poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1696 .



Un mod de integrare în absolut VII
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marius niþov ]

2010-07-03  |     | 



E de înțeles că după ce a fost pus suficient explozibil, cât să se ducă dracului “Sfânta Treime”, au urmat scânteile necesare pentru aprindere. Intrat în sistem, cu concursul partenerei sale, Mark juca atât de bine rolul de expert financiar încât a reușit să fie ascultat de cei mari. Era deseori consultat de Kurt în privința distribuirii fondurilor de redresare economică destinate coloniilor. Ce erau aceste fonduri? În niciun caz ajutor pentru populația săracă, aflată într-o situație disperată, erau sume substanțiale destinate susținerii unor guverne corupte, partide parazite la alegeri. Că “Sfânta Treime” nu era interesată de nicio redresare, urmărea doar acapararea puterii sub umbrela unor lozinci generoase în toată Europa și nu numai. Bătrâna Europă a văzut mulți nebuni ridicați să cucerească lumea! Și ce frumos debutase acea inițiativă a lui Robert Schuman, primul președinte al Adunării Parlamentare Europene. Idee măreață această Europă unită în conceptul reîntregirii sub aripa democrației, utopie din momentul când la putere au ajuns cei ce s-au folosit de instituții în scopul instaurării dictaturii banului.
Cât aștepta Mark trecerea unei săptămâni s-o întâlnească pe Wanda! Îndura ieșirile stăpânului Kurt, într-o zi l-a ținut 16 ore să-i povestească cum l-a cucerit pe Thomas, ce dragoste a trăit când i-a prins mâna acestui tânăr în fața altarului. Cum au fost binecuvântați de consilierul religios în templu și câte alte detalii importante: de unde a cumpărat buchetul de flori, costumele, pantofii, șampania etc.
- Nu știu cât mai suport să stau acolo! E o casă de nebuni, ar trebui să-i aduni mai repede. Mocnește un conflict între ei, au motive întemeiate să se vadă la o consfătuire și fondurile destinate lui Hans le-am direcționat în conturile de rezervă federală. Rămâne să le sugerezi consfătuirea. Era să uit, pe Wurm l-am combinat cu o rețea mafiotă din Tokyo, spre disperarea lui Kurt, a dat peste cap acțiunile la bursă. Cât mai trebuie să rabd? insistă Mark să afle termenul salvării, cu figura unuia care nu doarme mai mult de trei ore pe noapte.
- Doar nu crezi că sunt la comanda mea! Încerc să-i propun inspectorului Van Leid o posibilă cale de rezolvare a situației tensionate. Iată, e posibil să se certe persoanele “Sfintei Treimi”!
- Wanda, înainte de a ne despărți, poate nu ne vom mai vedea, aș vrea să-mi spui dacă din milă m-ai ajutat, pe considerentul că sunt fratele lui Erwin sau ai văzut cu adevărat ceva în mine!
- Vrei să mori liniștit, bag de seamă. Nu lucrez sub iluzia facerii de bine și nici pe spatele cunoștințelor, relațiilor făcute ocazional, am înțeles că ești un profesionist, îți faci datoria fără să fii împins de cineva. Nu de asta s-a dus dracului visul european? A adoptat vechile metehne comuniste: pile, cunoștințe, relații, doar răul se perpetuează în forme moderne! Ar trebui să mergem din localul ăsta acasă, avem altă siguranță, chiar dacă la Marwik nu vine nici dracu din lumea bună. Deja am văzut doi care sunt prea curioși de ce discutăm.
- Am să te sărut în semn de despărțire, folosește ieșirea din spate, ia cheile de la mașină, aștept în parcare! simțindu-i buzele calde, așa a văzut Mark că într-adevăr erau filați de oamenii lui Kurt, s-a temut o clipă să nu fi făcut vreo greșeală în ultima tranzacție a fondurilor de redresare economică. Dar urmărirea ajunsese un fel de obișnuință, cine știe dacă supravegherea n-avea cumva și rol de protecție! În parcare nu i-a mai văzut pe cei doi, s-a urcat în mașină rotindu-și privirea.
- Știi ce m-am gândit? La o schimbare de joc! avea de gând să detensioneze atmosfera, Wanda stătea cu revolverul pregătit și-i aruncase și lui unul să acopere ieșirea din zonă în caz de nevoie.
- O luăm spre Heempark de Braak, o zonă mai sigură. Fumezi?
- Nu, acum abia îmi trag aerul! Dar, după câte îmi amintesc nu e adresa ta aici, ai alt loc? fu neliniștit de acest traseu în apropiere de locul unde stăpânea Wurm. Orașul era împărțit de cei mai influenți afaceriști, politicieni. Hans, pe lângă proprietățile din Amsterdam, mai cumpărase o bună parte din Geneva, Haga, Bruxelles, Viena, Barcelona, Malaga. Politica se dovedise, a câta oară, cea mai rentabilă afacere!
- Am schimbat planul, vom merge direct la țintă! spuse cu convingere Wanda și îi făcu semnul crucii partenerului.
- Spune-mi în ce constă mutarea asta surprinzătoare?
- Jucăm tare, îi spun lui Wurm că te-am prins cu legături necurate. Le cer o întâlnire și atunci acționăm. Împreună cu el vom putea intra înarmați în interior, de acolo știi ce ai de făcut! Nu știu dacă vom scăpa, dar sunt convinsă că-i vom prinde nepregătiți așa! Dacă au fost pe urmele noastre, deja cunosc mutările discutate, au aparatele cele mai performante de ascultare, filmare.
- Și acum, direct la țintă? În gura lupului! Te vor crede?! Mark nu putea să-și stăpânească mirarea și teama în fața acestei schimbări radicale de acțiune. Îi treceau prin cap tot felul de gânduri, dacă se folosise de el, poate cum făcuse cu Erwin, pentru a obține mai multă încredere în sistem? Și cu gândul ăsta sări din mașină când Wanda a oprit într-o intersecție. Planul era prea bine gândit să fie lăsat în aer, așa că a fugit după el prin cei câțiva trecători.
- Ești nebun! Ce crezi că am nevoie de avansuri? Numai așa vom intra în rolul negândit de ei. Ai avut un emițător în haină, mi-am dat seama că știu totul deja, ai încredere măcar acum! l-a convins repede să continue misiunea nouă, s-au întors într-un cor de claxoane și înjurături. Destinația era la sediul lui Wurm. L-a dus cu cătușe pe Mark, spre mirarea personalului numeros al palatului șefului cu propaganda. Spre surprinderea lor, acțiunea avea norocul necesar, i-au găsit pe cei trei mari adunați la o consfătuire intempestivă! Kurt era uluit să-și vadă omul de încredere adus așa legat în fața lor.
- Ai luat-o pe urmele descreieratului de Erwin! Sunteți la fel. Nicio șansă în privința voastră! Ce ți-a lipsit?
- Nu i-a lipsit nimic, și-a dat seama că poate să vă ducă de nas! le confirmă Wanda în privința prizonierului de momeală și-i desfăcu rapid cătușele.
- Ce faci? Îl lași liber? strigă speriat Wurm, cu un tremur necontrolat al bărbiei. În spatele imaginii de oameni puternici, duri se ascundea chipul schimonosit al fricoșilor. Mark scoase revolverul și-l ținti direct în frunte pe Wurm, apoi pe Hans, numai Kurt ajunse spre ușile duble să strige după ajutoare.
- Îți dau cât vrei, nu face o prostie! Ea este nenorocita care ți-a trădat fratele, nu o crede pe cățeaua asta! Sunt cel mai influent om din lume, îți ofer o parte mare din averea mea! îl implora deznădăjduit Kurt, în cea mai penibilă imagine conturată de frică.
- Împușcă-l fără milă, Mark! el a ordonat lichidarea lui Erwin! și Wanda îl execută cu sânge rece pe acest mafiot al finanțelor înainte ca Mark să-i tragă un glonț în cap. Din hol au pătruns gărzile și i-au prins ca într-un clește, imposibil să mai facă vreun pas. Cei trei boși zăceau în sângele ticăloșiei lor, Wanda îndreptă arma spre Mark, într-o tentativă de scăpare din cerc îi trase un glonț în claviculă, cât să le distragă atenția agenților. Așa apucă să sară pe fereastra deschisă și să-l tragă și pe Mark în cea mai fericită cădere, de la etajul doi pe o copertină a terasei. Nenumărate focuri de armă au continuat mult după ieșirea lor din zona acțiunii.
- Spre satisfacția ta, poți să conduci acum cu o mână! Mai am o mică chestiune de detaliu. Scoase din bordul mașinii o telecomandă și în câteva minute Palatul Propagandei Federației Europene se transformă în bucăți mici, nenumărate steluțe pe cerul senin.
- Cum ești cu umărul? N-am avut de ales, să ieșim din cerc! și îl sărută cu afecțiune pe noul partener de succes.
- Spune-mi, Wanda, ce-ți dorești acum?
- Ce-și dorește orice femeie normală! Dragoste! Așa se termină orice poveste?
- Crezi în happy end?
- Pe dracu, vom fi vânați și în pat, în culmea fericirii! Să începem de aici petrecerea!
- N-ai cumva vreun microfon în sutien?
- Contează pe plăcere, partenere!








.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!