poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1707 .



Tăcerea
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [BogdanRaducu ]

2011-01-13  |     | 



Pe toți acești oameni fericiți eu îi văd tot timpul,dar niciodată nu vorbesc cu ei,nici măcar nu îndrăznesc să-i întreb de ce sunt fericiți,doar stau și mă uit la ei,câteodată cu dispreț,altădată fără să clipesc-fascinat fiind de râsetele și chimia care îi face fericiți.
- Nu mai bate în pereți ! răsună o voce singură de undeva din colțul camerei semiîntunecate.
E șase dimineață,cum să bați în pereți ...
- Sunt pereții mei și fac ce vreau cu ei ! răspunse din cealaltă cameră cineva cu o voce răgușită și care te-ar fi speriat la prima audiție.
- Încerc să fiu atent aici,încetează,dacă nu vrei să încep să bat și eu,sunt și pereții mei.
Sunetele încetară o perioadă,iar el reveni la pozele de mai-nainte. Una câte una,pozele ardeau fiecare într-un fel aparte,după fiecare analiză ce frizează imbecilul,însă un element comun îl aveau toate:fericire.
Acum el credea că arde fericirea din viața lui,nu avea remușcări de niciun fel,se credea îndreptățit,doar era a lui și a nimănui altcuiva.
- Parcă ți-am zis să nu mai bați în nenorociții ăștia de pereți,sări nervos pentru că de data asta se auzea mai tare și parcă într-o imitație a șirului lui Fibonacci.
Nu primi vreun răspuns și decise să meargă în cealaltă cameră. Se ridică încet și deschise ușa către cel care bătea în pereți. Acolo într-un colț se văzu pe el,cu un foc în mijloc,poze pe jos și în mână pe care le mai arunca din când în când în foc. Înmărmurit,nu putu să zică nimic-parcă se uita într-o oglindă imensă-iar când reflexia lui îl privi,se opri câteva secunde,zâmbi încet și își continuă misia fără sentimente sau explicații.

Poți face față tăcerii ?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!