așa de bine....ăăă, scuze pentru faza de aseară și... “. Descoperă că ea nu este ȋn bucătărie, moment ȋn care remarcă și schimbările din cameră, pe lângă care a trecut somnoros și indiferent. Totul pare mai gol și mai spațios. Dar, de ce? Pe masă, ȋn bucătărie, stătea cuminte și ȋn așteptare un bilețel...cu scrisul ei. Cu o ȋnjurătură tipică, ia nervos hârtia și ȋncepe să o citească.
* * *
,,
Bună dimineața, dragule. Da, știu, ai dormit foarte bine... . Eu...nu prea... .
Aseară m-am gândit....oooofff, de fapt nici nu știu cu ce să ȋncep sau ce ar trebui să explic.
Evident nu am să ȋncep cu stupida replică ,, știi, nu mai suntem la fel, parcă ceva s-a schimbat și bla bla, bla, prin urmare nu ȋmi place situația și bla, bla “. Adică să fim serioși, de aproape cinci ani de zile de când suntem ȋmpreună am conștientizat și verbalizat amândoi că ,, Da, așa este, ne-am schimbat.”. Prin urmare, acest lucru nu este ceva nou, ȋn schimb ce este șocant de nou pentru mine ar fi faptul că ȋn urma schimbărilor, noi doi nu mai avem ce căuta ȋmpreună. Sincer nu e corect pentru oamenii ȋn care ne-am schimbat. Acei copii care se idolatrizau și iubeau ȋn forma totală a capacității lor, au plecat ȋntr-o plimbare, să se maturizeze, iar acum noi forțăm doi străini să stea ȋmpreună pentru că.... Exact, pentru căăă ?
Nu vreau să fiu rea și frustrată, dar să fim serioși, bătăile inimii mele te deranjează? Aseară credeam că vrei să fiu moartă sau ce...? Ușor, ușor mi-am dat seama că nu bătăile inimii mele erau problema, ci ȋn sine prezența mea.
Oricum stai liniștit, poți fi sincer bucuros, deoarece de acum ȋnainte inima mea nu va mai bate ȋn patul tău, ci ȋn altul.
Hai fugi și dormi, nu pierde vremea... Somn ușor.

Cu drag,
O inimă, ce te-a iubit
cândva...

* * *
S
F Â
R
Ș I
T

.  | index
 
shim Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. shim
shim
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!