poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2011 .



Feromonii si traseul lor
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2013-03-03  |     | 



Pe planeta Dokiada exista clanul feromonilor Kuropupinasa. Erau trei feromoni care terorizau planeta cu năbădăile lor ieșite din comun. Ei se numesc : Fițo, Bițo, și Mițo. Fițo era șeful feromonilor de la fisc, Bițo, șeful feromonilor de la cultură, iar Mițo șeful feromonilor din spațiul cosmic. Își controlau fiecare sectorul și dădeau numai ordine haotice care bineînțeles că nu erau respectate de nimeni. Fițo le spunea clar prietenilor lui:
-Eu la fisc am multă hrană, nu mă interesează dacă la alții mațele fac concert. Stau și mă crucesc exact ca un prost când văd că ei au în stomac o mare rană. Eu am iaht și pot să am și amantă. Pot să merg mereu cu nasul pe sus pentru că la mine nu există nici o criză, am mereu urcări pe un pisc, nu știu ce este decăderea aiurea pe o pantă. Mi-am orientat feromonii spre o frigidă, nu este încă timpul pierdut. Nu suport viața de melc, de omidă, eu nu sunt un fraier, nu sunt un tut.
Bițo, șeful de la cultură îi spuse sec:
-Silicoane ar trebui să vă puneți la creierele voastre uzate, tot ce este refuzat la export este o colecție de sticleți, aveți vise mărețe însă expirate. Feromonii mei s-au dus urgent la o fată mare, urâtă dar cuminte. Eu nu sunt un feromon turbulent, pentru puritatea sufletului ei eu nu am cuvinte. Strângeți voi cureaua fraieri, mintea voastră funcționează lent, numai agitație, vorbe gogonate, să îți tragi în cap cu un baros, cu un patent.
Mițo care nu mai avea răbdare să le asculte aberațiile, le răspunse agitat:
- Culori sofisticate în jurul unui gând, un gest necugetat față de un orgasm. Când ai plăcerile într-o grotă mare tot ce vorbiți voi aici rămâne doar o utopie, un basm. Picioare obosite de atâta mers pe jos, prin aer, pe ape, stau relaxate numai o secundă. Sugrumate toate plăcerile vor să aterizeze pe un aeroport imaginar unde bucuriile abundă. Feromonii mei s-au dus ca o săgeată la un domn și lucrul acesta nu este de condamnat. Ideea de iubire acum este în faliment, sunt se pare de aici cel mai câștigat. În viitor femeile sterpe vor fi fără număr. Eu nu mă panichez de o femeie, însă alături de un bărbat o să pun solid al meu umăr.
După nouă luni, pe aceasta planetă au fost următoarele modificări: Fițo de la frigida Fifi a obținut tripleți, feromonul Bițo de la cinstita Didi a obținut decât un divorț cu o mare ștampilă:
nepotrivire de caracter, iar Mițo se căsătorise cu Bubu și înfiase cu brio doi gemeni ca să conducă pe viitor spațiul cosmic. La reuniunea celor trei fiecare dintre ei au slobozit câte un gând scos de la naftalină:
Fițoi le spuse vesel:
-Am avut magnet pentru o frigidă, o femeie neinițiată la așternut. Nu contează, lumea asta este avidă după senzațional, după tot ce este neplăcut. Am trei urmași, asta este tare fain. Feromonii mei au avut un traseu reușit. Eu la suflet sunt om bun, nu sunt deloc hain, este visul meu cel mai frumos și nimerit.
Bițo le spuse fără prea mult entuziasm:
-Am dat bani cu nemiluita cinstitei de Didi și am câștigat un rahat. Făcea pe nevinovata, pe adormita, pentru acest destin sunt nervos, sunt supărat. Visele mele au zburat în aer ca pe un ecran pervers. Am căzut acum drept fraier, nu pot să îmi aduc aminte nici un vers. M-a intoxicat cu vorbe frumoase Didi parcă eram un papuaș. Mi-a adus numai ponoase, trebuia de mult să plec însă am fost un laș.
Feromonul Mițo le spuse senin:
-Banul și minciuna-n lume stau pe tron măi prostănaci, nu mai este nevoie de nici o frunză nici în față nici pe copaci. Contractul cu vise tăvălite și date prin noroi cam mult, a fost reziliat deja. Se mai pârlise o dată omul erudit și cult.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!