poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2206 .



O dimineață … de iubire
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [RaraAvis ]

2003-01-21  |     | 



Ce este o dimineață de iubire ? Ce simți, sau, poate, ce ești…, ce este totul într-o dimineață de iubire ?
O dimineață … de iubire este … dimineața când te trezești și găsești, undeva, în jurul tău, o lume pe care întotdeauna ți-ai dorit-o, ai simțit-o în fiecare zi aproape, dar n-ai știut unde să te uiți, unde să o cauți; lumea pe care, atunci când erai fericit, o simțeai acolo, știai că există, fără să vrei să o demonstrezi.
O dimineață … de iubire este … singura dimineață cu adevărat fericită, de care întotdeauna încerci să fugi, o dimineață pe care ți-o dorești, uneori, fără să știi asta cu adevărat; crezi că nu o vrei, pentru că ți-e frică, da, frică de faptul că în acea dimineață, ceea ce va umbri fericirea ta este propria ta viață, propriul tău destin.
O dimineață … de iubire este … dimineața când fiecare mișcare ar fi un păcat care ar nărui o lume oricum veșnică, o lume în care mișcarea nu este permisă, pentru care amestecul din afară tulbură, aât de clar și în acelați timp insesizabil pentru păcătos.
O dimineață … de iubire este … dimineața când iți dai seama de micimea sufletului tău; fără să auzi, fără să vezi și fără să știi, un suflet mai mare, pe care îl credeai uitat, pierdut pe veci și de neatins, învie în tine ceva indefinit, ceva ce tu încercai să îngropi.
O dimineață … de iubire … este, poate, dimineața egoismului tău, dimineața eșecului tău zilnic, dimineața năruirii lumii tale; dimineața în care, pentru prima și ultima data în viață, vezi, cu regrete de-acum mult prea târzii, că lumea pe care o credeai reală, singura ta lume, este un produs al unui suflet mult prea mic, în care nu încape o lume cu mult mai reală și, poate, mult mai fericită.
O dimineață … de iubire … este dimineața încheierii căutărilor, dimineața în care ai renunțat să cauți iubirea, binele, adevărul si absolutul, pentru că ai descoperit ceva mult mai important, ceva fără de care nimic nu ar mai exista.
O dimineață … de iubire … dimineața în care te simți nou, schimbat, cu multe lucruri noi pe care vrei ca cei pe care îi cunoști să le știe, să le atingă, să le simtă, ața cum tu nu te-ai străduit în scurta ta viață.
O dimineață … de iubire … este dimineața când ai vrea să intri cu adevărat în viață; și când iți dai seama că nu poți, căci, după cum sufletul tău a fost prea mic pentru această lume, acum această lume este prea mică pentru sufletul tău.
O dimineață … de iubire … începutul unei zile pe care te doare să afli că n-o să mai poți s-o trăiești așa cum o făceai înainte; o dimineață în care regreți felul cum ți-ai trăit toate celelalte zile și ai vrea să refaci totul.
O dimineață … de iubire … sau începutul noii tale lumi.
O dimineață … de iubire … dimineața propriei tale morți.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!