poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2634 .



hapi valentains dei!
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mariada ]

2011-02-14  |     | 



Majoritatea bărbațior aleg să facă prost ce-i de făcut în bucătărie, intuitiv ei știu că ne vom sătura să mai așteptăm îndreptarea și vom renunța la ajutorul lor. De exemplu, bărbatul meu sparge neapărat ceva cînd se preface că spală vasele. În al doilea rînd, durează prea mult să facă o treabă atît de prost. Cu toate că după al patrulea copil se oferă să mă ajute, cu cît o face mai des, cu atît mai înverșunat îl resping. Nu de alta, dar îmi cam dispar farfuriile alea frumoase din porțelan, moștenite de la bunica Celia, plus că-mi dispar și lingurițele, cuțitele, chiar nu le mai am toate la set.
Cînd avem musafiri la masă, vorbim amestecat, cînd românește, cînd americănește, dar între noi doi întotdeauna românește.
-Fac io vasele, dragă!
-Lasă, că la fac io, după ce pleacă musafirii!
-Nu, nu, le fac io!
De multe ori vedem cum veselia se risipește într-un moment și prietenii noștri dau buzna să plece și nu mai auzim de ei. Dăm mereu vina pe copii. Sunt prea deștepți și pun prea multe întrebări.
De exemplu, ăsta micu, Vic, a împlinit săptamîna trecută trei ani. Nu-i mai tace gura, știe de toate ca un om mare. Ieri m-a cerut de nevastă și mi-a urat ,,hapi valentains dei,,. L-am respins și s-a apucat de plîns, în hohote. Printre sughițuri voia să știe de ce nu mă mărit cu el. I-am explicat eu cum am putut mai bine că-s măritată cu taică-su și cred că oricum sunt prea bătrînă pentru el.
Cred că în mintea lui s-a hotărît să mă cucerască, pentru că azi s-a dus singur la baie, a tras și apa și cu gura căscată și cu urechile ciulite am ascultat cum s-a spalat și pe mîini.
La cină, micuța noastră încă nu participă, mai mult doarme, are numai patru luni. Eram la masă, azi, cînd s-a trezit și eu am fugit sus la ea.
După ce-am pus-o din nou la somn, am coborît, dar masa era strînsă. Bărbatul meu, cufundat în știri, îmi face un semn cum că avem un taaaare ,,good boy,, în casă. Mă uit în chiuvetă, goală.
-Măăăăi, ce băiat bun are mama, a pus toate vasele în mașina de spălat vase!
Sunt gata să accept cererea lui în căsătorie.
Iau un șervețel, șterg firmiturile de pe masă, deschid capacul coșului de gunoi, le arunc și maaaaaaaaaaaaaare mi-e mirarea, un vraf de farfurii, cuțite și furculițe, bine îndesate ca să intre toate…
Ah, bărbații!!!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!