poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1443 .



Cadoul
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Diabolo ]

2010-07-08  |     | 



Pe 4 martie 1977, un puternic cutremur s-a produs la ora 21:22, cu efecte cumplite asupra Bucureștiului (intensitate de 7,2 grade pe Scara Richter, circa 55 de secunde, 1.578 de victime, din care 1.424 numai aici unde, în 4 martie 1990, m-am născut eu).
Mă numesc Mihai Escu. Nu râdeți, chiar așa mă cheamă, Escu. Mama mi-a povestit că l-a cunoscut pe tata, alt Escu, în noaptea cutremurului când, ieșind în stradă, s-a întâlnit cu el și se pare că la noi în familie totul e legat de ziua asta.
Și data nașterii, ca și numele meu, a fost un veșnic subiect de miștocăreală. Dar m-am obișnuit, chiar am reușit sa depășesc și alte mici complexe pe care le aveam.
De un an sunt îndrăgostit de o colegă. Ea nu știe și mi-a acceptat tacit prezența, nu foarte insistentă. Ne înțelegem bine, dar nimic nu pare să mă facă să cred că o face să bănuiască ceva. Vorbim adesea despre muzică, cărți și lecții. Uneori bârfim, deși se vede că, dintre toate colegele noastre, ea e singura care evită bârfele. De fapt e foarte tăcută.
Fiind la vârsta în care fiecare băiat mai isteț și fiecare fata mai « relaxată » au deja un palmares, nici eu și nici ea nu avem așa ceva.
Eu, dorind sa nu râdă ceilalți prieteni de mine, mai beau o bere și fumez. Ea e singura din clasa care nu bea și nu fumează. Nu-i e rușine să fie altfel. E ca o lebădă:albă, cu gâtul lung și mersul un pic legănat. Mi se pare că e cea mai frumoasă fată din lume și mă visez în fiecare noapte cu ea în brațe. Când n-o visez sunt trist. Atât de trist încât, dacă nu o văd o zi, o caut la telefon, pe mess, să mă conving dacă nu a fost cumva o iluzie, un vis.
Ieri m-a întrebat mama ce vreau de ziua mea și, fără să mă gândesc prea mult, nefiind atent că-i și celalalt Escu de față, i-am spus: “O vreau pe Dana”!
Tata a început să râdă și m-a întrebat dacă mergem acum să o cerem sau amânam pentru mâine. Mama a început și ea să râdă și cu ochii în lacrimi mi-a spus “Ai crescut Mihai!Ești deja bărbat!”
I-am întrebat ce pot să fac cu zâna mea pentru că dacă nu-i spun că o iubesc o să mor!
Tata mi-a spus: “Fii bărbat!”

Și a venit ziua mea. La școală am încercat să-i spun ceva, dar un am reușit pentru că-s un papă lapte.
Am ajuns acasă și nu mi-a trebuit nimic, absolut nimic.
Într-o doară am deschis calculatorul și am văzut ca era pe mess.
Am vorbit cu ea ca de obicei și, fără să știu cum mi-au fugit degetele pe tastatura, am întrebat-o dacă vrea sa fie cu mine. O clipa am vrut sa intru în pământ, sa sparg ecranul, sa urlu ca am greșit. Îmi așteptam sentința pregătind o scuză plauzibilă, care să semene cât de cât a glumă. Înainte să dau enter unei propoziții total lipsite de sens am observat ceva la care nu mă așteptam. Spusese da.



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!