poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2591 .



Clișeu9: ceva destul de înțepător
proză [ ]
sau de (în)colț(i)(t)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tyly ]

2010-02-27  |     | 



Pe la colțuri râdeau zorile, ca țațele printre ulucii vecini prinși în cuie de curiozitate. Soarele cu zimțuri razante se tot dădea cu gel și se pieptăna din față spre spate crezând că o să arate mai ceva decât don juan.
Pe lângă case ieșiseră mulți colți în frăgezimea ghioceilor. Mai alături, își culegeau lacrimile din clopoței mărgăritarele. Încolțea gelozia în iarnă fiindcă tocmai aflase de la știri că cea mai frumoasă din țară devenise, între timp, primăvara.
Marea își fixase strategic cele patru puncte cardinale în câte-un țăruș îmbrobodit cu fâșii de zare verde-albastră și tălăzuia culoar de trecere pentru pescărușii care păreau să tragă din unghiurile de vedere norii care se chiorau la orizont.
Prin ungherele urbei vorbeau gurile rele despre dinții cariați ai șoselelor, despre comunitarii care iau în gheare liniștea și mușcă din ea, hulpav, apoi îi târăsc dârele și, punând-o la colț, o devorează. Despre terenurile ticsite cu imobile arătoase și grandioase ca să locuiască manelele în câte-o zi de sărbătoare. Despre banii îngropați ori aruncați pe fereastră direct din buzunarele cele mai zdrențuite. Cel mai trist e că, într-un reazem de stradă, cu vedere spre vile, bănci și primărie se tânguie copilăria jerpelită, flămândă și, mai ales, bastardă. La câțiva metri, niște umbre glazurate cu ignoranță stau cu mâinile întinse și cu ochii pe portofelele celor cu capul în norii filozofici.
Edilii, cu buzunarele prea lungi și privirile pe la etaj, dau din colț în colț în rezolvarea problemelor de la sol. Probabil clima e de vină.
Politicienilor le mai încolțește și lor câte-o idee de ne pensionează pe toți postmortem.
În presupușii oameni dau să încolțească firișoare de sentimente.

(26 feb. 2010 )

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!