poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4951 .



Toată stima și respectu\', chiar că presa nu-i suspectu\'
presa [ ]
– până la urmă, tot în Vaslui o să mă-ntorc; văd eu cum “plec” … de aici! – Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-06-28  |     | 



Motto:
“Plecat-am nouă din Vaslui,
Și cu sergentul, zece,
Și nu-i era, zău, nimănui
În piept inima rece.
Voioși ca șoimul cel ușor
Ce zboară de pe munte,
Aveam chiar pene la picior,
Ș-aveam și pene-n frunte.
/.../

(Vasile Alecsandri, Peneș Curcanul – Mircești, august 1877)”


1. “Date pentru identificarea plecărilor”:

VREMEA NOUÃ* – Liderul Presei Vasluiene – Fonadat în 1910; Siteul oficial al ziarului local Vremea Nouă FC Vaslui a învins cu 1-0 formația cehă SK Ceske Budejovice, în primul amical al verii – în după-amiaza de 7 iunie “plecase” în Botoșani, cu o mașină de ocazie.


2. “Plecările** zilei”:

“Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la Vaslui problema remanierii după terminarea celor nouă luni de suspendare dictate în fugă la “plecare”.”

“Un cargou libian care naviga sub pavilion nord-coreean a fost capturat miercuri dimineață de pirați în Golful Aden, a anunțat forța navală antipiraterie a Uniunii Europene, Atalanta. Cargoul “plecase” din România, a adăugat aceeași sursă, subliniind că nu este în măsură să precizeze numărul persoanelor aflate la bord sau natura încărcăturii ori destinația navei. Un marinar, sau doi sunt din Vaslui.”


3. “Politic”:

“În centrul afacerii se găsește deputatul PSD de Vaslui, Vasile Butnaru, în care noua societate Hidrotehnica prelua, în afara legii și a susținerii că “nu era nimic în neregulă”, dl. Larion “plecase” de la noi.”

“Centralizatorul Consiliului Județean (CJ) Vaslui cuprinde patru rubrici ... că este nouă în funcție și nici că era “plecată” din localitate.”

“La Judecătoria Vaslui, fostul subprefect al judetului Vaslui, Sergiu Marian a primit o nouă amânare la “plecarea” în fugă.”

“Șeful vânătorilor vasluieni și-a pierdut arma! LEGE PENTRU UNII, DOAR. Cadăr nici nu sesizase pericolul și “plecase” la o altă petrecere.”

“Conducerea DSP Vaslui a anunțat că va solicita de la Serviciul de Transmisiuni ... deoarece salvarea medicalizată era “plecată” la un alt caz. A cerut Direcției de Sănătate Publică Vaslui să desfășoare o nouă anchetă.”


4. “Știri”:

“Un vatman vasluian a fugit cu bicicleta după tramvaiul său, care “a plecat” accidental, fără pasageri, și a reușit să urce la bordul acestuia, după o urmărire, dar a ajuns la spital, din cauza unui atac cardiac, a relatat vineri cotidianul.”

“Bărbatul “plecase” în grabă la Vaslui, în ziua fatidică, să ducă ștampila. Voia să-i facă o surpriză de Crăciun, mai ales că urmau să se mute în casă nouă.”


5. “Social”:

“În 2008, Lenuța Panciuc (37 de ani), mama băiatului, “plecase” la muncă. Din ceea ce ne spun nouă reiese că acești copii au nevoie mai ales.”

“Nouă dintre cele 14 victime ale tragediei de vineri, de pe calea ferată, au fost duse vineri, Maria Petrache “plecase” să ia alocația celor cinci copiii, la Vaslui, o femeie care și-a pierdut în accident copilul de 10 ani.”

“Astăzi sunt înmormântate nouă dintre celelalte 11 victime, (o parte din Scânteia, ceilalți din comunele Grajduri - Iași și Tăcuta - Vaslui), printre care o zi tristă: Dan tocmai “plecase” la Iași să aducă bani în casă.”

“Avea 16 ani și mai “plecase” de la Școala specială “Elena Farago” din Vaslui, unde era elevă, de câteva ori.”

“Pentru că “plecase” de mult timp de la Vaslui, iar prietenii îi erau cât de curând împreună și vor începe o viață nouă în căsuța care îi aștepta la Buzău.”

“Un vecin lăsase apa deschisă și “plecase” în concediu. A fost tras la răspundere, deoarece nici pagubele nu au fost mari.”


6. “Sport”:

“FC Vaslui - FC Brașov 4-0. '79 O nouă modificare la oaspeți: iese Dusan Savic și intră Attila Hadnagy … cartonaș galben al meciului, după un fault asupra lui Milisavljevic, care “plecase” pe contraatac.”


7. “Cultură”:

“Tocmai “plecase” la Iași cronicarul teatral Luca Arbore și publică.”

“De la Miron Cosma și preotul ucigaș din Vaslui, la Regele Mihai, securitate, în opinia sa, “Plecată la revoluție” este cartea unui călător englez prin ... în locul unde România veche se întâlnește cu cea nouă.”


Note:
* Vasluiul a bătut Caracălul … la “presă” – sunt decepționat!
** Plec, plecare, plecări etc. este tema; nu am intervenit cu nimic – pe onoarea mea!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!