poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 894 .



Adulter...
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adynet1 ]

2012-06-19  |     | 







Se simțea bine în teaca cu miros puternic de piele tăbăcită. Mânerul sculptat în fildeș îi rămăsese în afară și îl simțea rece și distant de parcă ar fi ținut de un alt trup. Tom plătise pe el o sumă exorbitantă, credul și impresionat de debitul verbal al vânzătorului. Se simțea flatat că îl alesese pe el dintre toate fleacurile cu aer de antichitate și jeg al timpurilor trecute, ce umpleau rafturile chichineței de pe strada M.Proust.
Îi simțea încântarea în degetele care-l țineau strâns, temătoare si transpirate. Apoi se trezi în buzunarul lateral al sacoului lui impecabil de tweed. Degetele încă îl presau cu teama cu care îți aperi o avere să nu fie prădată. Era flatant să te simți atât de iubit. Culmea o simții când plin de grijă, Tom îl mută în buzunarul interior, acolo, lipit de inima care-i bătea cu putere.
Ochii lui aveau o strălucire ciudată. O mai întâlni odată în ochii bătrânului chinez din satul Pei-Thum când îl plasase cu mare cinste pe măsuța cu trei picioare din cocioaba lui de trestie. Lucrase la el șapte zile în șir, iar acum îl privea mândru cu ochi mulțumiți de artist. Aproape că îi iertă trauma nașterii incandescente , cruzimea cu care îl trecuse prin foc si apă.
O mie de ani de amintiri...Tot atâtea mâini care l-au mângâiat. O piesă de excepție, artă a vieții și a morții…

Acum îl aștepta pe Tom, sprijinit de scrumiera de pe scrin, privindu-și mânerul înghețat ce de mult nu mai simțise o mângâiere.
Tom intră în cameră, alb la față, însoțit de Ella ce încerca să-i explice:
- Nu te înțeleg, zău...Doar mi-a zâmbit...
- Părea că vă cunoașteți de ceva vreme…
- Jur că e prima oară când îl văd.
- Iar eu îți jur că nici un bărbat nu va avea parte de tine atâta timp cât eu trăiesc.
- Mă sufoci cu gelozia ta stupidă! Nu mai suport...Doar pe tine te iubesc

Suna fals până și în urechile ei. Tom se întoarse spre ea. Ella își îndreptă privirea spre gresia neagră a camerei. Nu-i suporta acea sclipire dură a ochilor. Uneori dura o clipă, alteori o îngrozea când o însoțea mai mult.
Se ridică pe vârfuri și îl sărută pe colțul gurii. Îl simți rigid. Nu o credea. Nici ea nu mai credea în acest joc dar continua în inerția fricii...
Tom o îndepărtă cu brațul și porni spre mine. Niciodată nu-l văzusem atât de palid. Broboane de sudoare i se adunaseră pe frunte.
Mă apucă de plăsele și mă trase ușor din teacă. Mi se făcu frig
Ella, împietrită îi privea spatele. Se întoarse spre ea și îi atinse părul cu o oarecare tandrețe. Ella închise ochii și se lasă moale pe pieptul lui.
Mă simțeam paralizat în mâna lui puternică. Mă apropie de trupul ei...O mică ezitare, apoi vârful lamelei îi simți pielea. Ella tresări ușor. Prea târziu...Pătrundeam în ea, într-o intimitate pe care nu o mai simțisem vreodată.
Lichidul fierbinte mă invadă din toate părțile. Un fel de beție în care mă cufundam amețit de plăcere.
Degetele lui năclăite se desprinseră de mine. Cadeam in gol cu corpul inert al celeia ce mă primise în ea . Temerile lui Tom se adevereau. Îl amenințam de aproape, unic...acolo, pe scrin,sprijinit de scrumieră... ƒ












Comentarii




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!