poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1656 .



1.19 - Cu nici un chip- nu te voi uita
personale [ ]
mesaje pe net

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cristianas ]

2007-05-30  |     | 



“Cum poate un om să asculte de Dumnezeu?”
Iubite frate Andrei, sunt două variante de înțelegere a Planului (Iconomiei) divin:
- I- varianta pe care TOATE denominațiunile o acceptă
“oile” și “caprele” (“grâul” și “neghina”) ar fi categorii diferite de oameni,
- un mic număr de oameni ar merge în Rai și s-ar desfăta împreună cu Domnul într-o fericire absolută (beatitudine)
- în timp ce, un număr imens de oameni prea bolnavi de păcat pentru a se putea vindeca singuri, ruinați de atâta boală- ar merge la chinuri veșnice- sete și foame spirituale veșnice, torturi inimaginabile, suferințe cumplite, plâns și tânguire sfâșietoare.(martorii lui Iehova și adventiștii de ziua a șaptea, cred că Dumnezeu este prea milos ca să chinuie etern și au înțeles că oamenii răi ar fi distruși)

-II- varianta pe care mi-a descoperit-o Cineva mai presus de înțelepciunea mea umană:
“oile” și “caprele” (“grâul” și “neghina”) sunt prezente în fiecare om
- omul vechi din fiecare individ uman este supus unui proces de anihilare
de către omul nou care crește în fiecare- și care a fost semănat în noi de către jertfa Fiului.

Nu pot fi ambele adevărate- una din ele este “prooroc mincinos”- deci vine de la diavolul- adică de la neființa din noi, de la păcatul și stricăciunea umană (phtora), de la întunericul nostru
- după roadele lor îi veți cunoaște-
ia cercetează și vezi: care din cele două interpretări posibile- are roada Duhului și care este un lup răpitor îmbrăcat în piele de oaie, care prăpădește turma?
Poate că, ce am înțeles eu este doar ceva inventat de mine.
Care din variante ți se pare mai iubire?
pt. că nu poate un vierme - așa îl numește Biblia și Tradiția pe om- să conceapă un plan mai iubire decât planul divin.
Sau poate ceea ce ați înțeles voi - nu este Planul ci doar o înțelegere pământească- o neghină.

Întreab-o pe sora Ana O. cât de tare s-ar desfăta ea în Rai- dacă, Doamne ferește, Ruben al ei, ar fi în iad ?
Dacă n-ar fi în stare să schimbe locul cu copilul său, să se sacrifice ea pentru el?
- că văd că nu are nici o problemă să se desfete în fericire absolută- în timp ce copiii altor mame, crede ea, că vor fi torturați pentru că sunt bolnavi.- dar când e vorba de copilul pe care l-ai purtat în pântece, l-ai născut și l-ai crescut - parcă e altceva...
Știi ce spune BO - că Dumnezeu îi va face pe cei din Rai să-i uite pe cei din iad, ca să le priiască desfătarea!
- Dar Dumnezeu nu poate uita- și nu i-ar prii Raiul când creaturile Sale- copiii Săi- ar suferi.
Asta dacă nu cumva o mamă umană este mai iubitoare decât El.

Ana O. l-a născut pe Ruben- dar omul nou din Ruben, al cărui nume îl cunoaște numai Cel de Sus- nu a fost născut de sora Ana- a fost născut din Dumnezeu.
Preasfânta Fecioară Maria l-a născut pe omul Iisus- dar, pe Dumnezeu din Iisus (Acela care poartă un nume pe care nimeni nu-l știe decât El)- l-a născut Dumnezeu.
Omul Iisus însă, deși a fost născut în fire umană- fire “ruptă” de păcat- a fost cu totul diferit de toți ceilalți oameni- ruptura din El nu predispunea la anomie - El nu avea concupiscență (capacitatea nefericită de a încălca Legea.)- nu avea deloc neființă (daimon) pe care o avem noi toți- el nu avea libido, nu putea avea relații sexuale.
Fecioara Maria, deși nu este născătoare de Dumnezeu- este cu mult mai mult- este proiecția feminină a sufletului lui Iisus- nici ea nu avea concupiscență, nu avea libido- a rămas pururea fecioară- dar nu i s-a dat un rol vizibil, așa cum a primit Mântuitorul.
Dumnezeu face toate lucrurile simetrice și complementare- perechi și una împotriva celeilalte- spune Iisus Sirah.

- “Biserica Ortodoxa Română și-a cucerit, după 50 de ani”- de colaboraționism cu dictatura comunistă și turnătorie la securitate- “dreptul de a se numi oficial Biserică Națională”.
- cred că asta a vrut să spună fratele Cătălin.
Nu știu unde erați voi la revoluție- dar eu l-am văzut la tv pe șeful B.O.- Teoctist, mulțumindu-i lui Ceaușescu- Dumnezeu să-l ierte- pentru că a ucis câteva zeci de tineri la Timișoara și a apărat națiunea.
Tot el a fost gay în tinerețe. (Doamne, iartă-mă că defăimez un om bătrân).
- mintea mea de om plin de prejudecati, ar crede foarte normal ca Teoctist să ardă în iad- dar între timp am primit, absolut nemeritat, harul să înțeleg ce spune ap.Pavel- el spune așa-
- nu Teoctist a fost homosexual, colaboraționist și turnător la securitate- ci păcatul care locuiește în el, omul vechi, bolnav de ură- acesta locuiește în fiecare om de pe fața pământului.
În interiorul său crește, poate fără că el să știe- omul nou acela care va primi o pietricică albă cu numele său adevărat- în interiorul său crește esența lui divină: cineva care nu poate păcătui fiind născut din Dumnezeu. Acela va merge în Rai unde se va întâlni cu esența divină din Ceaușescu, și cu esența divină din tinerii omorâți la Timișoara.- asta înseamnă iertare...
Nimic necurat nu va intra acolo- vom fi dezbrăcați de păcatul nostru ca de o haină- citește Judecata lui Iosua la Zaharia cap.3.
Dar până la Judecată, la “seceriș”- cele două firi: una de grâu. cealaltă de neghină- sunt lăsate să crească împreună- în același trup (în toate lucrurile de pe pământ)
Dumnezeu i-a dat lui, ca și nouă- să stea pe un anumit loc în adunare, (ce este înălțat între oameni este o urâciune înaintea lui Dumnezeu) să țină locul, să interpreteze acest rol- probabil ca să proceseze o parte din boala altor oameni...

Efeseni 4.22 - cu privire la felul vostru de viață din trecut,
- să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare;
23 - și să vă înnoiți în duhul minții voastre,
24 - și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.
25 - De aceea, lăsați-vă de minciună: Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul, pentru că suntem mădulare unii altora.

și aici verbele traduse la conjunctiv sunt la prezentul continuu- ca în engleză
- voi continuu sunteți dezbrăcați de omul vechi-
- voi continuu sunteți înnoiți în duhul minții voastre- o stare continuă si pregresiva de metanoia
- voi continuu sunteți îmbrăcați în omul nou, după chipul și asemănarea (Numele) lui Dumnezeu.
Fiecare om este într-o stare de continuă dezbrăcare de “firea pământească”, de continuă POCÃINÞÃ (înnoirea în duhul minții- metanoia), și de continuă îmbrăcare cu “chipul și asemănarea” divine.
Cine le lucrează acestea?
Harul lucrează- noi doar așteptăm- să-și desăvârșească lucrarea- la a doua Venire
- nu prin fapte ca să nu se laude nimeni.
Într-un mesaj mai vechi am scris: “Sindromul lucrătorilor de la primul ceas, de care suferea și fratele mai mare al fiului risipitor este acesta:- “păi, de ce să primim aceeași plată cu cei care au stat toată ziua în piață, de ce să primim aceeași moștenire cu cel care și-a risipit averea- noi care suntem merituoși? Dacă știam, ne risipeam și noi averea, sau tândăleam fără rost- că tot primim aceeași plată.”
Frate Andrei, tu ai răspuns la asta- corect. Ce-ai vrut să spui?
- că te consideri merituos pentru că ai primit daruri nemeritate de la Dumnezeu?
1 Corinteni 4.7 Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai, pe care să nu-l fi primit ? și dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca și cum nu l-ai fi primit?
- ai CREDINÞÃ- ai primit-o, lucrezi în vie- ai fost chemat, faci asceză- ți s-a dat harul s-o faci, faci fapte bune- au fost pregătite de Dumnezeu mai dinainte, ca să umbli în ele- ți s-a dat harul să le faci.
- care sunt meritele tale personale- căci dacă ai vreun merit- ce nevoie mai ai de Iisus?
Și islamicii cred că se mântuiesc prin faptele lor bune- totuși Numele lui Dumnezeu se sfințește în fiecare dintre ei- Hristos crește în ei, Duhul Sfânt lucrează în ei- dar nu au primit harul să știe că a făcut deja Unul tot ce era de făcut.
- ai vrut să spui că ești invidios pentru că și cei risipitori vor lua aceeași plată?
Dar, de unde știi tu, cum îi vede pe ei Dumnezeu?
- Voi de ce nu lucrați ?- pentru că nu ne-a tocmit nimeni!-
Dar așteptarea lor le-a socotit-o Dumnezeu drept muncă, osteneală, lucrare.
Pribegia fiului rătăcitor i-a socotit-o Dumnezeu drept muncă, osteneală, lucrare.
- ai vrut să spui că dacă știai că nu vei primi recunoașterea meritelor tale iluzorii- îți pare rău că ai mai lucrat pentru Dumnezeu?
- Omul face multe planuri în inima sa- dar numai hotărârea Domnului, aceea se împlinește Proverbele 19.21 …
Referitor la Pilat:
Pilat nu era conștient, ca și Marele preot evreu- că era în acel moment prooroc. A simțit un impuls (care era inspirația divină) să scrie ntsr Iisus pe plăcuța de identificare a Domnului
Iar evreii citesc în Isaia că va veni Mesiah- ntsr. - El a venit deja.
Matei 2.23 A venit acolo, și a locuit într-o cetate, numită Nazaret, că să se împlinească ce fusese vestit prin prooroci: că El va fi chemat Nazarinean. - ntsr în aramaică- de asta Matei a scris și în aramaică și în greacă
Știi ce spune părintele Cleopa, Dumnezeu să-l ierte ? Că nu scrie în Biblie nazarinean- deci Matei a apelat la Tradiție.
Dar în Biblie scrie nazarinean- ntsr la isaia 11.1- dar este înțeles că vlăstar.
Știi cine a primit tălmăcirea acestui joc de cuvinte- martorii lui Iehova- care afirma o variantă arianistă că Iisus ar fi creatură- totuși Iisus i-a iertat- tot ce veți spune împotriva Fiului omului- vă va fi iertat- și le-a dat și lor grâu- această descoperire.
Vezi că toți au și grâu de la Dumnezeu și toți au și rătăcire de la neființă.
Iov 12.16 El stăpânește pe cel ce se rătăcește sau rătăcește și pe alții...
see you în heaven

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!