poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2070 .



Adio burlacie! partea a II a
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adria ]

2001-01-11  |     | 



O ora intreaga telefonul amuti. Un gand il nelinistea pe Noni in ultimele minute. Daca nu va mai suna nimeni. Adica, gata, asta fusese tot? Daca va mai trebui sa dea un anunt? Poate nu l-a formulat cum trebuia. Cum trebuia?
Trebuia sa fie atractiv, sa iasa in evidenta din sirurile alea lungi de anunturi.
Dae cum? Se apuca sa le citeasca pe toate, unul dintre ele il intriga pentru ca nu reiesea clar daca persoana care a dat anunt era femeie sau barbat. Nu pusese nici o poza! Asa ii veni ideea sa schimbe tactica. Va urmari el anunturile de acum incolo! Va suna el, va pune el intrabari, de ce sa se lase descusut de ele? Soneria telefonului il scoase din argumentatie.
- Da, eu, pai…da, n-am fost insurat, copii? Doamne fereste! Adica, nu, nu am copii, dar imi doresc. Da, imi plac. Da? Pai, asa maricel deja? Sincer sa spun de-aia am si scris cate se poate de sincer in anunt ca prefer fara obligatii. Ca nu stiu cum m-as descurca in postura de tata. Una e cand il astepti, te obisnuiesti cu ideea, creste sub nasul tau…Poate merita sa ne vedem totusi. Da? Sigur, stati sa notez…asa, da, numarul? Nu, cod postal…si telefon, in caz ca ajung in localitate totusi? Da, da. Am notat. O sa primiti de la mine un smen de viata. Desi va fi cam greu prin scrisori. Da, pai asa ar fi mai bine, daca tot veniti aici la control luna viitoare, de ce nu? Astept, mi-a parut bine si va multumesc de telefon.
Ramase pe ganduri, desi n-ar fi vrut sa se combine cu vreo femeie cu "obligatii"…chiar ca-i bataie de joc, ce cod tampit! Copil, adica obligatii..In ce hal a ajuns omenirea! Totusi vocea femeii fu calda si vesela, parea o femeie de toata isprava, cum i-ar fi placut lui. Celelalte pareau glaciale, distante. Bine , nici nu puteau fi altfel la telefon raspunzand unui anunt de la matimoniale.
Lua telefonul in baie, in caz ca ar fi sunat. Apa calda il linistea, pusese spuma in apa, sare de baie si sorbea ganditor din ceai. Il obosisera atatea ganduri. Gata cu gandurile! Ce-o fi, o fi! Se va intalni cu ele, cate or fi si daca nu iese nimic, va urmari zilnic anunturile.
Telefonul suna mult mai tarziu. Tresari sa auda o voce de barbat! O fi…Nu! Era o gluma, un barbat se oferise sa i-o dea pe nevasta-sa! Ii mai spuse ca toate sunt mielusei blanzi pana ce devin veritabile scorpii. Tocmai il lasase nevasta si avea chef de vorba…Incerca s-o scurteze, dar , dupa glas, desi ironic, se simtea ca omul sufera si era singur. In incheiere ii spuse lui Noni cu un glas sfarsit…Nu e cale de scapare, daca vrei sa te insori…casnicia e mormantul iubirii. Noni, impresionat ii raspunse ca sotia lui s-ar putea intoarce, ca nu toate casatoriile sunt dezastroase si-I dadu exemplele pe care le stia….Strainul plangea deja si Noni tacea, stanjenit…
- Domnule, totul e desertaciune, crede-ma, tot ce-am crezut si visat pana acum a devenit ruina. Iarta-ma ca te-am retinut..Noapte buna!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!