poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3241 .



Integrala Roz si Integrala Blue - Mihai Grigore
presa [ ]
Lansare de carte si experiment neo-avangardist, 14 iunie 13.30 h, Biblioteca Bucovinei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2012-06-05  |     | 




Photobucket





Consiliul Județean Suceava
Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera”

Organizează

Lansarea de carte și experimentul neo-avangardist

INTEGRALA BLUE
INTEGRALA ROZ
de
MIHAI GRIGORE


Moto : Neo-avangarda este o chestiune de catharsis.

Evenimentul va avea loc joi, 14 iunie, 13.30, SALA DE ARTE A BIBLIOTECII BUCOVINEI


Despre autor : Pe numele adevărat, Gheorghe C. Ieremie, poetul debutează în revista “Tinerii Revoluției”, pe 14 aprilie 1990. Tot de atunci datează și pseudonimul său literar, de Mihai Grigore, propus de scriitorul Constantin Severin, care l-a și debutat.

Autorul este un neo-avangardist, atât din punct de vedere literar, cât și existențial, având o viață bogată și neașteptată, ca o instalație artistică de Poezie (licean visător, poezie și respirație, planorism și levitație, examene la UAIC sau la universitatea suceveană din când în când, fizică pe pâine și literatură de suflet, chitară clasică, experiența nemijlocită a stării de vizitator al orașului în descompunere, trei ani de lectură de partitură și compoziție simfonică, plecăciune de paj la Ștefan cel Mare și Sfânt, creator de unire a Bucovinei cu Basarabia și cu România, obsedat de floare albastră și de Eminescu, ancorat în Serbarea de la Putna, fascinat de America la fel de mult ca și de primăria din Bosanci, recunoscător lui Dumnezeu că s-a născut în Bucovina, un imnic încifrat, un fericit de profesie).

A publicat la revistele Convorbiri literare, Familia, Meridianul Timișoara, Crai Nou, Bucovina Literară, fiind premiat de Fundația Culturală a Bucovinei. Premii Literare la festivalurile «Nicolae Labiș», «Moștenirea Văcăreștilor», «Ordinea Cuvintelor».

Dornic să extrapoleze Totul divin, prin artă și prin spiritualitate, pentru că crede în interferențele lirice cosmice și pan-atlantice, crede în Arta care salvează Omul.
Neo-avangardistul Mihai Grigore se gândește la omul renascentist (rațiune, libertate și demnitate), în maniera ludică sau involuntară, extrasă din post-modernitatea unei existențe poetice de vameș-zilnic-navetist între Universul satului și Universul orașului. Așa cum își urmează stoic destinul, Mihai Grigore nu pare real, ci există exclusiv în și prin joc și poezie.


PR INTEGRALA ROZ ȘI INTEGRALA BLUE – MIHAI GRIGORE – BIBLIOTECA BUCOVINEI
Angela Furtună

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!