poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1439 .



Dincolo
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nolimit ]

2010-04-27  |     | 



Un om are o pisică, iar pisica are nouă vieți, zice un copil. Omului nu i-ar trebui, el are nevoie doar de ață ca să facă din ea un ghem.

Dar șoarecele s-a săturat să mănânce din cașcaval, așa că a ciupit o bucățică din cer și uite, s-a crăpat de ziuă. Pe acolo iese o floare din colțul paginii, dar a împietrit într-o bancă. Pasărea zboară și poartă pe aripile ei o umbră de colț. Ah, s-a furișat și umbra o dată cu ziua.

N-ai ce să faci, nu poți schimba ce nu există. Sau poate poți să desenezi: un soare care dansează cu un pinguin, acolo, pe malul lacului din vârf de munte. E așa rece încât mă dor ochii din cauza lui.

Bătrânelul aleargă pe câmp cu niște flori de mac și aproape a pierdut cursa. Mai e puțin și se înfășoară tot ghemul. Ce faci atunci?

Eu aș visa în locul tău, mă culc și visez că dorm.

Dar care mai este rostul păsării de la fereastră? Păzește ghemul și așteaptă să ia un spirit. Cum să plece fără el, s-ar pierde pe drum. Te simți în stare să mai faci o tură? M-aș teme de floarea de mac dacă aș fi în locul tău. Dar acum câinele se joacă fericit.

O înghețată și niște ceai tocmai ți-au șoptit să fii atent la lume. Da, este puțin rotundă, dar nu-i spune asta, s-ar putea să se supere. Acum ce vrei să fac, nu pot să o mai înghesui acolo în colțul cărții. Este peste tot, m-am murdărit pe mâini. Mai e doar un fir, dar nu știu dacă a dispărut păianjenul. Ah, iar am încurcat lumile. Mă oglindesc într-o carte de joc. Regele are inima roșie căci s-a înțepat într-un ac când încerca să țeasă o altă împărăție.

Iar am pierdut guma care îți curăță sufletul. Nu-i nimic, poți să mergi așa în cealaltă cameră. Uite, bătrânelul din fotografie a scăpat ghemul din mâini, iar floarea de mac s-a închis. Nu te îngrijora, am pierdut cheia de la cameră acum, dar o s-o deschidă altcineva data viitoare, și, da, pasărea așteaptă afară.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!