poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1635 .



1.24 - Calea spre viață
personale [ ]
mesaje pe net

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cristianas ]

2007-05-31  |     | 



“Tu cum ai ajuns la Scriptură ? Nu cumva ai citit alte lucruri și le-ai aplicat la Biblie?” – nelu a scris
- frate Nelu, nu vreau să vorbesc despre mine- ci despre Dumnezeu- pot să-ți spun că am trăit adevărate minuni- care pentru altcineva poate nu aveau importanță- și am încredințarea că descoperirea are lumina duhului- după roadele acestei descoperiri- vouă vi se pare normal că-l trimiteți pe Iisus în iad, mie mi se pare o nelegiuire
Augustin nu putea înțelege cum ar putea Dumnezeu atotmilostiv să permită iadul- adevărul e că nu poate...
“Apocatastaza nu neaga existența iadului după Judecată.”- dar Biblia neagă- dar e scrisă în așa fel încât, până nu primim ochi de văzut- să înțelegem totul după nivelul nostru de spiritualitate.
“Din câte știu eu nici un sfânt nu neagă existența iadului după Judecată, nici chiar cei care au susținut Apocatastaza.”
- să fie sănătoși- ăsta este rolul pe care l-au primit - nu pot spune de la mine, nici bine nici rău, împotriva poruncii Domnului.- eu am primit alt rol.
“Deci stau și mă întreb dacă tu îți pui problema că Dumnezeu te-a luminat pe tine singură în ce privește existența iadului.”
- mie mi se pare mai miraculos cât de mulți oameni, atât de mult timp- au fost ținuți de Dumnezeu să nu vadă lucrurile acestea atât de simple, care mie îmi sar în ochi- e o mare minune dumnezeiască- au fost ținuți de întunericul din ei.
- Dumnezeu luminează cei mai josnici și disprețuiți oameni- nu este nimic mai disprețuit decât o femeie- totuși Iisus i-a spus că El este messiah- numai unei femei, samariteanca; i s-a arătat după înviere mai întâi unei femei- magdalena, poate folosi tot o femeie și pentru apocalipsa Lui- adică pentru descoperirea Sa.
- frate Nelu câți oameni au primit în 1517 tezele protestante- unul singur cumva?
Dacă lucrarea asta este de la un om- se va risipi- dar dacă este de la Dumnezeu- puțin aluat dospește toată plămădeala.
“Oare tu nu îți pui problema că nici un mare sfânt nu vede iadul cum îl vezi tu ? (în sensul existenței după Judecată ).”
- frate Nelu cred că Pavel vedea foarte clar- dar spune:- nu v-am ascuns nimic din tot ce va era de folos- adică ce nu le era de folos... - dar le-a ascuns tot în Scriptură!- ca să le vadă când vor primi ochi de văzut.
“Cum vezi tu: Matei 7:13 Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea.
Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viața, și puțini sunt cei ce o află
Ce înseamnă calea care duce la pierzare ?”
Toate congregațiile religioase au înțeles așa:
- “nelegiuiții” sunt cei care aleg să NU trăiască după legile creștine.
ca și cum ai spune că:
- pomii care fac mere pădurețe sunt cei care aleg să NU facă mere ionatane.
Pomii sunt condiționați genetic să facă un anumit fel de roade- crezi că ar trebui pedepsiți cei pădureți?
Eu am citit în Biblie că vor fi “altoiți”- adică li se va schimba codul genetic - vor fi făcuți ionatani pentru a face ionatane.
Am repetat de mai multe ori cum văd, prin Duhul, lucrurile acestea:
- firea pământească, construită prin matrița defectuoasă a păcatului, care conține codul genetic al căderii adamice- nu este scrisă în cartea vietii, este hotărâtă înainte de întemeierea lumii pentru ocară, pentru pierzare și va fi sublimată- înghițită de viață, arsă de sfințenia care crește- totul se va desăvârși la a doua Venire- la Judecată- “omul vechi” merge pe calea spre pierzare.
“Calea spre pierzare” înseamnă să ai un cod genetic defectuos care predispune la nelegiuiri- o natură bolnavă- noi toți avem boala- dar acum boala a ramas numai la exterior
- firea cerească, “omul nou”- construit după chipul și asemănarea lui Dumnezeu (adică după codul genetic divin- adică prin Numele Domnului)- hotărât dinainte pentru mântuire, coborât din cer de Hristos, semănat în noi de El- se va desăvârși. și se va întoarce în Rai.
Mântuirea lui Hristos constă în aceea că El face o inginerie genetică asupra sufletului - îl transformă din interior pentru a face alte roade- divine- nu vom mai avea codul genetic al păcatului ci codul genetic al lui Dumnezeu- fire îngerească, perfectă, incapabilă să încalce vreo lege- având Legea în inimă- legea iubirii- Hristos
nu vom mai avea păcat (toți cei care au avut păcat)- ci vom avea neprihănire (pe care a oferit-o Iisus)
- calea spre viața este numai asta- să ai codul genetic al VIEÞII- cum poți tu să ai codul genetic bun ?- pentru că ți l-a schimbat Dumnezeu, te-a născut de Sus, din nou- dar nu ai devenit instantaneu- bun.
despre roade (fapte)-
Când un om face cea mai atroce nelegiuire imaginabilă (păcatul împotriva Duhului sfânt- ) ap. Pavel spune- că nu el face lucrul acesta, răul- ci păcatul care locuiește în el- păcatul nu va locui pentru totdeauna în om.
Când un om face cea mai neînsemnată faptă bună, Pavel spune că nu el face lucrul acesta bun- ci Dumnezeu care locuiește în el, Duhul Sfânt
- mai mult el spune că faptele bune au fost pregătite înainte de întemeierea lumii- ca să umblăm în ele- sunt un dar de la El.
Deci tu nu poți face nimic pentru mântuire- nimic împotriva mântuirii- ci doar exprimi, manifești una din cele două firi antagonice, aflate în luptă în interiorul tău- sau, stai pe locul predestinat de Dumnezeu în piramida umană preluând o parte din poverile altor oameni- tu doar aștepți...
în Romani 8- același lucru- cel care umblă după îndemnurile firii pământești- adică după codul păcatului- este omul vechi din fiecare om
- cel care umbla după îndemnurile Duhului- adică după codul divin- este omul nou din fiecare
Firea pământească este prin natura sa vrăjmașă lui Dumnezeu
firea cerească- este născută din Dumnezeu- aparține Raiului

Te rog răspunde-mi la întrebare:- este cineva care nu-L are pe Dumnezeu, în el ?- vezi cu atenție Scriptura
Dacă toți îl au pe Dumnezeu- cum se va duce Dumnezeu din ei- în iad?

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!