poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2368 .



Sunt sclavul acestei lumi…
proză [ ]
Însemnări creștine
Colecţia: texte poezii religioase

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mihaylo ]

2011-01-06  |     | 





Marele gânditor, poet și filosof ucrainean Hryhorii Savych Skovoroda a dorit ca pe piatra sa funerară să fie săpate următoarele cuvinte: «Lumea a alergat după mine, dar nu m-a prins». Ferice de acest om care la sfârșitul călătoriei sale pe acest pământ a putut rosti asemenea cuvinte. Eu unul aș vrea să mi se scrie pe cruce «Am fost sclavul acestei lumi, iar acum sunt liber».
Dar iată o mare dilemă, un mare semn de întrebare, poate mai mare decât toți anii vieții mele: Este moartea un sfârșit sau nu?.. Iar dacă nu,_atunci ce urmează?.. Voi fi liber după moarte?..
Am găsit în Evanghelia după Ioan o soluție care m-ar putea face liber, o soluție care m-ar dezrobi chiar acum – aici pe acest pământ. O soluție oferită de Isus Cristos : «… veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.»
Da! Este destul de limpede și pare foarte simplu, numai că înainte de acestă soluție, Isus pune o condiție: «Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; – după care continuă: Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.»
Deci ca să devin liber, trebuie să cunosc adevărul, iar pentru aceasta e nevoie să devin ucenic al lui Isus Cristos! Trebuie să rămân în cuvântul Lui!
Aceasta este marea mea problemă a vieții mele – să devin ucenicul Lui Isus Cristos!
Tot am vrut să scriu o carte pe care s-o intitulez: «Nu pot să fiu creștin», am în vedere un creștin în adevăratul sens al cuvântului, căci și acum sunt creștin, alături de alte sute de milioane de creștini. La fel ca și ei de Crăciun cânt o colindă, de Paște iau lumină, spun «Cristos a înviat!» mă mai și rog din când în când, dar nu mă simt liber ci sclav – sclavul acestei lumi!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!