poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4105 .



Bubitele poeziei.ro
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [degeaba ]

2002-07-24  |     | 



Eu zic sa ne tragem putin rasuflarea in piept, sa ne asezam intr-o rana si sa judecam drept.

NU pot sa citesc articolul respectiv, fara a recunoaste in modul eronat in care suntem perceputi de dl. Cipariu cateva dintre temerile mele legate de poezie.ro. In ultima vreme poezie.ro a devenit un portal pentru intretinut relatii de amicitie virtuala, cu duiumuri de dedicatii potopindu-ne din stanga si din dreapta, cu un link pentru chat si cu mult prea multe inside-jokes. Partea neplacuta, pe care am invatat-o pe pielea mea in Romania, este ca nu-i chip sa faci treaba cu prietenii. Bere da, treaba nu. De regula totul esueaza intr-o complacere de lasa-ma sa te las, cinci minute, mai vedem noi, nu-i bai, nu-i nimic, ei si? Vom vedea cum stau lucrurile si cu volumul de versuri, ca deja a inceput sa se taraganeze peste masura (parte din vina o port si eu, dar sper sa mi-o ispasesc peste vreo doua saptamani cand ma intorc in tara.)

Ca intre buni prieteni virtuali ce suntem am inceput sa ne tragem de sireturi, cu o glumita acolo, cu un banculet pe dincolo, cu un editorial al umorului de Academie Catavencu lafaindu-se pe prima pagina pana mai ieri. Deja stelutele negative nu se prea mai acorda atunci cand ar fi cazul din motive de amicitie, iar multe dintre cele pozitive se acorda pe considerente asemanatoare. S-au vazut cazuri in care o schimbare de pseudonim a atras dupa ea si o schimbare a "consensului general" asupra valorii operei respectivului, tradand observabila influenta pe care o au "prieteniile" dezvoltate pe site. Eu am avut surpriza sa experimentez exact opusul, dat fiind faptul ca personajul degeaba nu se prea bucura de o imagine coplesitor de pozitiva (nici nu ar avea de ce).

Divaghez. Nu mi-o luati in nume de rau, daca ati citit ce tot scriu pe site-ul asta de un timp incoace si incolo, veti observa ca nu am reticente in privinta folosirii oricarui tip de limbaj.
Insa daca poezie.ro vrea sa se ridice la nivelul unui site cultural, atunci sunt multe straie care sunt demodate si ar trebui schimbate.
Nu poti avea pretentii sa fi perceput, subliniez perceput, ca un site serios si responsabil cand publici pe prima pagina un editorial (nu rau scris) de spre premiile Pulitza, un sondaj de opinie featuring Oreste si mai stiu eu cine si niste poezii slabe ale unor autori buni recompensate cu stelute.

In loc sa sarim la gatlejul ziaristului si sa-i umplem mailul cu scrisorele de dulce - un gest total neprofesional al lui Nexus (ce te faci Nexusule, daca vreun "justitiar" venit pe site de vreo doua zile ii zice vreo doua de la obraz domnului jurnalist?) care nu are cum sa ne puna intr-o lumina mai buna si poate avea repercusiuni nedorite pentru site, ar fi mai bine sa revizuim, sau mai bine zis sa revizui, Radule, poezie.ro, incepand cu textele publicate in biblioteca, pentru care nu stiu daca detii copyright pana la menirea editorialului de pe prima pagina.

Sa ne fie de bine,
Alex Bacu

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!