poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4126 .



ALEGEÞI Acces la Memorie cu Dan Puric!
presa [ ]
comunicat de presă

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [teotim ]

2008-12-08  |     | 





Exemplară conștiință creștină a societății civile, cunoscut regizor și actor, autor al volumului Cine suntem, vândut în peste 70 000 de exemplare, Dan Puric lansează primul său DVD video: ALEGEÞI.
Tendința continuă a poporului român de a se balansa între Est și Vest, de a împăca într-un conținut și într-un mod unitar de viață componentele atât de variate ale Occidentului și Orientului a făcut ca spiritul românesc să se caracterizeze printr-un echilibru de o maximă amplitudine din punct de vedere al conținutului și de o elasticitate nemaiîntâlnită din punct de vedere formal. Acestui echilibru dinamic, de permanentă sinteză, elastic în formă și profund în conținut, îi suntem făcuți părtași prin această videogramă, mostră hologramă, semnată Dan Puric.
Echilibrul românesc nu e un echilibru al mediocrității. Chiar dacă soluția aleasă pare cea mai simplă, cea mai puțin spectaculoasă, simplitatea aceasta cuprinde în ea cumpăna între luarea în considerare a o mulțime de posibilități. Dan Puric evocă și exprimă memoria acestui echilibru axiologic, ca acces la o mulțime de posibilități creative și valorizatoare, descoperit de simplitatea alegerii dimpreună cu el.
Dan Puric subscrie, exemplificând și în această videogramă ce se lansează în premieră, afirmației părintelui Dumitru Stăniloae, care spune că românul se caracterizează printr-o mare fluiditate a stărilor sufletești, că iubește umorul în toate împrejurările și că umorul e discursul cel mai eficace al românului, pentru întărirea fraților săi la lupta cu greutățile, cu dușmanul, lipsa de umor resimțind-o aproape ca pe un defect moral și ca pe o lipsă de grație și de putere.
El, Dan Puric, tonifică destinzând și destinde tonifiind, relevându-ne, în acest chip spontan, credință, luciditate, creativitate, forță și atitudine de structura stâncii, ce ne cheamă și ne îndeamnă pe fiecare să alegem să fim.
Pentru Dan Puric, Hristos este alegerea, El este stânca vieții pe care s-a întemeiat Biserica și pe care au nesocotit-o ziditorii, este stânca pe care, după cuvântul Scripturii, dacă va cădea cineva, îl va sfărâma, iar pe care va cădea ea îl va spulbera.

ALEGEÞI se va lansa pe luni 8 decembrie, la ora 19,30, într-o conferință de presă, în cadrul unui eveniment special, care va avea loc la Sala Rapsodia, strada Lipscani, nr. 55.


(ccmunicat de presă, Compania Dan Puric)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!