poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1476 .



Gris cu lapte
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Kshky ]

2011-07-17  |     | 



Sună la ușă, sperând că el să răspundă. Nu credea că era acasă, dar asta nu o oprea să spere. Lasă plasa pe podea, sprijinită de piciorul ei și descuie ușa. O împinge până atinge perete, apoi ridică plasa și intră. După ce agata geanta în cuier, închide ușa. Resemnată, se duce în dormitorul lor. Patul era nefăcut, era clar că în urmă cu câteva momente se trezise. Ea se apleacă, sprijinindu-se într-un genunchi și în mâini, și miroase perna. Parcă în ultima vreme doar așa își mai aducea aminte de el. Cu ajutorul mirosului din asternuturi. Se dezbracă în fața oglinzii din cameră și se uită la corpul ei. Nu mai era același trup de la 20 de ani, dar nu se schimbase radical. Fundul îi se mărise și coapsele la fel, iar pe abdomen începuse să se depună un strat de grăsime. Se încruntă și-și strânge între degete grăsimea de pe burtă. Apoi se întoarce cu spatele și se uită peste umăr la fund. Nici fundul nu o mulțumea și se întoarce iar cu fata. Măcar am sânii frumoși, gândește și zâmbește. Își desface sutienul, iar sânii coboară doi, trei centimetri, molateci, pufoși ca doi nori grei, albi pe un cer de vară. Își cuprinde sânii cu mâinile și îi ridică puțin, apoi își subțiază buzele și da ușor din cap. Le da drumu și îi prinde din nou.


Îmbrăcată cu un tricou larg, de-al lui, și cu o pereche de pantaloni scurți, scoate din plasa ce cumpărase de la supermarket. Unele lucruri le bagă în frigider, altele rămân pe masă. Pornește radioul și începe să prepare cartofii. Se bucura de gătit, nu era o corvoadă pentru ea. În plus, era ceva de făcut. În timp ce gătea, fredona melodiile de la radio său privea în stradă pe fereastră. După ce termină, se duce în dormitor și privește sfârșitul știrilor. Între timp, mâncarea se mai răcise și o putea mânca. Servește masa în fața televizorului. Găsise un serial care începea exact când se pregătea ea de cină. Nu-i plăcea în mod deosebit, dar obișnuința a făcut-o să-l îndrăgească. După masă, spala vasele și mănâncă o bucată de ciocolată stând în pat. Când se plictisește de privit, oprește televizorul și aprinde lampa de pe noptieră. Citește până nu mai poate să-și țină ochii deschiși.

A doua zi, la primul sunet al alarmei se trezește. Bărbatul de lângă ea își mișcă pleoapele. Ea îi zâmbește, dar el se întoarce cu spatele și își pune perna pe cap. Ea se bagă sub duș, se spala pe dinți, face cafea și pregătește ceva, rapid pentru micul dejun. După ce trece pe la el, să vadă ce face, dormea bineînțeles, își călca uniforma de serviciu, se încălță și pleacă.

Când se trezește el, ceasul arata ora trei. Căscă zgomotos și se întinde în tot patul. Ar măr fi dormit, dar îi este foame. După ce se ușurează în closet și se spala pe mâini și pe față, merge în bucătărie și găsește pe frigider un bilețel care-l anunța că mâncarea este în cuptor. Scoate de acolo cartofi, două bucăți de carne, ciuperci prăjite și dovlecei făcuți pane. Prânzul lui preferat. Salivă în gură. Așază tot pe masa din sufragerie și pornește televizorul. Se uită la știri, mănâncă și bea. De fapt, mai mult ascultă pentru că rar își ridică privirea din farfurie. Taie carnea cu grijă și înfuleca dovlecei, pur și simplu. După ce mănâncă își desface primul nasture de la pantaloni și se lăsă pe spate în scaun. Mai urmărește puțin știrile, dar îl plictisesc, așa că începe să schimbe canalele. Se gândea că ar putea să mai tragă un pui de somn, înainte să plece la serviciu. Două fete, îmbrăcate în bikini, îi atrag atenția. Lasă telecomanda pe masă și se apleacă și el în față, sprijinindu-se în coate. Fetele dansau pe ritmurile tehno ale melodiei. O blondă și o brunetă. Amândouă arătau bine, slabe, cu sânii mari, însă el prefera bruneta pentru că blondă avea o vulgaritate care nu-i plăcea. Un plan detaliu, în care cele două fete ling senzual o acadea, îi trezește penisul. Își simte erecția crescându-i. Împinge penisul cu podul palmei, dar simte tensiunea crescând. Stinge televizorul și se duce înapoi în dormitor. Stă pe spate cu ochii închiși și se gândește la o femeie pe care o văzuse într-un magazin. Asta nu-l ajută cu erecția. Se ridică în fund pe marginea patului și bea un pahar cu apă, apoi se uită la telefon. Un mesaj de la soție. „Chiar dacă, de obicei, nu te prind acasă, voiam să-te anunț că eu întârzii azi și ajung puțin mai târziu. Fetele mă scot în oraș pentru ziua mea”. Pune telefonul la loc și se trântește în pat. După câteva minute se ridică agitat și formează un număr.

- Alo? Lola?

- Da

- Intră, intră, te rog.

Femeia îl ascultă și pășește înăuntru. Se descalță și-l privește fix pe bărbat. El așteptă.

- De obicei, nu vin la necunoscuți acasă, dar dacă ai zis că te-a trimis Mihaita… El stătea pe loc și dădea din cap.

- Deci? Întreabă nerăbdător femeia

- Ah, da, direct la treabă, zice bărbatul și începe să râdă, apoi o conduce pe Lola până în dormitor.

El nu știa la ce să se aștepte. Era prima oară când apela la așa ceva. Vorbiseră colegii la serviciu de ea și toți o lăudau pe Lola și a intrat și el în discuție. A luat numărul de telefon doar să-l aibă pentru că nu avea de gând să-l folosească. Numai că acum Lola era la el în apartament și el nu prea știa ce să facă. A văzut că s-a dezbrăcat și și-a dat și el jos tricoul și pantalonii.

- Văd că ești tare deja, nu ai nevoie de niciun întăritor, zice ea și râde puțin, apoi ea-l trage deasupra și pelvisurile li se întâlnesc. Atunci el închide ochii și se întinde tot ca o coardă.

În timp ce trupurile li se mișca el se gândește numai la brunetă din videoclip și la acadeaua roșie.

El bea o bere în bucătărie și își zice ca Lola nu a fost atât de extraordinară pe cât o făceau să pară colegi lui. Așteaptă să iasă de la baie ca să o plătească. După câteva minute iese din baie îmbrăcată, aranjată, ca la sosire. Îi dă banii apoi încuie ușa în urma ei. Mai doarme două ore apoi se îmbrăca și pleacă la serviciu.

Ea intră pe ușa destul de târziu, dar nu-i pasă, oricum nu are la cine să vină acasă, își zice. Trecuse de miezul nopții. Se schimbă într-o cămașă de noapte și se spala puțin. Se băgă în pat și începe să butoneze telecomanda. Se gândește că se distrase destul de bine cu fetele în oraș, uitase de casă, de mâncare și de curățenie. Nu are răbdare și schimbă canalele după cinci secunde. Da peste o scenă de sex dintr-un film erotic, cu bulina +18. Trece peste. Însă în timp ce butona mai departe se tot gândea scena respectivă. Începe să schimbe canalele înapoi. O blondă subțirică, cu silicoane, sprijinindu-se de o masă gemea puternic în timp ce el, masculul, își împingea bărbăția, fără milă. Ea, sub cearceaf, simte cum un fior îi trece prin trup, iar mâna dreaptă se strecoară sub lenjerie. Nu-i venea să creadă că era atât de excitată de un film pornografic, atât de vulgar. În timp ce mâna dreaptă se mișcă sub cearceaf, apuca telecomandă și mărește sonorul. Închide ochii și ascultă gemetele ritmice ale celor doi. Începe să respire mai rar și mai greu, degetele de la picioare se strâng, iar genunchii se ating și se despart. Momente mai târziu, mâna îi se oprește și răsuflă ușurată, apoi stinge televizorul.

Acest tip de interacțiune dintre cei doi era valabil de câteva luni. El muncea noaptea, ea muncea ziua. Se vedeau foarte puțin și doar duminica stăteau amândoi, în același timp, sub același acoperiș. Ne-am oprit asupra lor acum din cauza ei, din cauza femeii.

În timp ce el mănâncă omletă, proaspăt preparată de soția lui, ea se așază pe scaun în fața lui și se uită la bărbat. El îi simte privirea, dar nu are curaj să ridice ochii din farfurie. Știe că dacă o privește, ea o să înceapă să vorbească. Ea spune, fără să mai aștepte contactul vizual:

- Hai să ieșim în parc azi. E frumos afară, nu e prea cald, e numai bine. El mormăie ceva, mestecând o felie de salam

- Chiar mi-ar plăcea. Aș mânca și eu vată de zahăr, chiar am poftă. Ce zici?

- Nu știu… sunt cam obosit, o privește scurt apoi își apleacă ochii din nou, aș sta în casă și aș dormi

- O scurtă plimbare, n-ar trebui să ia prea mult timp. Dormi după

- Mmm. Văzând că e nedecis, ea apelează la ultima armă

- Hai, te rog, a fost ziua mea. Ieșim și noi împreună, poate chiar mâncăm în oraș.

- Bine, se șterge la gură cu un șervețel, se ridică și pleacă cu cafeaua din bucătărie.

Au ieșit în parc și s-au plimbat cum a promis. Numai că nu a fost prea plăcut. El mergea repede, nerăbdător să ajungă acasă, și se vedea clar că nu voia să se afle acolo. După câteva încercări eșuate ale femeii de al îmblânzii, ea a renunțat și au ajuns acasă fără să mai cineze.

Alte câteva zile au trecut ca de obicei. Într-o vineri, când el ajunge acasă de la serviciu, în jur de șase dimineața, soția lui nu este acasă. La serviciu nu putea fi pentru că era prea devreme, la fel și pentru piață. În bucătărie găsește o foaie A4 scrisă la calculator și semnată. Începea cordial cu „Bună dimineața,” apoi se mai întâlneau propoziții cum ar fi: asta e ultima ta masă pregătită de mine, m-am săturat să-ți fiu menajeră și colega de apartament, nu mă simt iubita sau nu mă caută, nu mai avem ce discuta. În dreapta jos era semnătura ei frumoasă, scrisă mare cu buclele rotunjite.

El lasă foia din mână și dă la o parte un prosop de bucătărie. Sub se afla o farfurie cu griș cu lapte.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!