poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de același autor
Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1622 .Joc. Joaca. Dada...Workshop de pictura, literatura si muzica de Ziua Mondiala a Poeziei, la Festivalul Primavara Poetilor
presa [ ]
21 martie, h.18.30, moderatori Camelia Rusu Sadovei si Angela Furtuna, Sala de Arte de la Biblioteca Bucovinei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2012-03-18  |     | 
Photobucket
În cadrul ultimei săptămâni a Festivalului Primăvara Poeților, de Ziua Mondială a Poeziei, și în cinstea Zilei Internaționale a Francofoniei, pictorița Camelia Rusu Sadovei și scriitoarea Angela Furtună organizează la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei Workshopul de pictură, muzică și poezie intitulat JOC. JOACĂ. DADA...de la Bruegel cel Bătrân, la Dada...Evenimentul va avea loc la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, 21 martie, ora 18.30.

Reamintim....

Festivalul francofon PRIMĂVARA POEȚILOR, 14e Printemps des Poetes continuă la Suceava, până pe 25 martie, în organizarea Bibliotecii Bucovinei, Consiliului Județean Suceava, Alexandria Librării, Shopping City Suceava, Vorba Bună, Colegiul Național "Ștefan cel Mare" din Suceava, Colegiul Național "Ciprian Porumbescu" din Suceava, Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" din Fălticeni, Clubul "La Fierărie", Casa Prieteniei.


PRINCIPIUL FESTIVALULUI:

LIBERTATE, MULTICULTURALITATE ȘI DIVERSITATE LINGVISTICĂPeste tot unde poposește anul acesta, festivalul oferă reîntâlniri cu Enfances-Copilării (genericul 2012), cu Franța,Versailles, Paris, Muzica, Dada, Avangarda, Arta video și scriere creativă, lecturi publice...
........................................................................................................Festivalul celebrează prin programe speciale Ziua Internațională a Francofoniei, pe 20 martie, precum și Ziua Mondială a Poeziei, pe 21 martie.

DIN AGENDĂ:
CONSILIUL JUDEȚEAN SUCEAVA

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”

Alexandria Librării

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava

Colegiul De Art㠄Ciprian Porumbescu”

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni

Clubul La Fierărie

Shopping City Suceava – City Gallery

Vorba BunăOrganizează

În perioada 5-24 martie 2012

Ediția a 14-a în Franța

Ediția a 7-a în BucovinaFestivalul Francofon

LE PRINTEMPS DES POÈTESPRIMĂVARA POEȚILORTEMA ANULUI 2012:


ENFANCES – COPILĂRIIPRINCIPIUL FESTIVALULUI:

LIBERTATE, MULTICULTURALITATE ȘI DIVERSITATE LINGVISTICĂFestivalul are o agendă complexă de evenimente, între care se numără workshopuri de literatură, întâlniri cu cititorii, colocvii cu elevii și iubitorii de cultură, spectacole și recitaluri, ateliere de scriere creativă, lecturi publice în spații clasice sau neconvenționale, conferințe, lansări de carte, dezbateri, audiții și proiecții video. Calendarul evenimentelor poate fi consultat mai jos.


Inaugurat în anul 2011 de scriitoarea Angela Furtună, Premiul IULIA LEO MIZA va fi decernat și anul acesta, la Colegiul „Ștefan cel Mare”, în semn de omagiu față de memoria unuia din cei mai mari dascăli și oameni de cultură bucovineni și români, și ca semn de prețuire pentru munca și eforturile unei tinere speranțe a culturii noastre viitoare. Premiul are, între sponsorii principali, pe fiul personalității omagiate, anume Dr. Cristian I. Leo Miza.


5 – 24 MARTIE 2012

FESTIVALUL LE PRINTEMPS DES POÈTES – PRIMĂVARA POEȚILOR

- 6 martie, ora 10 – Aula Colegiului „Ștefan cel Mare” Suceava– Workshop: LITERATURA ȘI ARTELE: O CALE DE A TRĂI FRUMOS ȘI O FORMĂ DE AUTOCUNOAȘTERE. ENFANCES – COPILĂRIILE (despre copilăriile individului, ale ființei sociale, ale omului, ale societății, ale umanității. Despre copilării, ca stări de maximă creativitate). LECTURI PUBLICE. Creație francofonă și creație în limba română. Decernarea Premiului IULIA LEO MIZA.- 8 martie, ora 12 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art Paris. Versailles. Istoria francofoniei în România și în Bucovina: de la Enfances la Le Printemps des Poètes. Atelier de scriere creativă și lecturi publice. Cine-poeme.

- 10 martie, ora 18 – Shopping City – City Gallery – Recitaluri de poezie și concerte, în parteneriat cu Margareta Lupașcu&Vorba Bună&Clipe de răgaz pentru suflet.- 12 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art. Dada. Atelier de scriere creativă. Cine-poeme.

- 13 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art. Avangarda. Atelier de scriere creativă. Cine-poeme.- 14 martie, ora 16 – I. Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei. Conferințele Bibliotecii: Marius IANUȘ - De la Fracturism la Dumnezeu. II. Lansare de carte: O noapte și o dimineață, Ed. Garafina, 2010.III. Ora 20: La Fierărie. Jam Session de Poezie&Muzică.- 16 martie, ora 10.30 – Colegiul de Art㠄Ciprian Porumbescu”: Relația dintre creația literară și creația plastică. Workshop moderat de Angela FURTUNĂ și Cătălin CHIFAN.- 17 martie, ora 12-14– Biblioteca Bucovinei, Sala de Arte, Atelierele PROLOGOS. Workshop de literatură, lecturi publice, vido-art, dezbateri. Moderator: Angela FURTUNĂ și Crenguța GROSAR.

- 18 martie, ora 11 – Piața Drapelului. Poemele orașului de cretă pentru copii: graffiti și poezie. Cu concursul Grădiniței Maria Montessori și al Palatului Copiilor.- 20 martie, ora 11 – Colegiul « Mihai Băcescu » Fălticeni : ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FRANCOFONIEI. A. Poezie – Spiritualitate – Arta de a trăi : Angela FURTUNĂ. B. Recitaluri muzicale instrumentale susținute de elevii de la Colegiul Național “Ciprian Porumbescu”. C. Poezie creștină. În căutarea omului de lumin㠖 Marius IANUȘ. Recitaluri de poezie.

- 21 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI. Video-Art. Atelier de scriere creativă și lecturi publice.

- 24 martie, ora 14 – Parcul de lectură Alexandria Librării din Shopping City – Recitaluri și lecturi publice. SUCEAVA CITEȘTE – ediția a V-a.COORDONATOR

FESTIVALUL PRIMĂVARA POEȚILOR

ANGELA FURTUNĂ
.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!