poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2600 .



Nichiță și chinezii
personale [ ]
O afacere de pomină (II)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Clarissa ]

2004-10-23  |     | 



Cu puțin timp în urmă, mai exact pe data de 19 octombrie 2004, a apărut în numărul 32 al ziarului gratuit al orașului Vienna "Heute" (Azi), următorul articol:
"Anunțuri false la universitățile de muzică din Austria".
Două sute de studenți chinezi, întregistrați doar fictiv la aceste universități"(subtitlu)
Da, domnul Nichiță se ocupă și cu chinezării, face bani din orice.
Șeful poliției pentru străini, domnul Wilhelm Kovarnik a căutat urmele unei bande periculoase de vînzători de droguri și a nimerit din greșeală la aceste universități, căutînd niște infractori. Acești infractori, cu care Nichiță lucrează în mai multe domenii, cele mai preferate și mai bănoase fiind cele artistice, erau inmatriculați ca studenți falși. Nici unul dintre ei nu cunoștea note muzicale și nu cunoștea vreun instrument muzical, nu știa nici măcar să cînte cîntece de petrecere cu Violeta Urmana de după gît. Au fost prinși abia 44, celelalte două sute de infractori înscriși dispărînd subit...fără urme...
În urma investigațiilor făcute, indivizii dăruiau plocoane nașului universității de muzică din Vienna, Werner Hasischka, rectorul și domnului Stephanides directorul acestei instituții, amîndoi buni prieteni cu marele naș universl Nichiță. Costul unei intrari..12.000 de Euro! Indivizii se ocupă printre afaceri murdare cu droguri și cu afaceri artistice, fură piese muzicale și concerte ale unor interpreți veritabili din est sau din--altă parte și voci și se dau drept o.."Kiri Te Kanawa", sau mai te miri ce, vorba lui nea Mărin al lui Juvete. Afacerea se întinde spre operele de stat, unde filiera chineză francofonizată "Bonofert" ("o ofertă bună") nu a fost încă suficient descoperită, pentru procese penale.
Dintre inculpați, nu au fost decît 38 de persoane arestate, celelalte 200 fiind urmărite acum de poliții internaționale.
Nichiță nu este de găsit, pentru că patronează în orașul Los Angeles ceva important și are acolo și expoziția de plastinate, care a inspirat-o pe o cunoștință veche a sa și dușmancă de moarte să scrie scenariul "Expoziția trădătorilor" cu gîndul de a face un film după el, pentru că dumneaei susține că a văzut cadavrele in 1986 ultima oară, înainte de a fi demolat institutul medico-legal din Vitan , an în care a fost și catastrofa de la Cernobîl (Nichiță citește despărțit: cer-nobil)
Cu cerutul și cu datul este greu de spus, greu de realizat..pentru că, Nichiță are și in China scandaluri, pentru că ar fi scos de acolo fraudulos niște cadavre pe care le-a plastinat..Nici o grijă, nu sînt chinezi ci țigani veritabili, care nu și-au servit prea bine stăpînul, care se crede acum Dumnezeu și se jură pe ce are mai sfînt că vrea să arate în curînd lumii șase miliarde de plastinate, ca pe o veste, vestea cea bună transmisă de îngeri prin gura celui Preaînalt.
Doamne ferește!
Cea mai supărătoare problemă a lui Nichiță este cea a îmbrăcării unui "duh" nou, ca pe o haină.
Dacă ai ghinionul să-i trezești interesul, nu se lasă pînă nu te termină definitiv. Pur și simplu, te trăiește în el ca pe ceva al lui, care se simte dublu.
De fiecare dată, conștiința sa îi impune, să se descotorosească de personalitatea impusă...Dacă nu poate altfel, recurge la o armă albă, la un accident, la o bîtă, numai să te termine mai repede.
Odată, o femeie, care știa că Nichiță îi incorporase personalitatea, vorbea cu o cunoștință comnună, care-l avusese în grijă vreo doi trei ani, de cînd umbla prin Austria cu afaceri. Omul, care este un psihoanalist de meserie, pe adevăratul nume Dietmar Junger, declarase cu mîna pe inimă, că în Nichiță locuiau cel puțin 1000 de personalități, dintre care vreo 990 erau deja în stadiul de cimitirizare, adică erau cazuri rezolvate. Femeia cu pricina, știa și ea că Nichiță îi cam purta sîmbetele...
Iar Jünger Dietmar, o avertizase la modul cel mai serios cu putință:
"Doamnă, el nu este doar tîmpit, ci nebun, nebun de legat. El vă ascultă, trebuie să vă asculte, știți asta?
Aveți grijă deci, ca pînă și o glumă inocentă sau un gînd mai trăznit poate să ducă al catastrofe ireparabile".
Da, îl cunoștea pe Nichiță pentru că erau un soi de colegi într-un timp iar Junger se pusese să-l studieze minuțios, pentru că "colegul" avea un comportament bizar, ca un om care ar ascunde ceva periculos...
L-a hiplotizat de cîteva ori și Nichiță spusese sub influența hipnozei, că ar avea multe planuri ucigașe de înfăptuit și că, s-ar afla în concurență cu pămîntul , cu cerul și cu cîteva persoane care-l apasă tare pe suflet, din care cauză se vede de fiecare dată dublu, adică, el și persoana cealaltă, dar tot el, cu chipul necunoscutei sau al necunoscutului. Tot atunci Nichiță declarase că descoperise cu niște fizicieni de treabă cu mult timp în urmă niște seismografe, pe care le putea dirija de la distanță, care produceau vibrații...unde magnetice..și alte drăcovenii de care nu voia în ruptul capului să vorbească.
La întrebarea lui Junger, de ce voia să folosească drăcoveniile alea, a răspuns că le folosește numai cînd vrea să smerească și să aducă jertfe umane, pentru că...se crede de multe ori Dumnezeu. Ca Dumnezeu, poartă o pălărie neagră și o vestă neagră cum purta pe vremuri olteanul autohton...Pe femeie nu a omorît-o încă, dar stă pas cu pas pe urmele ei, prin băieții bătăuși și bine plătiți de aici de pe la noi. Nu știu cînd se va întoarce din America, dar cu siguranță că tot va asculta ceva și va mai face o boacănă, ca să nu-și piardă obiceiurile "bune".

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!