poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1697 .



Jurnal simplu de Paste
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nortem ]

2003-04-29  |     | 



Alchimia zilelor libere de acasa e relativ simpla : sleahta de "academicieni" se scurge in autobuze, trolee si alte mijloace de locomotie si apoi impaienjenesc tara insetati de altfelitate.
Eu ajung acasa dincolo de miezul noptii. Stau prin ograda natala o vreme , vine plictiseala si-mi aduce aminte de viata agitata , dinamica si realizez ca Lancram City e locul sadovenian unde nu se intampla nimic. Asa ca plec la bunici.
In Alba Iiulia se mai schimba perspectivele. Pentru un nou-venit orasul e chiar dragut. E normal sa mai auzi una alta de la baietii de dupa/sub blocuri si observi cativa indieni vanzand lalele si garoafe . In rest Bulevardul Transilvaniei e intesat de lume tanara in genere , lume care promite ca plictiseala nu e un atuu ardelenesc.
Mai in fata Parcul Cetate este asaltat de roleri .Un chitarist nostalgic zdrangane ceva de Pasarea Colibri.
Ma gandesc la sesiune. Daca scap neatins mai traiesc o viata . Insa nu am chef de drept acum ; citesc exegeza in franceza. Treptat constat ca ma atasez de aceasta cultura.
Fara motive intemeiate intru in vorba cu cateva "cetatence".Mdea... avea dreptate cine spunea ca tacerea e de aur.
Ca un Anatole France postmodernist hoinaresc pe strazile unde odata eram pustan visand sa devin politist si descopar o cladire , un colt de strada , un magazin de jucarii care improspateaza amintirile. Sunt linstit si fericit cat sa fac o antiteza cu noptile de practica (de la Sectia no. 10) negre si turbate :)
Astfel deprind in acest an filozofia Invierii. Niciodata nu e prea matur sa fi copil , niciodata nu e prea tarziu sa te intorci de unde ai plecat.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!