poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2058 .



Tablou roșu
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [thelastegg ]

2002-08-21  |     | 



Văd cloșca iarnă așezându-se continuu, mic și des peste puii-copaci. Ãștia stau cuminți, desenați tremurat de o mână bătrână care știa ce face.
Un felinar cu șapcă aruncă lumină gălbuie peste tot, stropind cu umbre subțiri și alungite stratul gros de alb. Pe sub el, ici-colo, încă se mai cunosc urme de lăbuțe.
Un om galben pășește încet printre crengile care-l ajung din urmă să-l țină în loc. Gros îmbrăcat, murdar, nu simte frigul. Caută, măturând cu privirea moartă, ceva pe jos. Pășește, pășește încet, trece.
Văd un morman negru care se mișcă, sacadat, prin fulgii reci, căzând obosiți pe el, și-l fac de două ori mai înalt decât e. Adulmecă fără să ridice nasul, trage o cârpă de sub zăpadă dar o lasă acolo. E doar o cârpă. Pășește săltat și trece, trece.
Nimic deocamdată. Nimi bun. Sau poate… Se-apleacă greoi după ceva abia scos de sub nea. O cârpă! Trage de ea și o dezlipește de pământ. O scutură rar de picior și bagă mâna în ea – victorie! O mănusă – căldură, căldură! Și-o bucată de mâncare… Ce bun-ar fi!… Dar nu, nu e nimic bun de băgat sub nas – doar un os vechi. Ce sa faci cu el? Il aruncă pe jos. Un rânjet peste câțiva dinți lipsă: căldură! Trece.
Mormanul negru, deghizat, încă mai caută. Cam greu cu zăpada asta. Nu prea mai miroși mâncarea cum trebuie. Ah! Și-a tăiat nasul în ceva ascuțit și-i curge sânge. Mâncare! Mâncare! – dar în gând. Ia osul și fuge. Taie noaptea și dispare pe sub perdeaua rece. Mâncare! – tot în gând.
Schelălăie undeva, mai încolo. E mort. L-a rupt o haită de flămânzi.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!