poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1029 .



Trădarea
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dasy ]

2013-01-21  |     | 



Sângele îl simt cum aleargă în corp. Pașii devin grei. Lumea își vede de drum. Eu caut o cale. O explicație apoi o întrebare nu-mi dă pace; ”de ce?” și continui să-mi schimb gândul privind la fețele oamenilor de pe stradă.
Eram într-un pătrat. Un om a venit și a spus:
- Acesta este locul tău. Aici faci tot ceea ce trebuie, ceea ce vrei, dar să fie bine pentru toată lumea.
Fericită am intrat în pătrat și am aranjat totul după cum mi-a spus sufletul și după cum prietenii m-au ajutat. Pereții pătratului prinseseră viață cu toate poveștile lumii, dar mai ales cu istoria și legenda lui. În mijlocul pătratului am pus o masă frumoasă. În dreptul ușii s-a oprit cineva. Vântul aducea o șoaptă. Șoapta aceea a vândut adevărul și a lovit în tâmpla mea cu o sabie. Multă cenușă s-a adunat la picioarele mele. Vântul o ridica și o așeza în ochii mei. Șoaptele continuau să intre aduse de vânt:
- Cine este această străină și ce caută în pătrat? Pe locurile acestea noi am fost primii. Cine este această străină care vorbește limba noastră?
- Este un nimic necesar. Îl vom ucide și nimeni nu-i va duce dorul. Cine să întrebe de un nimic?
- Ai dreptate. Cine?
Când s-a făcut liniște, am deschis ușa și am fugit. Încercam să-mi îndes mâinile în buzunarele rupte. Ajunsă în stradă am început să plâng, să caut, să privesc, să uit, dar mai ales îmi căutam calea. Trăisem visul altui om. Delirant e sensul pe care alții ți-l tatuează.
Îndesam și mai tare mâinile în buzunarele rupte. Să mă gândesc la rațiune, îmi spuneam, să mă gândesc la măsură, la impuls, la continuitate. O doamnă în vârstă se oprește în dreptul meu și mă întreabă dacă sunt ok. O privesc lung. E frumoasă. Zâmbește cu mâinile întinse spre mine. Îi mulțumesc și îi doresc o zi frumoasă. În vitrina unui magazin mi-am văzut chipul. Ridurile erau adevărate dungi negre și vârsta se dublase. Cenușa din ochi devenise albastră.
Stranie prezență, al cărui chip mă vinzi? Ah, urlet de lupi, pe frunzele pădurii odihnești toate visele mele, dar mai lasă-mi puțin timp să îmi adun existența într-un loc în care vântul să nu bată și șoaptele să nu mă ajungă.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!