poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3648 .



Scrisoare președintelui României
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lory ]

2006-07-16  |     | 



Domnule Președinte al României
Domnule Traian Băsescu

Mă numesc Loredana Elena Cristea și sunt cetățean român, elev in clasa a 12-a la Liceul de Informatică Petroșani, jurnalist, autor a doua cărți.

Mă adresez dumneavoastră, în problema mult discutată a moștenirii Fundației Gojdu și o fac din poziția unui tânăr care, probabil, ar fi fost îndrituit să beneficieze de o bursă acordată de această fundație, dar și în numele tuturor celorlalți tineri care ar avea dorința să studieze, dar posibilitățile oferite de societatea în care trăim nu le oferă șansa de a se afirma. România nu duce lipsă de tineri talentați, domnule președinte, dumneavoastră sunteți în acest moment, un liant capabil să aducă puțină speranță în sufletele lor și să le oprească tristul exod către Occident în căutarea unor slujbe umilitoare, care le vor aduce, în afară de câțiva bani, sentimentul că ei nu sunt buni de altceva decât de a fi sclavii celor care se presupune ca s-au nascut egali cu ei.

Domnule Președinte, in 1996 a fost reînființată la Sibiu, Fundația Gojdu. Din acel moment autoritațile ungare au revendicat uriașa sumă de bani care era a tinerilor studioși, dar săraci, din România. Presa a scris în fel și chip despre acest subiect, în timp ce societatea românească pare că s-a resemnat, așa cum face în mai toate problemele dureroase care privesc această țară.
Nu cunosc probleme de politică externă în masura în care să vă pot da soluții, tot ce știu este că in funcția pe care o dețineți sunteți primul garant al drepturilor și libertăților cetățenilor țării dumneavostră, de aceea, vă adresez rugămintea să puneți în mișcare toată puterea legală și inteligența dumneavostră în găsirea unei soluții la această problemă. Probabil că peste ani, câteva generații de oameni de stiință, doctori, juriști, etc., vor face cinste numelui de român datorită intervenției dumneavoastră.

cu stimă

Loredana Elena Cristea

scrisoarea a fost trimisă președintelui României, domnul Traian Băsescu, azi 14 iulie 2006

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!