poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1096 .



În bătaia vântului
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sucdeportocale ]

2009-10-21  |     | 



În balconul mătușii mele a crescut un copac. În copac, și-au făcut cuib doi sinucigași. În cuib, mătușa mea așază câteva borcane cu murături, câteva cu compot și alte câteva cu dulceață. Cei doi sinucigași sunt fericiți că vor trece iarna cu bine. La fel e și mătușa mea atunci când îi privește pe cei doi îndrăgostiți cum se leagănă în bătaia rece a vântului.
Mătușa mea locuiește la etajul 9. Atunci când liftul e defect, trebuie să urce pe scări, dar la fel face și atunci când liftul nu e defect, pentru că mătușa mea se teme să meargă cu liftul. Ea se teme și de multe alte lucruri și de aceea preferă să stea pe balcon și să privească mulțimea care traversează strada în bătaia rece a vântului.
Câteodată ea îmi povestește întâmplări pe care le observă cu multă atenție. Eu stau și o ascult privind-o cum așază borcanele cu murături, compot și dulceață pe ramurile copacului care a crescut în balconul ei. Din depărtare, acestea par a fi o mulțime de sinucigași care se leagănă în bătaia rece a vântului.
În general, lumea pare destul de mirată de copacul care a crescut în balconul mătușii mele. Apartamentul e plin de ziariști și oameni de știință, care fac măsurători și emit ipoteze. Unii dintre ei urcă cu liftul, alții preferă să urce pe scări. Atunci când se întâlnesc, își povestesc unii altora întâmplări pe care le observă cu multă atenție. Pe acestea, eu și mătușa mea stăm și le ascultăm ca doi îndrăgostiți legănați în bătaia rece a vântului.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!