poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2846 .



despre locuri si timpuri de joaca (lui radu herine
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [amaradaminda ]

2003-06-04  |     | 



cred ca imi doream de niste timp sa plasez textul asta pe undeva, de exemplu intr-o coada decenta de comentarii. ca s-a nimerit sa-l arunc catre prima pagina, e poate doar un indice de intensitate de moment. de dor chiar (dor de lapislazuli, alooper21, hazel si nu numai).

cand am 'aterizat' (dulce si prietenos desigur) pe site, coboram direct dintr-un mediu strict, militar, cu norme clare de sobrietate. cam claustrofoba si presata eu, vei zice (voi zice). ei, si am plonjat deodata intr-un spatiu larg si fermecat virtual, acolo unde firele mele (stranse ghem si bine adapostite) de imaginatie aveau ocazia sa formeze retele dintre cele mai surprinzatoare, neingradite, NEINGRADITE. orisice si orisicum vei replica, faptul asta expus cu oarecare grandoare condamnabila si cu oarecare stangacie la fel de, era si e frumos. pus si simplu frumos.

inteleg si validez rational argumentele contra pseudonimelor, ca si remarcile lui alex referitoare la un anumit registru (in scopuri de eficienta literara) al comentariilor. in general, toate demersurile astea, imi vine sa spun pentru 'seriozitate si profesionalism'.

bineinteles, opuse 'amatorismului meu poetic (de buna-credinta, tin sa adaug:) )'.

fiindca, fiindca mie mi-a placut 'structura informala', mie mi-a placut s-o cresc pe amaradaminda in comentarii suprasaturate de smileys si exprimarea fara cenzura si stil a emotiilor, in scarite si dantele imaginative pe chat, interactive si fermecatoare din punctul meu de vedere. de fapt nu mi-a placut, ci mi-a placut cel mai mult, foarte mult, neinchipuit de mult (intr-un sistem naumian:) ).

mediul rigid de care pomeneam coexista cu ioana ileana, iar in ceea ce priveste publicarea 'portarul insusi poate spune ca am ambitii foarte mici'. de 'personajul ama' in schimb m-am atasat cum (nu?) se cuvine, si n-as lasa-o nicicum singura si in standby intr-un dulap. nu nu, ca sa ma auto-subliniez.

evident, fara 'spatiu de manifestare' personajul ama e inconsistent. cu totul inconsistent. pornisem intru apararea lui (ei) cand mi-am dat seama ca oricat de bun si tolerant ar fi conservantul, e nevoie de o intreaga specie (lapislazuliana, alooperiana, hazeliana...) contra alterarii, asa ca stau intr-un fel de pozitie dezabuzata de drepti pentru o cauza pierduta.

la intalnirile de cenaclu nu stiu cum si cand o sa ajung sa particip, acolo probabil mecanisme simple si puternice de viata reala duc la 'inlaturarea mastilor' (desi in hanul cu tei m-am identificat printr-un servetel mazgalit cu pixul destul de vizibil 'ama':) ). probabil si conclusiv aici nu fac decat raportul unei deja-stabilite conditii de intrusa, si trecerea in scris a parerii explicite de rau.

cam asta. sfidarea nu ma prinde ca atitudine de durata, si oamenii iesiti din anumite identitati (dintre care vorbeam mult despre joc si poveste) imi sunt acum semi-straini. raman cu 'memorabilul' citat din 'telling stories', ca un fel de motto, credo, semnatura si piesa de vestimentatie pentru unele iesiri din scena:

'there is fiction in the space between'

amaradaminda ;)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!