poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1669 .



Pavese
proză [ ]
soare deasupra ruinelor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [borismarianmehr ]

2009-12-15  |     | 



Soare plictisit deasupra ruinelor suntem noi? Ceea ce ești nu poți vedea, ceea ce vezi e umbra ta, omul este din născare un copil, el crește mare, iar apoi, doar Dumnezeu știe ce e bun și rău, stelele par licurici, dar sunt stele, dacă zici, Domnul nu are imperii, poate câmpurile verii, timpul este fix, înalt, numai noi -din sânge cald, cu o inimă – un cuc, unde plec, unde mă duc?... Unii nu știu că scriitorul monologhează, el nu are nevoie de partener. Așa că, dragă copilă, citește, oricum nu mă interesează ce vrei să adaugi. .. Intr-un metro intră un om cam amărât și se așează. Cineva de alături se întoarce cu spatele la el. Se ține de nas. Apoi, la prima stație coboară. Din partea cealaltă, alt vecin coboară și el la următoarea. Omul rămâne singur în vagon. Nimeni nu i-a spus că el mirosea îngrozitor. El nu știa. Nici cauza mirosului nu se putea ști. Asta se numește lipsă de comunicare. Oricare om are dreptul la punerea în temă. Iar chinezii spun - taci din gură. Intreaga civilizație a Chinei se rezumă la știința de a tăcea. Stupid.
Cine se teme de întuneric își pierde lumina, spune Sazartinus, alias. ADG. Cu stelele când stai de vorbă , trebuie să strălucești. Am 99 de ani și nu am de gând să ating suta.Voi tăia din calendar cîte o zi, apoi un an și voi reveni la vârsta adolescenței. Progresul se bazează pe mișcarea unor roți dințate. Ca și pe dragostea mea pentru Adelina. Am descoperit-o acum, în urmă cu două nopți.
Dacă nu te legi de oameni, nici nu te atacă. Oleg Iankovski, care nu a vorbit de rău pe nimeni, a murit înconjurat de prieteni. Este un semn de noblețe, care mi îmi lipsește, deși mă trag din casa de Burgundia.Raymond Federman- Sunt eu un autor autobiografic? Da și nu ...Povestirile mele încep în factual, dar de aici încolo ele se inventează singure. Incetezi de a mai fi tânăr când începi să faci distincția între tine și ceilalți, iar bătrânețea începe când nu mai aștepți nimic de la alții , uneori nici de la tine. Scrie Pavese, care nici nu a apucat bătrânețea.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!