poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1265 .



Retrospectiva celor 31
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [manole1m ]

2010-06-07  |     | 



Cind m-am apucat de viata, si de mamela hranitoare, am zis sa raman si eu la balciul suprem citiva zeci de ani, sperind sa ies din scena fara sa dau in mintea copiilor si neatins de boala lu' Kalaki.
Copil fiind, nu stiu cata vreme am ratat oala dar cu siguranta nimanui nu-i pasa, deoarece am crescut pe la tara, unde nu conteaza unde iti faci treburile. Cu hrana pe baza de furaje m-am facut mare, descoperind diferentele. Ca mosu are o racheta si baba are o cometa, ca Mos Craciun a ratat startul catre mine, si elementul corector dintre bine si rau este cureaua de pantaloni aplicata organizat, orizontal si vertical, pe bucile aflate in proprietatea subsemnatului.
Adolescenta s-a consumat in liniste, si linistea a consumat adolescenta, rascolita din cind in cind de cite o junica bruneta, sau luat de turma de sugative tinere la betii si chiolhanuri obstesti.
Pe la 18 ani am coborit in Gara de Nord speriat si in maturitatea goala, cu gindul sa caut un punct de sprijin ca sa rastorn lumea. Adevarul m-a lovit ca un campion de box, direct in mufa. Lumea nu poate fi schimbata.
M-am adaptat din mers, mai ales mersul pe jos, si am ales dupa obosita facultate, sa dau o raita prin ciubota italiana. Am intrat in Roma, sfios, cu caciula'n mana ca la pomana. Dupa ceva timp de carpe diem cu burta goala pe santierele macaronare, m-am intors cu buzunarele pline de experienta din care am crosetat o cariera suta la suta romaneasca, de la om cu ziua la subdirector.
In dragoste m-am scalambat ca o musca pe o hirtie lipicioasa, terminand buricelile amoroase gen Romeo si Julieta cu cite un mare fleosc. Cu toate astea e bine sa am de-a face cu fetele, fiindca distileaza in mine dorinta sa le doresc.
Asa ca pornesc astazi pe cel de-al 32 an consecutiv de convietuire cu speranta, incercand sa-mi distrez cele 75 de kile de carne macra fara sa-i aduc probleme de constiinta.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!