poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1613 .



Domnul Dinu
proză [ ]
cap.II

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Hystria ]

2009-09-09  |     | 



Firul logic părea că se rupsese. Devenisem puțin nervoasă, surescitată chiar și-mi transpiraseră mâinile.Știam că domnul Roman, directorul avea să-mi sărute mâna cum făcea la toate fetele și să spună :
-Ce faci, frumoaso, tot frumoas-ai rămas?!(Era extrem de curtenitor în afara școlii, unde era un zbir).Știam că era un clișeu dar totuși de fiecare dată îmi făcea plăcere cu excepția acelei zile de 9 septembrie din 1990 și nici nu mai știu cât, pentru că deși m-a marcat acea experiență nu am notat nimic în nici un jurnal, cu excepția acestei rememorări.
În momentul în care cinstea mea proverbială se lupta cu noianul de minciuni pe care Dinu le jongla cu destul de multă naturalețe (printre care și cea mai gogonată, că ar fi medic) am făcut ceea ce se cheamă o criză hipoglicemică.Apoi am căzut gândindu-mă că în sfârșit Dinu va fi descoperit, mai bine zis că nu e medic și nu știe cum să trateze sau măcar să acționeze în caz de lipotimie. Eu știam că singurele lui cunoștințe erau cele de anatomia și fiziologia unor aparate ce diferențiază oamenii în bărbați și femei.
Dar Dinu era un tip norocos.Mi-a povestit pe urmă Dorina că în acea îmbulzeală a reușit totuși să-mi ia pulsul, să mă scoată la aer și culmea:a cerut un pahar de apă cu zahăr.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!