poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7653 .



amintirile se pierd odată cu dinții
poezie [ ]
(autobiografie)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [koga ion ]

2009-11-01  |     | 



fluturii. mari. albi. poate de gheață. poate de varză. în spatele lor luna. abia apoi sânul cu lapte. nu puteam crede. am mușcat. așa am descoperit mama. sau dragostea. sau carnea. sau noțiunea de dumnezeu. chiar și afecțiunea are nevoie de calorii și de calciu.

primii pași. au venit de la sine. voiam să iau lumea în piept. mi-am dat seama că nu am să împung vreodată. deja eram sătul de așteptare. lipsa coarnelor este o formă de amputare. mersul de-a bușilea nu-l puteam suporta.

lucrul în lemn l-am deprins înainte de a învăța scrisul. arcuri și săgeți. săbii și cruci. prăștii. Ai crede că cruzimea se amplifică din nimic. accidental am ucis. păsări. și pisici. și broaște. poate și altceva. începuse să-mi placă. de atunci nimic nu a mai fost întâmplător.

au urmat adevărul și minciuna. copiii mai mari le numeau liniuțe și bastonașe. propoziții întregi. „Eu sunt calea, adevărul și viața.” dar trupurile de carne pe care le iubeam mureau. toți spuneau că e bine când era rău. oriunde aș fi plecat ajungeam invariabil în altă parte.

exemple: am plecat pe munte și am ajuns în oraș. am plecat la școală și am ajuns pe maidan. am plecat în deșert și am ajuns la mare. am plecat la liceu și am ajuns la cârciumă. am plecat la mănăstire și am ajuns în patul uneia. am plecat la facultate și am ajuns în armată. am plecat să mă spovedesc și am ajuns într-o încăierare.

pleci să trăiești și ajungi să mori

de la virtuos la ticălos e o diferență de fapte mărunte

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!