poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2519 .



Asociația Teatrelor *Casa Artelor Fellner & Helmer*
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dumov ]

2010-01-12  |     | 



La Oradea, din inițiativa scriitorului Mircea Bradu, directorul Direcției județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național, Bihor și a lui Lucian Silaghi, directorul Teatrului de Stat din Oradea, a luat ființă Asociația Teatrelor numită *Casa Artelor Fellner & Helmer*

Fellner & Helmer fac parte din rândul celor mai renumiți arhitecți vienezi.
Aceștia au construit peste 60 de teatre și săli de spectacole, denumite sugestiv *Case ale Artelor*, printre care se află și Teatrul de Stat din Oradea, Teatrul din Cluj, Timișoara și Iași.
Clădirea Teatrului de Stat din Oradea este una dintre cele mai însemnate edificii de patrimoniu din municipiu. Proiectul a fost întocmit de renumita firmă de arhitecți Fellner și Helmer din Viena, iar realizarea lui, care a durat doar 15 luni( din 10 iulie 1899 până în 15 octombrie 1900), s-a derulat sub asistența arhitecților orădeni Rimanoczy Kalman, Guttmann Jozsef și Rendes Vilmos.
Gestul celor doi inițiatori (Mircea Bradu & Lucian Silaghi) vine ca o recunoștință adusă arhitecților amintiți.

Organizația reunește toate instituțiile artistice care își desfășoară activitatea în edificii construite de cei doi mari arhiteți.
Din agenda de lucru a organizației, condusă de scriitorul Mircea Bradu, amintim;
- realizarea unei pagini web pe care se va posta activitățile organizației și multe alte teme cu caracter cultural.
- editarea unui album care va include, în imagini, edificiile construite de aceștia, precum activitățile artistice ale instituțiilor.
- organizarea, în diferite centre din Europa, a unor festivaluri de teatru, work-șopuri cu regizori de renume și multe alte evenimente culturale.

Directorii instituțiilor teatrale și culturale care doresc ca instituțiile lor să facă parte din această organizație, pot trimite adeziuni pe adresa Teatrului de Stat din Oradea, str. Piața Ferdinand I, nr. 4-6, cod 410.021 sau la numărul de telefon: 0259/417.864.
În mod obligatoriu adeziunile trebuie să conțină: denumirea instituției, adresa, telefon/fax, adresa email, scurte date despre istoria instituției și manifestarea opțiunii de participare la proiectul european.

Felicităm inițiatorii pentru că evenimentul contribuie la promovarea culturii, creșterea gradului de acces și de participare la cultură, precum și la creșterea capacității de comunicare și de exprimare artistică, a interesului cetățeanului, îndeosebi a tinerei generații.

Succes!



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!