poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2278 .



Visul Maicii Domnului
poezie [ ]
Rugaciune

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Luizi Calugaru ]

2001-08-12  |     | 



Visul ce a visat Nascatoarea de Dumnezeu mai inainte de a se rastigni Domnul nostru Iisus Hristos:
dormind preasfanta Nascatoare in muntele Eleonului a venit acolo Domnul nostru Iisus Hristos si
a intrebat-o: \\\"-Maica mea preasfanta dormi?\\\"
iara ea a zis:\\\"Fiul meu prea dulce si preafrumoase Iisuse, am fost adormita si iata ca vazut strasnic vis pentru Tine\\\".
\\\"-Spune maica mea visul ce ai vazut\\\", iara ea a zis:
\\\"Fiul meu prea dulce, am vazut pe Petru in Roma si pe Pavel in Damasc, iar pe Tine Te-am vazut in cetatea Ierusalimului rastignit pe cruce langa doi talhari.
Carturarii, fariseii si necredinciosii defaimandu-Te foarte Te-au batjocorit, si descult Te-au judecat , si cu fiere Te-au hranit , si cu otet Te-au adapat , cu trestie si cu toiag peste cap Te-au batut, si in sfantul obraz Te-au scuipat, si cununa de spini pe capul Tau au pus, si unul din ostasi cu sulita in coasta Te-a impuns, din care indata a iesit sange si apa.Soarele s-a-ntunecat si luna din rosata s-a schimbat, catapiteazma bisericii de sus pana jos in doua s-a despicat, intuneric mare s-a facut peste tot pamantul de la al saselea pana la al noualea ceas.
Iosif si cu Nicodim mi se parea ca Te coboara de pe cruce, si cu giulgiu curat Te-au infasurat, si in mormant Te-au pus, si in iad Te-ai coborat si usile de arama le-ai sfaramat si zavoarele cele de fier le-ai zdrobit, pe Adam si pe Eva scotandu-i afara.
Si inviind a treia zi Te-ai inaltat la cer si Te-ai pus de-a dreapta Tatalui\\\".
Iar Domnul a spus:
\\\"Maica mea preasfanta, adevarat vis ai visat , si acestea toate Eu voi sa le patimesc pentru neamul omenesc. Si de va scrie cineva visul Tau si il va tine cu sine si il va pastra, de acea casa diavolul nu se va apropia si pe duhul cel necurat il va goni, si ingerul lui Dumnezeu va fi totdeauna langa dansul, indreptand calea lui oriincotro va merge. Maica mea si ingerul meu va lua sufletul lui ducandu-l in imparatia cerurilor, veselindu-se acolo cu toti dreptii care din veac bine au placut Mie. O, preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, marire Tie\\\".
Amin.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!