poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1822 .



Clubul Umoriștilor Constănțeni (C.U.C.) - la cei 7 ani de-acasă
poezie [ ]
Noul guvern C.U.C.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dorneanu ]

2015-11-21  |     | 



C.U.C.-ul, LA ÎMPLINIREA A 7 ANI

Un cuc adevărat – ca pasăre, nu știu câți ani trăiește. Cucul, pe care-l supranumim noi, bărbații (care mai suntem bărbați...) dar și unele din distinsele noastre doamne, sperăm să trăiască (de!)...cât mai mult. Iar C.U.C.-ul, adică Clubul Umoriștilor Constănțeni împlinește...7 ani. De-acasă, adică de aici, de la mal de mare, din vechiul Tomis.
Un larg comitet de inițiativă, format din Dan Norea, împreună cu societatea civilă, reprezentată de Ion Tița Călin, Vocea străzii, având veșnic călător un alt corifeu în umor pe Petru Brumă și Sindicatul liber, foarte vocativ la ședințe, respectiv Ion Ruse și Liviu Kaiter au propus ca ziua de azi, 21 noiembrie să devină istorică, prin sărbătorirea C.U.C.-ului. Așa s-a omagiat, spiritual, umoristic, șăgalnic, vesel și sprințar acest moment aniversar. Cucii au dat cât mai mult din ei, din ce-au scris, spre hazul, încântarea și desfătarea publicului. Evenimentul a avut loc la Casa d Cultură a Sindicatelor Constanța. Final, sărbătoarea a fost stropită din plin cu vin (n-am găsit altă rimă!) și alte produse. Așadar, o zi cu umor, pentru-al CUC-ului onor!

NOUL GUVERN C.U.C.
A fost validat noul guvern, nu numai de tehnocrați, dar și de tehno-creații, guvern instalat recent, prin Resemnarea celui vechi și Desemnarea unuia nou-nouț, de către președintele CUC-ului, inginerul Dan Norea, neafiliat politic, al cărui program cultural–literar-haijin (și-n IT specialist din plin!) este...de azi pe mâine, de mâine pe poimâine și tot așa, adică 24 din 24 de ore. Și asta, doamnelor și domnilor, de 7 ani! E un președinte cu experiență, care, pas cu pas, s-a preocupat, în cei 7 ani de-acasă, DE-A CASA tristețea, prin înființarea CUC-ului, Clubul Umoriștilor Constănțeni. Iată componența noului guvern, care nu e etern, dar e competent și plin de talent:
Vicepremier și ministrul Dezvoltării a fost desemnat Noni Gagniuc, nici nu vedeți ce dezvoltare are, are și ceva probleme medicale, a fost audiat spre final. Nu finalul lui...Din punct de vedere al Administrației, i s.au administrat medicamente, pansamente și unguente, pastile și pilule, unele pe bază de alcool. Nu și formol. Nu încă Ministrul delegat pentru Dialog Social, a fost propus istoricul și jurnalistul Traian Brătianu; Ministrul sănătății - Petru Brumă, priceput la orice medicament pe bază de talent, dar și un pic de alcool, nu are pătrățele, n-a pozat manechin, dar e bun și-i sănătos...tun! Uneori, e tun! (dar, tot mai rar); Ministrul justiței, evident, cu studii în domeniul – procuror cu umor Ionuț-Daniel Þucă! Dacă pe țară e o...Prună, la noi I.D.Þucă e gătit Prună. Gătit, adică pregătit!
Ministrul delegat pentru Relația cu sponsorii – Ion Tița Călin. Tocmai ce-a lansat cartea „Þara în care nu mai e nimic de furat” I s-a propus să nu o traducă (pauză) că, nu mai vin investitori, citind afirmația din titlu...; Ministru Afacerilor Externe – Claudiu Conțevici, zis Val. A fost, până de curând ambasador al CUC-ului în U.K., Anglia și Marea Britanie, le-a făcut de petrecanie și-a fost adus în țară și se ocupe de treburile dinafară; Ministrul Afacerilor Interne, Tobă (nu Petre) de carte, Loredana Florentina Dalian. Stima noastră și mândria, n-a venit, era într-o delegație, la Slobozia; Ministrul Apărării Naționale, comandor, profesor, scufundător Liviu Kaiter. Combatant, ardelean de loc, uneori o ia din loc, cum a făcut la întrunire, dar (doar) ca să prezinte programul; Vicepremier și ministrul Comerțului și Turismului – Ana Ruse. Mai ales turism! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ion Ruse, ot Săcele; Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri a fost desemnat Leonte Năstase, care mai lucrase la camera de comerț, om la mare preț, turist și caricaturist;
Am avut Curaj să-l numim ca ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, pe proful matematician C-tin Iordan; Ministrul Culturii a fost desemnat Aurel Lăzăroiu, având consilier pe D-tru Mihăilescu; Ministrul Fondurilor Europene – Roland Voinescu; Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor – Luminița Scarlat. Peste tot e după pietre, în mediu, pe lângă ape, prin păduri. Le adună și le pictează; Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Gleb Derevenco; Ministrul pentru Societatea Informațională – prin cumul, Dan Viorel Norea; Ministrul Tineretului și Sportului – Sanda Ghinea; Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare – Cezar Pânzaru și Șeful Cancelariei Primului ministru – C-tin Gornea, care are ca secretar de stat pe Radu Munteanu. Toți au prezentat din propriile creații, au fost aplauze, deloc firave sau răzlețe și momente de surâs și hohote de râs.
Un prim neajuns al noului guvern: n-a fost desemnat un prim...ministru! Va fi consultată strada, societatea civilă și opinia publică și vă vom anunța până la sfârșitul anului, la anul și...La mulți ani !
Le urăm tuturor succes în demers! Ananie GAGNIUC

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!