poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4582 .



Buletin de știr (bire a realității) II
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cronopy ]

2010-01-18  |     | 



- Poliția română a demarat un program prin care garantează reducerea infracționalității cu peste 80%. Conform programului, infractorii care vor renunța la intențiile lor, vor fi recompensați. În acest scop ei vor completa, de fiecare dată, o declarație în care se menționează data și locul jafului inenționat precum și valoarea bunurilor pe care le-ar fi sustras, urmând să primească pe loc un procent de 10% din respectiva valoare. La sediile Poliției din întreaga țară au fost sistate celelalte activități, personalul fiind ocupat cu completarea a sute de mii de declarații. Cei intervievați au afirmat că fac acest lucru pentru a veni în sprijinul infractorilor, majoritatea analfabeți sau în canal beți, deși surse nesigure vorbeau despre numele multor cadre și ofițeri superiori din cadrul PR apărute prin respectivele declarații.

- O crimă oribilă a zguduit astăzi capitala. Secretara unei firme mixte, exaltată la auzul creșterii salariale anunțată de patron, a ajuns, după sărbătorirea evenimentului, în patul acestuia. În timpul actului sexual, conform declarațiilor ei, femeia și-a amintit că este măritată cu un bărbat pe care , culmea! îl iubește și care e, conform declarațiilor vecinelor, chiar soțul dânsei. Furioasă, femeia l-a ștrangulat de gât pe ingratul Cassanova, folosind pentru aceasta chiloții tanga din dotare. În urma evenimentului, firma producătoare a respectivei mărci de tanga, a hotărât dublarea prețului produsului.

- Un grup de oameni politici aparținând partidelor din care fac parte săptămâna aceasta, a înaintat Parlamentului un proiect de lege prin care se urmărește rezolvarea definitivă a problemelor social economice. Legea prevede scoaterea sărăciei în afara legii. Conform Art. ! alineatul a), oricine va fi surprins, de către organele abilitate, practicând sărăcia, va fi amendat cu minimum zece milioane lei vechi, de fiecare dată, banii astfel încasați urmând a fi investiți în proiecte de anvergură, de tipul: "Extinderea bogăției către sine însăși", "Extinderea bogăției spre celelalte ramuri", "Săracii pot muri tineri - să-i ajutăm!", "Cine n-are un sărac, i-a terminat pe toți", etc.

- Fiica unei mame din Bălăcești, Vâlcea, a reușit, după nenumărate demersuri pe lângă organele abilitate, să obțină de la statul român, indemnizația de naștere pe care mama dânsei nu a reușit să o obțină atunci când a născut-o. Indemnizația, în valoare de șaptezeci de lei noi, i-a fost trimisă fericitei destinatare prin poștă, odată cu prima pensie. Pensie pe care a folosit-o pentru achitarea taxei de timbru la ridicarea indemnizației.

- Antonio Mayakowskhy Terfeleagă și Gryszellda Ellisabeth Gîjă din Bărbulești, Ialomița, profund impresionați de povestea lui Romeo și a Juliettei, au hotărât să o reediteze.
Pentru aceasta, ei s-au îndrăgostit, lucru necesar și pentru soarta copilului ce urma să se nască peste două luni, rămânând doar ca familiile să fie împotriva iubirii lor. Dat fiind că părinții amândurora erau foarte încântați de unirea celor doi, pe care îi logodiseră de la trei luni, Antonio și Gryszellda au hotărât și pus în practică tot ce le-a stat în puteri pentru a-i convinge să se împotrivească.
Ulterior, ei au cerut ca pe coloana sonoră a filmului dedicat lor (scurt metraj, documentar datorat echipei de criminaliști care au anchetat cazul și cadavrele celor patru bătrâni) să răsune acordurile celebrei: "Dragostea e tot ce rămâne", în special pentru versurile:"ce ne leagă pe-amândoi".

- Și acum, o știre de senzație: un țăran din Sperești, jud. Alba, crește în grajdul său două capre. El intenționează să obțină de la acestea iezi, pe care să-i vândă pentru a-și cumpăra produse alimentare.

- În localitatea Ciomârlia, Jud. Cluj, a fost descoperită o specie de miriapod care are un singur picior. Descoperirea a fost făcută de un grup de savanți amerindieni, care l-au denumit scurt, în stilul lor specific: "Miriapodul mic și amărât care are un singur picior și acela situat în mod ciudat în față puțin lateral stânga" și arătau spre dreapta, fiind amerindieni originari din Anglia, acolo unde, când polițiștii te trag pe dreapta, te trag de fapt, pe stânga. Ceea ce șochează în mod evident la această vietateeste că, deși are doar un picior, nu șchiopătează. Faptul că, în timpul mersului i se încrucișează ochii, i-a condus pe savanți la concluzia că miriapodul are mersul șașiu. De unde reiese clar că poate aborda, uneori, o privire șchioapă.



.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!