poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1422 .



Domnul Dinu
proză [ ]
cap III

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Hystria ]

2009-09-19  |     | 



Trebuia neapărat ca ceva sau cineva să-mi distragă atenția de la sentimentele pe care le încercasem încă din școala generală pentru profu' de desen, un om foarte sensibil dar care nu avusese noroc în dragoste. Pe un perete era trecut un poem în proză ,cusut cu migală pe o etamină subțire.Parcă ar fi fost scris pentru mine:
" Când rămâi singur, atât de singur încât nu mai poți vorbi decât cu nălucile iar conștiința te apasă adânc, tot mai adânc degeaba strigi sau te zbați, nimeni nu te mai ascultă, nici măcar umbra ta.
Încătușat în liane de gânduri negre stai mai rău decât în pușcărie, mai rău decât în celula insalubră și rece.Și asta se întâmplă în fiecare noapte, fie că e lună sau nu, fie că e Lună plină, fie că e Lună nouă.
Oamenii singuri sunt oamenii fără Dumnezeu. Ei au încetat să mai caute sau poate n-au încercat niciodată să vadă de unde le vine greutatea care le apasă conștiința. Iar greutățile acestea sunt atât de adevărate încât nu înșeală niciodată la cântar..." Atunci am știut că trebuie să fie al meu, fie profu', fie poemul.Evident, am cumpărat pânza, dar de profu' de desen nu știam cum să mă apropii, mă mai respinsese odată, când eram la școală, dar acum era altceva!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!