poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2766 .



Un document roman despre Mântuitorul Iisus Hristos
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2008-12-04  |     | 




În Biblioteca « Lazariștilor » din Roma s-a găsit nu de mult timp, o scrisoare care are o importanță istorică. Este o epistolă pe care a scris-o Publius Ventulus, ca guvernator al Iudeii, Cezarului, în care este vorba despre Iisus hristos. Epistola este scrisă în limba latină în timpul în care a predicat Iisus Hristos pentru prima dată înaintea poporului. Ea sună așa:
“Am înțeles, Cezare că ai dori să ști despre bărbatul plin de virtute, cu numele Iisus Hristos, pe care poporul Îl ține de profet, iar învățăceii Lui, zic că este Fiul lui Dumnezeu, Creatorul Cerului și al pământului. Intr-adevăr, Cezare, în fiecare zi aud despre acest bărbat lucruri minunate; în scurt timp zis: El înviază morții și vindecă bolnavii.
Este de statură mijlocie, fața îi este plină de bunătate și exprimă o demnitate maiestuasă, astfel că uitându-te la El te cuprind, fără să vrei, simțăminte de teamă dar și de iubire.
Păru Lui până la urechi are culoarea nucilor coapte iar de acolo până la umăr este de culoare deschisă, blond strălucitor. Îl poartă după datina Nazarinenilor, cu cărare pe mijloc. Fruntea este netedă, fața fără crețuri și pete. Barba Lui este de culoarea părului din cap, creață dar nu prea lungă și despărțită pe mijloc. Privirea Îi este serioasă și are puterea razelor soarelui. Nimeni nu-L poate privi drept în ochi. Dacă mustră inspiră frică, dar, îndată ce a mustrat plânge... Deși este strict, El este amical și amabil. Se zice că nimeni nu L-a văzut râzând niciodată ; adeseori însă plângând. Mâinile și brațele Lui sunt frumoase. Întreținerea cu El este pentru toți plăcută și dacă se prezintă undeva se arată foarte modest. Are o ținută foarte frumoasă și majestuasă. Mama Lui este cea mai frumoasă femeie din aceste părți.
Dacă dorești să-L vezi, Cezare, precum mi-ai scris cândva, atunci mă înștiințează și eu ți-L voi trimite îndată.
Deși n-a studiat niciodată, cu toate acestea, cunoaște toate științele.
El umblă desculț și fără acopermânt pe cap. Mulți râd dacă-L văd
din depărtare, dar dacă vin în apropierea Lui, tremură și totodată Îl admiră. Se zice, că în aceste părți nu s-a mai văzut niciodată un asemenea bărbat. Iudeii afirmă, că n-au mai auzit de o asemenea învățătură ca cea primită de la El. Mulți zic, că El este Dumnezeu, alții, că este amicul Lui. Iudeii aceștia răutăcioși Îl supără în tot felul. Se zice,
că El, niciodată nu este mulțumit și caută să îndestuleze pe fiecare. In tot cazul stau gata Cezare, a împlini orice poruncă referitoritoare la El ».

Ierusalim, ziua a șaptea, luna a unsprezecea
Publius Ventulus, guvernator al Iudeii.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!